DW: Οι Έλληνες εγκλωβισμένοι σε άθλιες θέσεις εργασίας και η κυβέρνηση πανηγυρίζει

15:32 20/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Ενώ οι Έλληνες απασχολούνται σε άθλιες συνθήκες σε θέσεις μερικής απασχόλησης η κυβέρνηση πανηγυρίζει την επιτυχία, επισημαίνεται σε δημοσιεμα της Deutsche Welle.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της DW, σχεδόν 6 στους 10 παραμένουν εγκλωβισμένοι σε μία αγορά εργασίας με εκ περιτροπής θέσεις ή ημιαπασχόληση.

Στο δημοσίευμα αναφέρονται χαρακτηριστικά παραδείγματα Ελλήνων που αντιμετωπίζουν τις άθλιες συνθήκες στον χώρο εργασίας ενώ συγκεκριμένα σημειώνεται: «Το ποσοστό ανεργίας στην

Ελλάδα, που κάποτε έφθασε σε επίπεδα ρεκόρ 27%, μπορεί να μειώθηκε κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, αλλά σχεδόν 6 στους 10 είναι εγκλωβισμένοι σε μία αγορά στην οποία κυριαρχούν οι εκ περιτροπής θέσεις εργασίας ή ημιαπασχόλησης».

Αυτή η τάση ξεπέρασε το τρομακτικό 50% πέρυσι, αλλά οι ειδικοί περίμεναν ότι θα υποχωρήσει γρήγορα, καθώς η ελληνική οικονομία είχε ανάπτυξη περίπου 2%. Ομως αυτό δεν συνέβη, δείχνοντας αυτό που οι ειδικοί αποκαλούν ανάπτυξη άνευ ουσίας, υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων στο δημοσίευμα της Deutsche Welle.

The post DW: Οι Έλληνες εγκλωβισμένοι σε άθλιες θέσεις εργασίας και η κυβέρνηση πανηγυρίζει appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα