Bόμβα από ΣτΕ: Νόμιμο το «ψαλίδι» στις συντάξεις

11:00 12/5/2018 - Πηγή: Aixmi

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε νόμιμες και συνταγματικές τις διατάξεις του νόμου Κατρουγκάλου που αφορούν σε τεχνικά θέματα και σχετίζονται με τις περικοπές συντάξεων, απορρίπτοντας τις προσφυγές των συνδικαλιστικών οργανώσεων των συνταξιούχων που ζητούσαν να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο επανυπολογισμός των συντάξεων και η περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις τους που είχαν επιβληθεί με τον ν. 4387/2016.

Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάσκεψη της Ολομέλειας του ΣτΕ με οριακή πλειοψηφία 13 ψήφους υπέρ και 12 κατά, ενώ η διάσκεψη θα επαναληφθεί και τις

προσεχείς ημέρες, οπότε αναμένεται η απόφαση για τη συνταγματικότητα η μη των διατάξεων αυτών, που αφορούν περικοπές στις συντάξεις αλλά και το σύνολο του ασφαλιστικού νόμου.

Η διάσκεψη, σύμφωνα με πληροφορίες, ασχολήθηκε με θέματα, όπως ο επανυπολογισμός και η περικοπή της προσωπικής διαφοράς, ζητήματα που άπτονται βασικών διατάξεων του νόμου Κατρούγκαλου και τα οποία είχαν θέσει προς κρίση στο ανώτατο δικαστήριο συνδικαλιστικές οργανώσεις συνταξιούχων.

The post Bόμβα από ΣτΕ: Νόμιμο το «ψαλίδι» στις συντάξεις appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα