FT: Η αρχή του τέλους για τη Μέρκελ

10:32 23/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Η Άνγκελα Μέρκελ και οι υποψήφιοι εταίροι του συνασπισμού πέρασαν έναν άκαρπο μήνα διαφωνώντας πώς να διανείμουν τα κέρδη της οικονομικής επιτυχίας.

Αν πιστέψουμε τους τίτλους των δημοσιευμάτων η αποτυχία των χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ καγκελάριου και του αδελφού κόμματος της Βαυαρίας, του CSU, να συμφωνήσουν με τους Ελεύθερους Δημοκράτες και τους Πράσινους, έριξε

το έθνος σε κρίση, αναφέρεται σε δημοσίευμα των Financial Times σχετικά με την πολιτική κατάσταση στη Γερμανία και την κρίση που διέρχεται η ίδια η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Όπως σημειώνεται μεταξύ άλλων η κυρία Μέρκελ έχει την εμφάνιση ενός πολιτικού που έχει εξαντλήσει ενέργεια και ιδέες. Ακόμη επιμένει στην ορθότητα των αποφάσεών της το 2015 να ανοίξει τα γερμανικά σύνορα για τους Σύρους πρόσφυγες. Και μετά αντιφάσκει: Υπόσχομαι να μην το ξανακάνω. Η αντίφαση αυτή δείχνει γενικώς την πολιτική διάθεση του γερμανικού έθνους.

Στο μεταξύ στο δημοσίευμα που αναδημοσιεύει το euro2day.gr, αναφέρεται επιπλέον πως είναι πρόωρο να γράψει κάποιος την πολιτική νεκρολογία της Μέρκελ, αλλά δεν είμαστε πολύ μακριά από αυτό το σημείο. Είναι μια από τις πλέον έμπειρες πολιτικούς της Γερμανίας. Ωστόσο κατά τη διάρκεια της 12ετούς κυριαρχίας της κατάφερε να καταστρέψει όλους τους μικρότερους κυβερνητικούς της εταίρους. Το SPD, κάποτε μεγαλύτερη δύναμη στη γερμανική πολιτική σκηνή, τώρα παραμένει στο 20% στις δημοσκοπήσεις.

Το φιλελεύθερο FDP, που προκάλεσε την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων ακόμα θυμάται την καταστροφική εμπειρία του ως μικρότερου κυβερνητικού εταίρου της Μέρκελ την περίοδο 2009-2013. Ο Κρίστιαν Λίντνερ, πρόεδρος του κόμματος, δήλωσε ότι απλά δεν υπάρχει εμπιστοσύνη. Τα γερμανικά κόμματα προτιμούν τώρα να είναι στην αντιπολίτευση, παρά στην κυβέρνηση μαζί της.

The post FT: Η αρχή του τέλους για τη Μέρκελ appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα