Ξέσπασε η Νεσχάν Μουλαζίμ: Ο Ερντογάν θύμωσε με το «ευχαριστώ γείτονα», τουρκικό κράτος δεν υπάρχει πουθενά

17:00 9/2/2023 - Πηγή: Enikos

Ξέσπασε σε λυγμούς η Νεσχάν Μουλαζίμ, μεταφέροντας τις εικόνες και τις μαρτυρίες δικών της ανθρώπων που βρίσκονται στην Τουρκία, η οποία ζει έναν εφιάλτη από τα ξημερώματα της Δευτέρας, όταν και έγινε ο καταστροφικός σεισμός των 7,8 Ρίχτερ.

Το γνωστό μοντέλο με καταγωγή από την Τουρκία, εξέφρασε τους φόβους και την ανησυχία της για τους συγγενείς και τους φίλους της που βρίσκονται εκεί, ενώ με δάκρυα στα μάτια είπε πως υπάρχουν εγκλωβισμένοι άνθρωποι στα συντρίμμια, που είναι ακόμα ζωντανοί,

αλλά κανείς δεν σπεύσει να τους βοηθήσει. Η ίδια μιλά για ανυπαρξία του τουρκικού κράτους και λέει πως προσπαθεί να έρθει σε επικοινωνία με την ελληνική αποστολή της ΕΜΑΚ, προκειμένου να τους δώσει διευθύνσεις εγκλωβισμένων ανθρώπων που είναι παγιδευμένοι στα ερείπια.

Σύμφωνα με την ίδια, ο Τούρκος πρόεδρος ενδιαφέρεται μόνο για τις ψήφους και με τα όσα γράφονται στο Twitter, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι τον θύμωσαν οι ευχαριστίες των απλών ανθρώπων στους Έλληνες, που σώζουν ζωές.

Σε συνέντευξη που έδωσε στην κάμερα του «Mega Καλημέρα», η Νεσχάν Μουλαζίμ είπε με δάκρυα στα μάτια: «Οι φίλοι και συγγενείς μου, μού στέλνουν τις εικόνες, είναι μέσα στα αμάξια τους, και προσπαθούν να φτάσουν στα σημεία που είναι οι συγγενείς τους. Για την ακρίβεια μόλις έγινε ο σεισμός, διένυσαν απόσταση 600 χλμ., έφτασαν στο σπίτι της θείας τους, την έβγαλαν με τα ίδια τους τα χέρια. Μετά προσπαθούσαν να φτάσουν και στους άλλους, δυστυχώς όμως όσο περνάνε οι ώρες γίνονται ακόμη πιο δύσκολα. Δυστυχώς, τουρκικό κράτος δεν υπάρχει πουθενά, οι ξένοι να είναι καλά. Αντί να ασχοληθούν με την ανθρώπινη ζωή, ασχολούνται με το twitter, ασχολούνται με αυτούς που δεν συμφωνούν. Η ανθρώπινη ζωή είναι γι’ αυτούς ένα μηδενικό, υπάρχει μόνο όταν θέλουν τις ψήφους».

«Οι άνθρωποί μου, που ψάχνουν τους δικούς τους, εάν τους βρουν θα τους πάρουν και θα τους πάνε σε άλλη πόλη. Ακόμα υπάρχουν εγκλωβισμένοι πάρα πολλοί δικοί μου. Παλεύουμε για κάποια ζευγάρια που τους ακούν αλλά δεν έχει φτάσει κανένας. Οτιδήποτε ανεβάζω, προσπαθώ να φτάσω στην ΕΜΑΚ να τους στείλω τις διευθύνσεις, μήπως και μπορούν να βοηθήσουν», συνέχισε.

Όπως εξήγησε, «προσπαθώ να εντοπίσω με tags στην ελληνική ΕΜΑΚ, να μιλήσω, να βρω ανθρώπους, να στείλω διευθύνσεις… Υπάρχει αδιαφορία. Δεν ήταν ποτέ προετοιμασμένο το κράτος. Αυτός ο Τούρκος επιστήμονας που είπε για τον σεισμό δύο χρόνια πριν, είπε ονομαστικά τις πόλεις που θα πάθουν ζημία. Πήγε να μιλήσει με την κυβέρνηση για την ακαταλληλότητα των κτιρίων και δεν τον άκουσαν. Τώρα που έγινε, απλά κάνουν βόλτα μέσα στα χαλάσματα».

Η ίδια σημείωσε ότι φοβάται να μιλήσει ανοιχτά. «Έχω την οικογένειά μου εκεί πέρα και φοβάμαι να μιλήσω ανοιχτά, καταλαβαίνετε, και άκουσα χθες κάποιον να λέει για τον σεισμό ότι ήταν η “μοίρα”. Ποια μοίρα; Είμαι τόσο τρελαμένη, μπορώ να σκεφτώ τρελά πράγματα. Ασχολείται μόνο να κλείσει το twitter γιατί ο κόσμος εκφράζει τη γνώμη του ελεύθερα. Δεν αντέχει την αλήθεια. Η εικόνα είναι πολύ χειρότερη απ’ όσα ακούμε. Βγαίνουν και λένε ότι σώσανε 8.000 ανθρώπους όχι πόσους χάσαμε. Στα 13 εκατομμύρια μόνο 8.000 υποστηρίζεις; Και μην ξεχνάμε, ήταν και οι πόλεις που τον υποστήριζαν. Ακόμα και τώρα, σε αυτό, κάνει πολιτική», σημείωσε.

Αναφερόμενη στην Ελλάδα και ποια είναι η αντίδραση των Τούρκων πολιτών μετά την αποστολή βοήθειας από την χώρα μας, είπε πως «για την Ελλάδα ο κόσμος πάντα είχε αγάπη. Συγκινούμαι με αυτά που διαβάζω. Πάντα ξεκινάει η κουβέντα για την Ελλάδα. Οποιαδήποτε βοήθεια και αν έχει πάει, πάντα αναφέρονται στην Ελλάδα πρώτα. Έχει θυμώσει ακόμα και με αυτό… γι’ αυτό έκλεισε το twitter μην νομίζετε. Οτιδήποτε γράφεται, γράφουν οι άνθρωποι “ευχαριστώ γείτονα”, και αυτό το tag το έβγαλε, γιατί δεν τον συμφέρει. Μια νύχτα είπε ότι θα έρθει ξαφνικά, μία νύχτα όμως πήγαν οι Έλληνες και σώζουν ανθρώπους. Είμαι πολύ περήφανη που ζω στην Ελλάδα», επεσήμανε.

«Έχουμε τόσο μεγάλο στρατό, που είναι ο στρατός να βοηθήσει; Η Ελλάδα έστειλε και δεύτερη φορά βοήθεια, η Τσεχία, η Ιαπωνία, οι Τούρκοι πού είναι; Έχω χάσει τις ελπίδες μου ότι θα βγουν ζωντανοί φίλοι μου», κατέληξε η Νεσχάν Μουλαζίμ.

Keywords
Τυχαία Θέματα