Die Zeit: Ο Τσίπρας έγραψε ιστορία με τη Συμφωνία των Πρεσπών

14:26 2/2/2019 - Πηγή: Aixmi

Διθύραμβοι της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit για τον Αλέξη Τσίπρα σε σχέση με την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι η πρώτη καλή είδηση από την Ευρώπη εδώ και καιρό, όταν όλος ο κόσμος κατακλύζεται από εθνικισμό. Ο Τσίπρας έγραψε ιστορία» αναφέρει χαρακτηρισικά η Die Zeit.

Και ο αρθρογράφος προσθέτει:

«Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι η πρώτη πραγματικά καλή είδηση από την Ευρώπη διεθνώς εδώ και πολύ καιρό. Το ότι έρχεται κατά περίεργο τρόπο από αυτήν την κυβέρνηση έχει τρεις λόγους: ο Τσίπρας είναι αριστερός, ο Τσίπρας έχει ατσάλινα νεύρα και ο Τσίπρας έχει θάρρος».

Όπως σχολιάζει η Die Zeit, η υπερπροσπάθεια του Έλληνα πρωθυπουργού που οδήγησε τελικά στην έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών στο κοινοβούλιο συνεχίζει να γίνεται αντικείμενο αναλύσεων. Εκείνο που προκαλεί εντύπωση σε αρκετούς σχολιαστές είναι, αφενός η συγκυρία στην Ευρώπη, που κατακλύζεται από φωνές εθνικισμού και μισαλλοδοξίας, και αφετέρου η προσωπικότητα του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, «ενός αριστερού πολιτικού που πριν λίγα χρόνια κόντεψε να διαλύσει την ευρωζώνη».Η γερμανική εφημερίδα τονίζει ότι πρόκειται για μια Ιστορικής σημασίας η συμφιλίωση ανάμεσα στις δύο χώρες και κάνει αναδρομή στα προηγούμενα 30 χρόνια αντιπαραθέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες και των συνεπειών αυτής της πολιτικής.

«Πώς τα κατάφερε ειδικά ο Τσίπρας; Δεν ήταν αυτός που πριν από τέσσερα χρόνια με κραυγές κατά των αγορών και με την αδιαλλαξία του έθεσε σε δοκιμασία την ενότητα της ευρωζώνης; Και τώρα ξαφνικά πάει στα χνάρια του Βίλι Μπραντ και αντιλαμβάνεται την ανάγκη μιας έξυπνης πολιτικής, όπως παλαιότερα η Οστπολιτίκ διευκόλυνε την ύφεση στις σχέσεις ανάμεσα στις δύο Γερμανίες και οδήγησε στην προσέγγιση ανάμεσα στη Δύση και την Ανατολή» τονίζεται στο άρθρο.
Καταλήγοντας στο άρθρο, η Die Zeit επισημαίνει ότι με το θάρρος που επέδειξε ο Αλέξης Τσίπρας διακινδυνεύει την επανεκλογή του και η δημοφιλία του έχει πέσει κατακόρυφα. «Εάν χάσει τις εκλογές μπορεί να παρηγορηθεί. Έγραψε ιστορία. Η τόλμη του κατά το πρότυπο του Βίλι Μπραντ θα ταίριαζε αυτές τις ημέρες και σε άλλους Ευρωπαίους».

The post Die Zeit: Ο Τσίπρας έγραψε ιστορία με τη Συμφωνία των Πρεσπών appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα