Ψευτογιατρός: Σοκ προκαλούν τα όσα έλεγε στους ασθενείς – «Χωρίς την θεραπεία, σε 3,5 χρόνια θα έχεις παραλύσει πλήρως»

20:30 24/1/2023 - Πηγή: Enikos

Συγκλονίζουν τα λόγια που έλεγε στους ασθενείς ο ψευτογιατρός, προκειμένου να τους πείσει να ακολουθήσουν την θεραπεία με τα βλαστοκύτταρα.

Σε βίντεο ντοκουμέντο που παρουσίασε το «LiveNews», εμφανίζεται μια 52χρονη ασθενή που παλεύει από τριών χρονών με την πολιομυελίτιδα, να μπαίνει στο γραφείο του 66χρονου φυσιοθεραπευτή τον Σεπτέμβριο του 2006. Ο ψευτογιατρός της λέει πως γνωρίζει τον τρόπο να την γιατρέψει πλήρως. «Σώστε με, σας παρακαλώ» είναι τα λόγια που βγαίνουν από το στόμα της 52χρονης.

Στο γραφείο του 66χρονου υπήρχαν δεκάδες ασθενείς

που περίμεναν τη σειρά τους για να ακούσουν από τα χείλη του «ψευτογιατρού» για την «λύση» στα προβλήματα υγείας τους. Μια λύση που «χωρούσε» μέσα στα περιβόητα μπουκαλάκια, τα οποία τελικά περιείχαν μόνο νερό και ζάχαρη, και για τα οποία οι απελπισμένοι ασθενείς πλήρωναν 180 και 200 ευρώ το ένα.

Συζήτηση της 52χρονης με άλλους ασθενείς:

Και εμένα μου είπε πεπτίδια δύο φορές την εβδομάδα. Τι να κάνουμε ρε παιδιά; Άμα έχεις τελευταία σου ελπίδα κάπου, κάνεις οτιδήποτε.Πόσο;Μου είπε γύρω στα 180-200 ευρώ, το ένα πεπτίδιο, δύο φορές την εβδομάδα, 15.000 ευρώ είναι τα κύτταρα και μία εξέταση που θα κάνουμε στην Γερμανία είναι 3.000 ευρώ.Δηλαδή καμιά 20ριά θα είναι.Ναι. Εσείς;Στα 15.Δεκαπέντε εσείς. Η ουσία είναι να μας κάνει καλό όλο αυτό.Ό,τι σου λέει ο Γερμανός είναι τελειωμένη ιστορία.Καταλάβατε τι λέω; Αυτό που θα κάνουμε να μην κάνει κακό.Όχι, όχι. Δεν το νομίζω… Θα καλυτερεύσει. Να χειροτερέψει αποκλείεται.

Ήταν ο σύντομος διάλογος μεταξύ δύο ασθενών στο σαλονάκι του γραφείου του ψευτογιατρού. Το κόστος για την θεραπεία είναι εξωφρενικό, αλλά η 52χρονη είναι διατεθειμένη -και δικαίως- να πληρώσει όσο-όσο για την υγείας της.

Θα καθίσει απέναντι από τον 66χρονο φυσικοθεραπευτή αλλά και τον «δάσκαλο», όπως τον αποκαλεί τον Γερμανό γιατρό με τον οποίο συνεργάζεται. Ο Γερμανός ρωτάει για το ιστορικό της γυναίκας. «Πόσα χρόνια παλεύεις; 10;» την ρωτάει. «Από τριών χρονών. Τώρα είμαι 52» απαντάει εκείνη.

Ο ψευτογιατρός εκτελεί χρέη διερμηνέα και ο Γερμανός συστήνει στην 52χρονη να αρχίσει άμεσα θεραπεία με πεπτίδια που θα θεραπεύσουν -όπως λέει- όλες τις βλάβες.

Με τα πεπτίδια ερεθίζονται αυτά και διορθώνουν τις βλάβες που έχεις στο μυϊκό σου σύστημα.Μου τα λέτε αλήθεια ρε παιδιά; Δηλαδή θα είμαι εντάξει;

Ο 66χρονος μεταφράζει και ο Γερμανός γιατρός ξεσπά σε γέλια.

Μου λέτε αλήθεια γιατρέ θα γιατρευτώ ή μου λέτε ψέματα;Από έρευνες τα τελευταία 10-15 χρόνια, υπάρχει η δυνατότητα και κάνουν επανεκκίνηση νεύρα τα οποία δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ.

Στην συνέχεια, την προειδοποιεί πως αν δεν ακολουθήσει αυτή την θεραπεία για 12 εβδομάδες, τότε μέσα σε τέσσερα χρόνια θα έχει παραλύσει πλήρως.

Μου είπες ότι είναι 3,5 χρόνια ακόμα, δηλαδή ότι σε 3,5 χρόνια πλέον θα παραλύσω, έτσι; Και είναι τα πράγματα άσχημα. Μου έδωσες ένα χρόνο και μου είπες για Αλτσχάιμερ ότι είμαι και στο πρώτο στάδιο. Θέλω να που πει πόσο χρόνο έτσι μου δίνει. Που μου είπες ότι τελειώνει κιόλας.

Ο Γερμανός γιατρός υπολογίζει στο χαρτί, αλλά αποφεύγει τελικά να της δώσει σαφή απάντηση, τονίζοντας ωστόσο ότι το Αλτσχάιμερ πρέπει να το προλάβουν πριν προχωρήσει σε επόμενο στάδιο.

Αν κάνω όλα αυτά Σάκη θα είμαι εντάξει; Δηλαδή θα είμαι, ξέρεις, έχω πάθει ψυχολογικό, μου έχει μπει η εμμονή…Μπορούμε να κάνουμε αυτό..Αν κάνω τη θεραπεία θα έχω έξι πάλι.Έξι. Θα ξεκινήσει, θα κάνει μία καμπύλη και θα σταματήσει και θα πηγαίνει ευθεία.Το Αλτσχάιμερ; πώς σου φαίνεται τώραΤο Αλτσχάιμερ; Το Αλτσχάιμερ είναι εμφανέςΔηλαδή θέλω να πω ρε παιδί μου, εγώ τώρα που με είδες και μου λες: «Πρέπει να είσαι και στο πρώτο στάδιο Αλτσχάιμερ», πώς το κατάλαβες;Από την έρευνα. Η πρώτη είσαι; Δεν κατάλαβα.Ναι ε; Πω πω παιδιά σώστε με, σας παρακαλώ.

Η απελπισία την έχει κυριεύσει, με τους δύο άντρες που έχει απέναντι της να της υπόσχονται πως ξέρουν πως θα την βγάλουν από το σκοτάδι.

Αν κάνω όλα αυτά την γλίτωσαΑν κάνεις όλα αυτά θα σταθεροποιηθείς και θα πας καλύτερα. Μπορεί να επανέλθεις σε μια κανονική ζωή. Μπορείς να πας μέχρι και κανονική ζωή.Δηλαδή μπορεί πεθάνω από οτιδήποτε άλλο.Στα 80, ας πούμε.

Εκείνη την κομβική στιγμή ξεκινά η συζήτηση για το οικονομικό. 180-200 ευρώ το κάθε ένα πεπτίδιο που θα της δίνουν. 15.000 ευρώ τα βλαστοκύτταρα και 3.000 ευρώ η εξέταση στην κλινική της Γερμανίας.

Η κλινική στο Ανόβερο που διηύθυνε τότε ο Γερμανός γιατρός έμοιαζε σαν όαση στα μάτια τους.

Πότε θα πάμε Γερμανία να μου βάλετε αυτό το φάρμακο να σταματήσει την αρρώστια;Οποιαδήποτε στιγμή;Ασφαλώς.Όποτε θέλετε πάμε.Το οποίο αυτό μου είπες πόσο στοιχίζει;3.000 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ψευτογιατρός, Σοκ, – Χωρίς,pseftogiatros, sok, – choris