Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Έγινε η τελική πρόβα για την κηδεία

00:02 16/1/2023 - Πηγή: Enikos

Ολοκληρώθηκαν οι προετοιμασίες για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, που θα γίνει την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023.

Το απόγευμα της Κυριακής, έγινε και η τελική πρόβα για την κηδεία, με τα παιδιά και με τα εγγόνια του να σηκώνουν το φέρετρο, σύμφωνα με το mega που μετέδωσε σχετικά πλάνα.

Λίγο μετά τις 5:00 το πρωί της Δευτέρας, η σορός του τέως

βασιλιά θα φύγει από το Ά Νεκροταφείο και θα φτάσει στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου περίπου στις 5:45 το πρωί. Από τις 06:00 έως και τις 10:30 όποιος επιθυμεί θα μπορεί να αποτίσει φόρο τιμής.

Λίγο πριν από τις 12:00 η σορός θα μεταφερθεί στον κεντρικό ναό στην Μητρόπολη Αθηνών για την τέλεση της νεκρώσιμης ακολουθίας προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου και όλων των μελών της Ιεράς Συνόδου, δηλαδή και των 12 συνοδικών Μητροπολιτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γιος του Παύλος θα εκφωνήσει επικήδειο.

Η εξόδιος ακολουθία θα διαρκέσει περίπου μία ώρα και περίπου στη 1:00 μετά το μεσημέρι η σορός θα αναχωρήσει για το Τατόι. Εκεί θα τελεστεί τρισάγιο στο ναό της Αναστάσεως. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η ταφή στο βασιλικό κοιμητήριο δίπλα από τους τάφους των γονέων του, όπως ήταν η τελευταία επιθυμία του εκλιπόντος.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τέως, Κωνσταντίνος, Έγινε,teos, konstantinos, egine