Athens Pride, η γιορτή της διαφορετικότητας (ΕΙΚΟΝΕΣ)

06:28 12/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Με πολύ μουσική, κέφι και πολύ χορό ξεκίνησε το 12ο Athens Pride, με χιλιάδες άτομα όλων των ηλικιών να στέλνουν το μήνυμα: «Γυναίκα/άνδρας δεν γεννιέσαι, γίνεσαι».
Στ. Θεοδωράκης, Ρ. Δούρου και Ζ. Κωνσταντοπούλου βρέθηκαν στο πλευρό όσων στηρίζουν τη διαφορετικότητα.

Αφετηρία ήταν η πλατεία Κλαυθμώνος ενώ στη συνέχεια ακολούθησε παρέλαση προς το Σύνταγμα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, κηρύσσοντας την έναρξη του Athens Pride, δεσμεύτηκε ότι

του χρόνου θα παραχωρήσει την πλατεία Συντάγματος για τη διοργάνωση.

Επίσης, υπογράμμισε ότι «όταν πριν από μερικούς μήνες υπέγραψα το πρώτο σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομόφυλου ζευγαριού στην Αθήνα, ένιωσα ότι γυρίζει μια σελίδα για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες».

Το φετινό φεστιβάλ στήριξαν και φέτος διπλωμάτες από τις πρεσβείες της Αυστραλίας, της Βραζιλίας, του Καναδά, της Χιλής, της Δανίας, της Φινλανδίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιρλανδίας, του Ισραήλ, της Ολλανδίας, της Νορβηγίας, της Σλοβενίας, της Σουηδίας, της Ελβετίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Όπως εξήγησε ο Γάλλος πρέσβης, Κριστόφ Σαντεπί, πρέπει να υπάρχει κινητοποίηση «υπέρ της ισότητας και της ελευθερίας ανεξαρτήτου ταυτότητας, φύλου και σεξουαλικότητας». Ο Αυστραλός πρέσβης, Τζον Γκρίφιν, παρατήρησε ότι «τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι παγκόσμια, αδιαίρετα και αλληλένδετα. Όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα στο σεβασμό, την αξιοπρέπεια και τις ίσες ευκαιρίες».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, δήλωσε σε δημοσιογράφους: «Ελπίζω να υπάρξει η χρονιά που δεν θα χρειαστεί να γίνονται παρελάσεις υπερηφάνειας. Αλλά φοβάμαι ότι για μερικά χρόνια ακόμα θα πρέπει να υπάρχουν δυναμικές εκδηλώσεις για να καταλάβουν και οι συντηρητικοί ότι είναι δικαίωμα όλων ο αυτοπροσδιορισμός».

Keywords
Τυχαία Θέματα