Fitch: Τα νέα μέτρα της ΕΚΤ θα αντιμετωπίσουν τον αποπληθωρισμό

18:48 4/12/2015 - Πηγή: Aixmi

Τα νέα μέτρα της ΕΚΤ θα συμβάλλουν στην αποφυγή μίας παρατεταμένης αποπληθωριστικής περιόδου στην Ευρωζώνη, τονίζει μεταξύ άλλων, ο οίκος αξιολόγησης Fitch, σε έκθεσή του για την κεντρική ευρωπαϊκή τράπεζα.

Όπως επισημαίνει, η προθυμία της ΕΚΤ

να «χαλαρώσει» περαιτέρω τη νομισματική της πολιτική επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις για την αποτροπή μία μακράς περιόδου αποπληθωριστικών πιέσεων.

Ο Fitch εκτιμά ότι ο νέος γύρος μέτρων θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις αποπληθωριστικές πιέσεις στην Ευρωζώνη το β’ εξάμηνο του 2015, οι οποίες προέρχονται από τις χαμηλές τιμές στην ενέργεια και τις ανησυχίες στην παγκόσμια οικονομία.
Στην αποφυγή του αποπληθωρισμού, προσθέτει ο οίκος αξιολόγησης, αναμένεται να συνεισφέρει η αργή αλλά σταθερή ανάκαμψη και η βελτιωμένη κεφαλαιοποίηση των τραπεζών λόγω των δράσεων για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Παρ’ όλα αυτά, συνεχίζει, ο πληθωρισμός θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα, λόγω των διαθρωτικών αδυναμιών της Ευρωζώνης, της χαμηλής ζήτησης και της υψηλής ανεργίας. Όλοι αυτοί οι παράγοντες ενδεχομένως να επηρεάσουν δυσμενώς τις κρατικές αξιολογήσεις των ευρωπαϊκών χωρών, καταλήγει ο Fitch.

Keywords
Τυχαία Θέματα