Σεισμός στην Τουρκία: Δύο νέες διασώσεις έπειτα από 261 ώρες

09:49 17/2/2023 - Πηγή: Enikos

Ο Μεχμέτ Αλί Σακίρογλου, 26 ετών, και ο Μουσταφά Αβτζί, 34 ετών, διασώθηκαν από τα ερείπια του κτιρίου στην κεντρική συνοικία Antakya (Αντιόχεια) του Χατάι, 261 ώρες έπειτα από τον φονικό σεισμό που χτύπησε την Τουρκία και την Συρία.

Οι διεθνείς οργανώσεις αρωγής εντείνουν τις προσπάθειές τους για να βοηθήσουν τα εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν μείνει άστεγοι μετά τον φονικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου, ο οποίος έχει κοστίσει τη ζωή σε περισσότερους από 43.000 ανθρώπους στην Τουρκία και τη Συρία.

Hatay’ın Antakya

ilçesindeki binanın enkazından 26 yaşındaki Mehmet Ali Şakiroğlu ile 34 yaşındaki Mustafa Avcı, depremin 261. saatinde sağ çıkarıldı https://t.co/h7CP5aOpVO pic.twitter.com/UzNi6ZsusS

— ANADOLU AJANSI (@anadoluajansi) February 16, 2023

Μίλησε στον αδελφό του στο τηλέφωνο

Ο Mustafa Avcı, στον οποίο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, μίλησε με τον αδελφό του στο τηλέφωνο με τη βοήθεια ενός αξιωματικού. Ρωτώντας τον αδελφό του για την οικογένειά τους, ο Avcı είπε, “Σώθηκαν όλοι; Άσε με να ακούσω λίγο τις φωνές τους”.

A 34-year-old man, one of two people pulled from the rubble of a building in Hatay’s central Antakya district, spoke to his brother by phone

Keywords
Τυχαία Θέματα