Aegean: συμφωνία-μαμούθ για 42 αεροσκάφη από την Airbus

19:46 22/6/2018 - Πηγή: Aixmi

Σε ειδική τελετή, στην τεχνική της βάση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, η Aegean υπέγραψε τη συμφωνία για την προμήθεια έως και 42 αεροσκαφών Airbus της οικογένειας A320neo, ύψους 5 δισ. ευρώ. «Μεγάλη ημέρα για την Ελλάδα» χαρακτήρισε τη σημερινή, ο Τομ Εντερς, εκτελεστικός διευθυντής της Airbus

που υπέγραψε τη συμφωνία εκ μέρους του κολοσσού των αερομεταφορών.

Σε αποκλειστική δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Βασιλάκης τόνισε ότι σήμερα είναι «ιστορική μέρα γιατί μπορέσαμε να συνδυάσουμε δυο πράγματα, την επένδυση σε νέο στόλο με την επένδυση στους ανθρώπους μας με το νέο εκπαιδευτικό κέντρο και τις υποτροφίες που βάζουμε μπροστά. Αν καταφέρουμε να συνεχίσουμε να συνδυάζουμε τεχνολογία και ανθρώπινο δυναμικό πιστεύω δεν θα πρέπει να φοβόμαστε για τίποτα».

Η συμφωνία αφορά σκάφη Α320neo, αξίας 5 δισ. δολαρίων (σε τιμές καταλόγου). Τα αεροσκάφη της οικογένειας Α320neo με κινητήρες τεχνολογίας νέας γενιάς και Sharklets παρέχουν εξοικονόμηση έως 15% στην κατανάλωση καυσίμου, μείωση εκπομπών ρύπων και θορύβου, ενώ μπορούν να προσφέρουν ανάλογα με τον ακριβή τύπο και προδιαγραφές, πρόσθετη εμβέλεια από 600 έως και 1.500 χλμ. (δηλ. από 1 – 2 ώρες επιπλέον πτήσης).

Aegean: συμφωνία-μαμούθ για 42 αεροσκάφη από την Airbus

Φωτογραφίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The post Aegean: συμφωνία-μαμούθ για 42 αεροσκάφη από την Airbus appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα