Aυξήθηκε το ποσοστό του Βαν Ντερ Μπέλεν

15:54 6/12/2016 - Πηγή: Aixmi

Μετά την καταμέτρηση και των επιστολικών ψήφων αυξάνεται το ποσοστό που εξέλαβε ο 72χρονος οικολόγος, πρώην καθηγητής του Πανεπιστημίου της Βιέννης και πρώην αρχηγός επί ένδεκα χρόνια του κόμματος των Πράσινων Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν ο οποίος είναι οριστικά ο νέος ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας για τα επόμενα έξι χρόνια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του αυστριακού υπουργείου Εσωτερικών, ο ανεξάρτητος υποψήφιος Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, ο οποίος υποστηριζόταν από τους Πράσινους, συγκέντρωσε 2,47 εκατομμύρια ψήφους ή ποσοστό 53,8%.

Ο αντίπαλός του, υπαρχηγός και υποψήφιος του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων και ως τώρα δεύτερος αντιπρόεδρος της αυστριακής Βουλής Νόρμπερτ Χόφερ, συγκέντρωσε 2,12 εκατομμύρια ψήφους ή 46,2%.

Η διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων ανήλθε κατά τον προχθεσινό επαναληπτικό γύρο σε 350.000 ψήφους, ή 7,6 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ κατά τον δεύτερο γύρο της 22ας Μαΐου, στον οποίο ο Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν είχε αναδειχθεί νικητής αλλά το αποτέλεσμα ακυρώθηκε από το Συνταγματικό Δικαστήριο έπειτα από προσφυγή του Κόμματος των Ελευθέρων, η διαφορά τους ήταν μόλις 31.000 ψήφοι και τα ποσοστά τους 50,3% και 49,7%, αντίστοιχα.

Keywords
Τυχαία Θέματα