Aνθρωποθυσία 10χρονου στο Νεπάλ για να φύγουν τα «κακά πνεύματα»

12:59 27/7/2015 - Πηγή: Aixmi

Στις συλλήψεις πέντε ατόμων προχώρησαν οι αρχές στο Νεπάλ, κοντά στα σύνορα με την Ινδία, με την κατηγορία της ανθρωποθυσίας ενός δεκάχρονου αγοριού.

Το παιδί είχε εξαφανιστεί από το σπίτι του επί τρεις ημέρες και την περασμένη Παρασκευή, η αστυνομία βρήκε το πτώμα του σε προχωρημένη αποσύνθεση, ενώ ο λαιμός του αγοριού έφερε μια σχισμή από μαχαίρι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας, ο πατέρας ενός άρρωστου

παιδιού έχει ήδη ομολογήσει ότι ευθύνεται για το φόνο του 10χρονου, προκειμένου να «φύγουν τα κακά πνεύματα» από τον άρρωστο γιο του, κατόπιν καθοδήγησης από τον σαμάνο (πνευματικός οδηγός και θεραπευτής) του χωριού.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι δράστες δελέασαν το δεκάχρονο αγόρι με μπισκότα και με την υπόσχεση ότι θα του δώσουν χρήματα, το παρέσυραν σε απομονωμένη περιοχή του χωριού. Εκεί πραγματοποίησαν θρησκευτική τελετή και προσέφεραν το σώμα του άτυχου παιδιού ως θυσία στα πνεύματα.

Σημειώνεται ότι στο Νεπάλ κατοικούν 28 εκατομμύρια άνθρωποι και πάνω από το 80% είναι Ινδουιστές, που θυσιάζουν στους θεούς ζώα, όπως κατσίκες, βουβάλια και πουλερικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα