CDU: Ο Ερντογάν και η κυβέρνησή του δεν είναι ευπρόσδεκτοι

15:18 21/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Ο Τούρκος πρόεδρος πέρασε την «κόκκινη γραμμή» όταν σύγκρινε τη γερμανική κυβέρνηση με «τους ναζί», δήλωσε ο επικεφαλής του κρατιδίου της Έσης και αντιπρόεδρος του κόμματος της Μέρκελ, Βόλκερ Μπουφιέρ.

Όπως συμπλήρωσε «ο κ. Ερντογάν και η κυβέρνησή του δεν είναι ευπρόσδεκτοι στη χώρα μας και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό».

Ο Μπουφιέρ δεν περιμένει ότι ο Ερντογάν θα γίνει πιο πολιτισμένος μετά το δημοψήφισμα,

αντιθέτως επιχείρησε με όλες τις δυνάμεις του να μεταφέρει την εσωτερική ένταση στη Γερμανία.

http://www.aixmi.gr/wp-content/uploads/2017/03/170321091003_deutschlandfunk.mp3

Ερωτώμενος για το αν θα έπρεπε να σταματήσει η διαπραγματευτική διαδικασία για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, είπε «δεν είπα κάτι τέτοιο, απλώς αναφέρω ότι αυτός ο άνθρωπος δεν είναι ευπρόσδεκτος. Αν ο Ερντογάν ερχόταν εδώ δεν θα μπορούσε να κάνει δημόσια συγκέντρωση καθώς θα έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια. Όποιος μας βρίζει με αυτόν τον τρόπο δεν μπορεί να περιμένει να του προσφέρουμε χιλιάδες αστυνομικούς να τον προστατεύσουμε κιόλας» είπε σε σκληρό τόνο ο αντιπρόεδρος του CDU.

Επιπλέον, κι άλλοι πολιτικοί μέλη του CDU, όπως και ο Ρέινερ Χάσελχοφ στη Σαξονία-Άνχαλτ απαίτησαν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να απαγορεύσει την είσοδο σε Τούρκους πολιτικούς: «Οποιοδήποτε μέλος κυβέρνησης που θέλει να συζητήσει μαζί μας είναι ευπρόσδεκτος ως φιλοξενούμενος και θα τον υποδεχτούμε σύμφωνα με το διπλωματικό πρωτόκολλο που αρμόζει, αλλά αυτό δεν συμπεριλαμβάνει εκστρατείες και ειδικά από ανθρώπους που μας δυσφημούν ως έθνος».

Keywords
Τυχαία Θέματα