Aρθρογράφος των Financial Times: «Η Αθήνα είχε υπογράψει συμφωνία»

15:42 12/2/2015 - Πηγή: Aixmi

«Ανανεώσαμε το θέμα μας για το Eurogroup της χθεσινής νύχτας για να αντικατοπτρίσουμε τη διάψευση της Ελλάδας. Επίσης, περισσότερες ανοησίες!», γράφει ο Peter Spiegel, σχολιάζοντας μέσω του twitter ότι η Αθήνα είχε δεχθεί προσχέδιο συμφωνίας στο Eurogroup.

O γνωστός αρθρογράφος των Financial Times,

έχει ανοίξει διαδικτυακό διάλοφο σε αρκετά υψηλούς τόνους με τον Ελληνα υπουργό Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος μάλιστα, του σύστησε να αποφεύγει αμφίβολες διαρροές.

Το προσχέδιο σύμφωνα με τους FT περιείχε παράταση του μνημονίου. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι έχει ήδη υπογραφεί από τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Η κυβέρνηση διαψεύδει το δημοσίευμα τονίζοντας ότι ο κύριος Βαρουφάκης και ο κύριος Δραγασάκης «δεν είχαν δεχθεί, σε καμία περίπτωση, το προσχέδιο που δημοσιεύουν σήμερα οι F.T.».

Από την δική του πλευρά ο δημοσιογράφος του Channel4, Paul Mason επικαλείται ελληνικές πηγές και σε ανάρτησή του στο twitter αναφέρει ότι η ελληνική πλευρά δέχθηκε ένα κείμενο που θα περιείχε τον όρο «τροποποίηση, παράταση και επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος».

Ο Β. Σόιμπλε δεν δέχτηκε τον όρο «τροποποίηση» και απαίτησε να αποσυρθεί. Συντάχθηκε, τότε, νέο κείμενο χωρίς αυτόν τον όρο. Με το κείμενο αυτό, η ελληνική πλευρά δεν συμφώνησε. Στον τύπο διέρρευσε το δεύτερο κείμενο, το οποίο δεν έχει τη συμφωνία της Ελληνικής κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα