Europa League: Πρώτος βαθμός για Παναθηναϊκό

22:59 20/10/2016 - Πηγή: Aixmi

Κρίμα και άδικο για τον Παναθηναϊκό που ενώ άξιζε να φύγει με το διπλό από την Λιέγη, τελικά δεν τα κατάφερε ούτε τώρα. Το 2-2 με την Σταντάρ, του έδωσε τον πρώτο του βαθμό και του… θύμισε την σεζόν 2008-2009.

Τον πρώτο βαθμό στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ κατάκτησε ο Παναθηναϊκός, αναδειχθείς ισόπαλος 2-2 της Σταντάρ στη Λιέγη, αλλά αυτό στενοχωρεί τους «πράσινους», καθώς είχαν προηγηθεί 2-0.

Ο Παναθηναϊκός

των πρώτων 45 λεπτών ήταν ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Με όλες τις γραμμές να δουλεύουν… ρολόι και τους Λέτο, Ιμπάρμπο να κάνουν μεγάλο ματς, οι «πράσινοι» κατάφεραν να κλείσουν τους διαδρόμους προς την περιοχή του Στιλ κι αν εξαιρέσει κανείς μία φάση με τον Μπελφοντίλ στον 21΄, ο Στιλ πέρασε ένα από τα πιο ήσυχα βράδια της καριέρας του.

Κι αν πριν από λίγο καιρό στο Βίγκο ο Παναθηναϊκός έχασε τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη, απόψε αποδείχθηκε πολύ πιο αποτελεσματικός και σε δύο τελικές προσπάθειες που είχε στο πρώτο 45λεπτο κατάφερε να πετύχει ισάριθμα τέρματα. «Δράστης» και στις δύο περιπτώσεις ήταν ο Βίκτορ Ιμπάρμπο.

Ο Κολομβιανός, που έχει ακούσει ουκ ολίγα για τις ημιτελείς προσπάθειές του στα τελειώματά του, άνοιξε το σκορ στο 12΄ με εξαιρετικό σουτ από πολύ πλάγια στην περιοχή, ενώ στο 36΄, από το συνδυασμό Λεντέσμα, Λέτο, ο Ιμπάρμπο έγινε αποδέκτης της μπάλας από το 1-2 με τον Αργεντινό και με άψογο πλασέ «έγραψε» το 2-0.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι δεν θα άλλαζε τίποτα στο πρώτο μέρος, με τους Βέλγους να τα έχουν χαμένα, ένα διαιτητικό λάθος έδωσε ξανά το δικαίωμα στους γηπεδούχους να ελπίζουν.

Ο Ορλάντο Σα έπεσε στην περιοχή του Παναθηναϊκού από μαρκάρισμα του Κουτρουμπή, χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως επαφή, και ο Πολωνός, Στεφάνσκι με υπόδειξη του βοηθού τελικής γραμμής υπέδειξε πέναλτι.

Ο Εντμίλσον Ζούνιορ μείωσε, παρά την προσπάθεια του Στιλ (1-2) με τους «πράσινους» να μη μπορούσαν να το πιστέψουν, ιδιαίτερα ο Στραματσόνι που ήταν έξαλλος με το σφύριγμα της λήξης.

Η κούραση των παικτών, σε συνδυασμό με τα προβλήματα που συνάντησε στη διάρκεια του ματς «λύγισαν» τον Παναθηναϊκό στην επανάληψη. Στο 82΄ ο Μπελφοντίλ με απευθείας φάουλ ισοφάρισε (2-2) μη επιτρέποντας στο «τριφύλλι» να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη στους ομίλους του Europa League.

Ένταση στο φινάλε στη Λιέγη
Με πολλά νεύρα έληξε η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού στη Λιέγη, με τον Ρομπέρτο Μούτσι και τον βοηθό της Σταντάρ Λιέγης να έχουν φραστικό επεισόδιο.

Έντονα παράπονα από την διαιτησία του αγώνα με την Σταντάρ υπάρχουν στον Παναθηναϊκό. Το γεγονός αυτό έφερε τις διαμαρτυρίες των ανθρώπων του «τριφυλλιού» με την λήξη της αναμέτρησης στη Λιέγη.

Την ώρα λοιπόν που ο Ρομπέρτο Μούτσι (που κάθισε στη θέση του Στραματσόνι στο δεύτερο ημίχρονο λόγω αποβολής του Ιταλού) διαμαρτυρόταν στους διαιτητές, είχε ένα επεισόδιο με τον βοηθό της Σταντάρ Λιέγης.

Αυτό έφερε την αντίδραση του Εμποκού, ο οποίος πήγε στον συνεργάτη του προπονητή των Βέλγων και τον συγκράτησε, με το επεισόδιο να λήγει κάπου εκεί.

Πηγή: gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα