Europa League: Περνούν Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ – Το παλεύει ο Πανιώνιος

14:44 14/7/2017 - Πηγή: Aixmi

Στη Νιόν έγινε η κλήρωση για το Europa League και η κληρωτίδα ανέδειξε τους αντιπάλους του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ αλλά και του Πανιωνίου. Στους δυνατούς του πρώτου γκρουπ ο Παναθηναϊκός, στους δυνατούς του β’ γκρουπ ο ΠΑΟΚ,

στους αδύναμους του γ’ γκρουπ ο Πανιώνιος.

Χθες βράδυ, ο Πανιώνιος έβαλε τις βάσεις της παρουσίας του και στον 3ο προκριματικό γύρο καθώς επικράτησε 2-0 της Γκόριτσα. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της κληρωτίδας θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Μακάμπι Τελ Αβίβ/Ρέικιαβικ!

Ο ΠΑΟΚ θα βρει στον δρόμο του προς τα πλέι οφ του Europa League την Ολίμπικ από την Ουκρανία ενώ ο Παναθηναϊκός θα παίξει με τον νικητή του ζευγαριού Γκαμπάλα-Γιαγκελόνια που είχε λήξει 1-1 στο πρώτο παιχνίδι και με την πρόκριση να κρίνεται στην Πολωνία.

Ασχημες μνήμες ξυπνάνε για τον Παναθηναϊκό στο άκουσμα της Γκαμπάλα, καθώς τη μία και μοναδική φορά που αντιμετώπισε κάποιον σύλλογο από το Αζερμπαϊρτζάν ήταν τη σεζόν 2015/16, όταν και αποκλείστηκε από την συγκεκριμένη ομάδα με δύο ισοπαλίες (0-0 εκτός, 2-2 εντός).

Μάλιστα η Γκαμπάλα είναι αήττητη κόντρα σε ελληνικές ομάδες, καθώς εκτός των δύο ισοπαλιών με το «τριφύλλι», μετρά ισάριθμες κόντρα στον ΠΑΟΚ την επόμενη χρονιά, όταν και τον αντιμετώπισε στους ομίλους του Europa League.

Βέβαια η Γκαμπάλα δεν είναι «σίγουρη» αντίπαλος, καθώς υπάρχει και η Γιαγκελόνια. Το «τριφύλλι» σε 12 αναμετρήσεις του με τους Πολωνούς μετρά 4 νίκες, 2 ισοπαλίες και 6 ήττες, ενώ ποτέ δεν έχει συγκρουστεί με την συγκεκριμένη ομάδα. Η οποία στην ιστορία της αντιμετώπισε τον Αρη τη σεζόν 2010/11 για το Γιουρόπα Λιγκ, όταν και αποκλείστηκε με ήττα 2-1 εντός και ισοπαλία 2-2 στην Θεσσαλονίκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα