Bloomberg: Πρώην στελέχη της Deutsche Bank καταδικάστηκαν για φοροδιαφυγή

18:58 13/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Επτά πρώην στελέχη της Deutsche Bank καταδικάστηκαν από γερμανικό δικαστήριο για συμμετοχή σε σκάνδαλο που αφορά συναλλαγές δικαιωμάτων εκπομπής ρύπων, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι τραπεζίτες συμμετείχαν σε ένα «εγκληματικό επιχειρηματικό μοντέλο»,

όπως ανέφερε ο προεδρεύων δικαστής Martin Bach. Ένας από τους πρώην μάνατζερς καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση, ενώ οι άλλοι έξι τιμωρήθηκαν με ποινές με αναστολή ή πρόστιμα.

Η υπόθεση αποτελεί μέρος της λήψης δραστικών μέτρων κατά φορολογικών εγκλημάτων που σχετίζονται με τις εκπομπές, από όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκίνησε το σύστημα cap and trade το 2005. Οι αστυνομικές αρχές έχουν εισβάλλει γι’ αυτό το λόγο στα γραφεία της Deutsche Bank, δύο φορές μέσα σε τρία χρόνια.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, σταμάτησε να εμπορεύεται πιστοποιήσεις εκπομπών το 2010, ενώ αποπλήρωσε παράνομες επιστροφές φόρου ύψους 220 εκατ. ευρώ, οι οποίες αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας.

Η εισαγγελία εξακολουθεί να ερευνά 15 άτομα που εργάζονταν ή εργάζονται ακόμη στην τράπεζα. Πέραν αυτού, τρεις τραπεζίτες έφτασαν σε διακανονισμό με αξιωματούχους των αρχών επιβολής του νόμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα