Eurogroup: Ομοφωνία δανειστών για προ-νομοθέτηση μέτρων;

20:18 26/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Αρνητική φαίνεται να είναι η τροπή που πήρε η συνεδρίαση του Eurogroup καθώς πληροφορίες από κοινοτικές πηγές αναφέρουν πως πλέον και η Κομισιόν συντάχθηκε στη γραμμη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών και του ΔΝΤ και να απαιτούν πλέον όλοι οι θεσμοί μαζί τη νομοθέτηση δημοσιονομικών μέτρων από τώρα για την περίοδο μετά το 2018, όταν και η χώρα μας θα έχει την υποχρέωση για επίτευξη υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% του ΑΕΠ.

Ωστόσο, το ζήτημα της προ νομοθέτησης

μέτρων είχε κατηγορηματικά απορρίψει τόσο ο ίδιος ο πρωθυπουργός όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μεμ συνέντευξη του χθες στην ΕΡΤ. «Δενν θα νομοθετήσουμε ούτε ενα ευρώ μέτρων» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Την ίδια ώρα η προσπάθεια του υπουργού Οικονομικών να πείσει τους ομολόγους του φαίνεται να πέφτει μάλλον στο κενό, καθώς ακόμη και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που υποστήριζε μία πιο συμβιβαστική λύση, υποχωρεί έναντι των πιέσεων από τον άξονα Σόιμπλε – Τόμσεν.

Εφόσον αυτή η ενιαία γραμμή Κομισιόν-ΔΝΤ-Βερολίνου παραμείνει μέχρι και το τέλος της αποψινής συνεδρίασης είναι σαφές πως θα πρόκειται στην ουσία για ένα τέταρτο μνημόνιο και θα καθυστερήσει την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, ενώ ο χρόνος πιέζει πλέον ασφυκτικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα