«Greekment» ανακοίνωσαν Τουσκ – Γιούνκερ – Ντάισελμπλουμ

10:43 13/7/2015 - Πηγή: Aixmi

Μετά από 17 ώρες πετύχαμε μια συμφωνία, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Toυσκ κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ και τον επικαφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Έχουμε Greekment, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τουσκ, επισημαίνοντας ότι δίνεται η δυνατότητα στην Ελλάδα να επιστρέψει στην τροχιά της Ευρώπης.

Η συμφωνία όπως ανέφερε προβλέπει αυστηρούς όρους και άμεση χρηματοδότηση για τις βραχυπρόθεσμες ανάγκες της Ελλάδας.

Από

την πλευρά του ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ έκανε λόγο για μία εξαιρετικά κοπιώδης και χρονοβόρα συμφωνία, επισημαίνοντας πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι επετεύχθη.

Επανέλαβε ότι το σενάριο ενός Grexit δεν ήταν ποτέ στόχος για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία εργάστηκε με μοναδικό ζητούμενο η Ελλάδα να παραμείνει στη θέση που ανήκει.

Δήλωσε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, αλλά και από το γεγονός ότι τελικά στη συμφωνία υπάρχει πρόβλεψη και για την ανάπτυξη.

Όπως είπε, είναι ευτυχής που έγινε αποδεκτή η πρόταση της Κομισιόν για αναπτυξιακό πρόγραμμα ύψους 35 δισ. ευρώ

O Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι το ζήτημα της εμπιστοσύνης ήταν ένα σημαντικό σημείο στις πολύωρες διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν από το Eurogroup.

Εξέφρασε την ικανοποίησή του που οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε πολλά ζητήματα, ώστε να τεθεί η χώρα μας σε σωστή τροχιά.

Όπως είπε, στη συμφωνία συνέβαλε και το γεγονός ότι πολλά ζητήματα είχαν την έγκριση του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Τόνισε, επίσης, ότι την Τετάρτη η ελληνική Βουλή θα νομοθετήσει τα προαπαιτούμενα μέτρα που απαιτούνται, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Με έδρα την Ελλάδα και περιουσιακά στοιχεία που θα επιλέξει συμβούλιο διακυβέρνησης αναμένεται να συσταθεί το ταμείο των 50 δισ, ανέφερε τέλος ο πρόεδρος του Eurogroup.

Keywords
Τυχαία Θέματα