«Eσωτερικά πυρά» για τον Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάννης

17:27 7/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Έντονες αντιδράσεις ακόμαμ και στο εσωτερικό της Τουρκίας προκλήθηκαν από την αναφορά του ΤαγίπΕρντογάν στην αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης. Όπως ανέφερε ο Μπαρίς Γιαρκαντάς βουλευτής του Ρεπουπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης σημαίνει κατάργηση της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Μάλιστα κάλεσε τον Ταγίπ Ερντογάν να διορθώσει άμεσα τις ατυχείς όπως τις χαρακτήρισε δηλώσεις του. Σε συνέντευξη Τύπου στην τουρκική εθνοσυνέλευση,

ο βουλευτής της αντιπολίτευσης είπε ότι «το Εθνικό Συμβόλαιο και η Συνθήκη της Λωζάννης είναι για την Τουρκία ο τίτλος ιδιοκτησίας της. Το να ανοίγει κανείς συζήτηση για τη Συνθήκη της Λωζάννης, να αγνοεί τη Συνθήκη της Λωζάννης και να λέει ότι μπορεί να την αναθεωρήσει σημαίνει κατάργηση της Τουρκικής Δημοκρατίας. Ο Ερντογάν πρέπει το συντομότερο να διορθώσει αυτές τις ατυχείς δηλώσεις του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

The post «Eσωτερικά πυρά» για τον Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάννης appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα