Σεισμός στην Τουρκία: Το συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ με το «πριν» και το «μετά» στην Αντιόχεια

22:47 13/2/2023 - Πηγή: Enikos

Η Αντιόχεια, η πόλη, στην σημερινή Τουρκία,  που ίδρυσε ο Σέλευκος ο Α΄ο Νικάτωρ, στρατηγός του Μεγάλου Αλεξάνδρου, και της έδωσε το όνομα του πατέρα του (Αντίοχου), και η οποία αποτέλεσε μέσα στους αιώνες λίκνο του Ελληνικού πρώτα και των άλλων πολιτισμών της Ανατολής, δεν υπάρχει πια.

Την χτύπησε ανελέητα ο εγκέλαδος και η εξυπνάδα του Ερντογάν να επιτρέψει εκπτώσεις από τους οικοδομικούς κανονισμούς, αντί ενός τέλους. Η πόλη σχεδόν έχει κτίρια πλέον. Οι επιζώντες του σεισμού προσπαθούν

να επιβιώσουν μένοντας σε αυτοκίνητα, τα οποία όμως είναι κρύα και την νύχτα γίνονται ψυγεία. και είναι πολύ μικρά για να χωρέσουν οικογένειες. Αν δεν έχουν αυτοκίνητο οι άνθρωποι θα πρέπει να την βγάλουν στα αντίσκηνα. Εκεί το κρύο είναι αι ανυπόφορο το βράδυ. Ανάβουν φωτιές, αλλά ότι κι αν κάψουν το κρύο δεν αντέχεται.
Δεν υπάρχει ηλεκτρικό, νερό, δεν υπάρχουν τουαλέτες. Η Σαμπά Γιγκίτ, 52 ετών, ξυπνά παγωμένη ακόμα ένα πρωινό στην αγορά των λαχανικών, που είναι το μόνο μέρος που έχει μείνει στεγασμένο.

Saray Street in Hatay-Antakya before and after the earthquake:

Keywords
Τυχαία Θέματα