Der Spiegel: Ώρα μηδέν για τη Γερμανία

21:11 22/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Με ένα ακόμη συγκλονιστικό εξώφυλλο κυκλοφορεί το Der Spiegel που απεικονίζει την Άνγκελα Μέρκελ και στο φόντο τον Κρίστιαν Λίντνερ και λεζάντα: Ώρα μηδέν για τη χώρα… χωρίς:
κατεύθυνση
ενότητα
καγκελάριο?

Την ίδια ώρα σοκ για τη Μέρκελ είναι

η νέα δημοσκόπηση του Der Spiegel που δείχνει τους Χριστιανοδημοκράτες να πέφτουν κάτω από το 30% αν τον Ιανουάριο γίνουν νέες εκλογές. Η δημοσκόπηση δείχνει τους Σοσιαλδημοκράτες του Μάρτιν Σουλτς κάτω από το 20%.

Κερδισμένοι εμφανίζονται οι Πράσινοι που σύμφωνα με τη δημοσκόπηση συγκεντρώνουν 11.9% αλλά και οι Φιλελεύθεροι που φαίνεται να καρπώνονται την απόφαση τους να αποχωρήσουν από τις διαπραγματεύσεις και να αυξάνουν το ποσοστό τους στο 13.2%.
Το ακροδεξιό κόμμα χάνει αν γίνουν εκλογές από την αρχική του δύναμη περίπου 1.5% αν και η ηγεσία του ελπίζει ότι η κατάρρευση των συνομιλιών θα τους ευνοήσει γιατί είναι αντισυστημικοί.

Το κυρίαρχο όμως που καταδεικνύει η δημοσκόπηση του Spiegel είναι ότι και μετά από νέες εκλογές οι Γερμανοί θα έχουν πάλι τις ίδιες δύο δυνατότητες σχηματισμού κυβέρνησης πλειοψηφίας.

The post Der Spiegel: Ώρα μηδέν για τη Γερμανία appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα