Πώς να κάνετε το σπίτι σας πιο ζεστό χωρίς θέρμανση

13:53 20/2/2023 - Πηγή: Enikos

Ο Χειμώνας είναι εδώ και έχουμε μπροστά μας αρκετές κρύες νύχτες ακόμα.

Τα έξοδα για την θέρμανση του σπιτιού προκαλούν πονοκέφαλο σε πολλούς γι’ αυτό αξίζει να διαβάσετε μερικά “κόλπα” για να διατηρήσετε το σπίτι σας ζεστό όταν κλείνετε τον θερμοστάτη του καλοριφέρ.

Tips για να διατηρηθεί η ζέστη στο σπίτι μόλις κλείσει το καλοριφέρ

Χαλιά

Τοποθετήστε μεγάλα χαλιά ή μοκέτα σε όλους τους χώρους του σπιτιού. Αυτά θα αποτρέπουν την απώλεια θερμότητας μέσω του πατώματος κι επιπλέον το σπίτι θα είναι και οπτικά πιο ζεστό.

Φωτογραφία Pinterest

Αερο-stop σε πόρτες και παράθυρα

Ελέγχετε

αν κάτω από την πόρτα σας μπαίνει κρύος αέρας. Το ίδιο συμβαίνει και από τα κουφώματα. Τοποθετήστε αεροστόπ στον πάτο της πόρτας καθώς και στα παράθυρα για καλύτερη μόνωση.

Κουρτίνες

Το πρωί εάν η μέρα είναι ηλιόλουστη, ανοίξτε τις κουρτίνες σας να μπει μέσα το φως του ήλιου το οποίο θα ζεστάνει το σπίτι σας. Θυμηθείτε ωστόσο αμέσως μόλις αρχίσει να βραδιάζει να κλείσετε τις κουρτίνες για να μην «δραπετεύσει» η θερμότητα από το σπίτι.

Ηλεκτρικός φούρνος

Μετά το ψήσιμο, αφήστε την πόρτα του ηλεκτρικού σας φούρνου ανοιχτή για λίγη λεπτά. Ο καυτός αέρας θα ζεστάνει αρκετά την κουζίνα σας.

Αχρησιμοποίητα δωμάτια

Κλείστε τις πόρτες στα δωμάτια που δεν χρησιμοποιείτε και στα οποία δεν κινείστε

Υφάσματα και σεντόνια

Τα χοντρά φανελένια σεντόνια προσφέρουν έξτρα ζεστασιά και όταν πέφτετε στο κρεβάτι δεν θα νιώθετε υγρασία και κρύο. Χρησιμοποιήστε φλισάκια και γούνινα μαξιλάρια και μάλλινες κουβερτούλες ως ριχτάρια στους καναπέδες.

Φωτογραφία Pinterest

Ανάψτε κεριά

Τα κεριά προσφέρουν έτσι κι αλλιώς μια αίσθηση ζεστασιάς στον χώρο

Φωτογραφία Pinterest

Keywords
Τυχαία Θέματα