Bild για Σόιμπλε: Ο «Εuroman» που πολεμάει για το ευρώ

11:01 25/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Το εγκώμιο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πλέκει η εφημερίδα Βild παρουσιάζοντάς τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ ως «Εuroman» – κατά τον Ιronman των κόμικς – σημειώνοντας ότι πολεμάει για τη διατήρηση ενός ισχυρού ευρώ.

«Αυτό που συμβαίνει με την Ελλάδα είναι χαμένη υπόθεση, χωρίς νόημα ένα τσίρκο της ελληνικής διάσωσης», σχολιάζει η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία της Γερμανίας και αποκωδικοποιώντας την στάση σώματος του ισχυρού άνδρα της Γερμανίας υποστηρίζει

ότι πλέον… βαριέται με το ελληνικό ζήτημα.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει βαρεθεί, σημειώνει η εφημερίδα και προσθέτει: «Η σημειολογία του σώματός του δείχνει ότι έχει βαρεθεί με την πολιτική που ακολουθεί η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, με στόχο την διάσωση της Ελλάδας από την χρεοκοπία. Γι΄αυτόν η Ελλάδα είναι χαμένη υπόθεση. Απλά στηρίζει τη Μέρκελ στο όνομα του ευρώ αλλά και του κομματικού του μηχανισμού».

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες της Bild, που επικαλείται πληροφορίες από το περιβάλλον του Σόιμπλε, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ζητά από την Ελλάδα τέσσερα έγγραφα:

1.αίτηση για παράταση του προγράμματος δανεισμού

2. Συμφωνία Ελλάδας με ΔΝΤ, ΕΚΤ και Κομισιόν για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων

3. Έγγραφο με το οποίο θα διασφαλίζει την βιωσιμότητα του χρέους και

4. Διαβεβαίωση από την Αθήνα ότι θα αποπληρώσει τη δόση προς το ΔΝΤ στις 30 Ιουνίου

«Μπορεί ο herr Σόιμπλε να διαφωνεί με την πολιτική της καγκελαρίου για την ελληνική κρίση, αλλά συνεχίζει να την στηρίζει στο όνομα του ευρώ και του κομματικού του πατριωτισμού. Η κατάρρευση του ευρώ σημαίνει και κατάρρευση της Ευρώπης», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα της Bild.

Keywords
Τυχαία Θέματα