Ροδόπη: «Μάχη» για την οριοθέτηση της φωτιάς – Καίει εδώ και 15 ημέρες στο Παπίκιο Όρος

11:18 5/11/2022 - Πηγή: Enikos

Εδώ και 15 ημέρες καίει η φωτιά που ξέσπασε στις 22 Οκτωβρίου στο Παπίκιο όρος στη Ροδόπη. Οι φλόγες πέρασαν μέχρι και στη Βουλγαρία, αλλά πλέον η εικόνα είναι καλύτερη.

Η δύσκολη μάχη για την οριοθέτηση της φωτιάς συνεχίζεται, παρουσιάζοντας σημάδια ύφεσης . Το δύσβατο της περιοχής, η έλλειψη πρόσβασης και οι αναζωπυρώσεις δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων που πλέον έχουν καλύψει τα πύρινα μέτωπα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα komotinipress.gr.

Ζητήθηκε από την πρώτη

στιγμή περαιτέρω συνδρομή των εναέριων μέσων για την αντιμετώπιση αυτής της δύσκολης φωτιάς.

Πρόκειται για τη δυσκολότερη πυρκαγιά που καταγράφηκε ιστορικά στην περιοχή λόγω της τοπικής μορφολογίας και του ανάγλυφου.

Με εντολή του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας ζητήθηκε η ενεργοποίηση της υπηρεσίας Copernicus της Ευρωπαϊκής Ένωσης με σκοπό την παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για τις πληγείσες περιοχές. Σύμφωνα με το αίτημα που κατατέθηκε θα παραχθούν χάρτες πρώτης εκτίμησης αλλά και προϊόντα υψηλής ανάλυσης στα οποία θα απεικονίζεται με μεγαλύτερη ακρίβεια η πληγείσα περιοχή. Τα προϊόντα αυτά θα αποτελέσουν χρήσιμη πρόσθετη πληροφορία στο έργο της αποκατάστασης , καταγραφής ζημιών, αλλά και στον προγραμματισμό έργων και δράσεων αντιπλημμυρικής προστασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ροδόπη, Μάχη, – Καίει, Παπίκιο Όρος,rodopi, machi, – kaiei, papikio oros