Πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης από ανακοπή σε ηλικία 54 ετών
Σοκ στον καλλιτεχνικό κόσμο προκαλεί η είδηση του αιφνίδιου θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη, σε ηλικία 54 ετών.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο δημοφιλής καλλιτέχνης πέθανε από ανακοπή το απόγευμα της Τετάρτης (9/9).
Ο Γιώργος Μαζωνάκης μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο «Ελπίς», έπειτα από τη διαπίστωση από ιδιώτη γιατρό, στο Κολωνάκι, της σοβαρότητας της κατάστασής του.
Στο σημείο έσπευσαν μηχανή του ΕΚΑΒ και ασθενοφόρο με τους διασώστες να επιχειρούν να τον επαναφέρουν, κάνοντας
Διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Ελπίς» όπου έγινε εκ νέου καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, παρά τις προσπάθειες όμως των γιατρών, δυστυχώς, δεν επανήλθε.
Σημειώνεται ότι ο δημοφιλής τραγουδιστής έκανε πυρετώδεις προετοιμασίες αυτόν τον καιρό για τη μεγάλη συναυλία που θα έδινε στις 20 Σεπτεμβρίου, στην Τεχνόπολη, για τα 33 χρόνια καριέρας του.
Το ιατρικό ανακοινωθένΤο «Ελπίς» εξέδωσε ανακοίνωση για τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη, αναφέροντας ότι ο δημοφιλής τραγουδιστής δεν είχε αυτόματη αναπνοή και σφυγμό, όταν διεκομίστη στο νοσοκομείο.
«Στις 9/9/2026 και ώρα 16:45 το απόγευμα προσεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, χωρίς αυτόματη αναπνοή και χωρίς σφυγμό, ο Γεώργιος Μαζωνάκης γεννηθείς το 1972. Διενεργήθηκε καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση βάσει πρωτοκόλλου χωρίς επιτυχή έκβαση. Επίσημη ώρα θανάτου 17:40.
Η Διοίκηση και το προσωπικό του νοσοκομείου εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του εκλιπόντος», αναφέρεται στο ιατρικό ανακοινωθέν.
Η ιδιωτική κλινική στο Κολωνάκι από την οποία μεταφέρθηκε ο Γιώργος Μαζωνάκης στο «Ελπίς»«Ενημερώθηκα από τους συναδέλφους του “Ελπίς” ότι δυστυχώς πριν από μία ώρα διεκομίστη με το ΕΚΑΒ ο Γιώργος Μαζωνάκης, σε πολύ άσχημη κατάσταση, μάλλον καρδιακή ανακοπή, έκαναν προσπάθειες οι συνάδελφοι αλλά δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν. Διεκομίστη απ’ ότι μου είπαν από ιδιωτικό ιατρείο, στο οποίο πήγε να ζητήσει βοήθεια, προφανώς διέγνωσε ο γιατρός εκεί ότι ήταν σοβαρή η κατάστασή του και ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ», είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ στο Mega.
Ο αιφνίδιος θάνατος του Γιώργου Μαζωνάκη προκάλεσε συγκίνηση και θλίψη σε όλον τον καλλιτεχνικό κόσμο και στους εκατοντάδες χιλιάδες θαυμαστές του, καθώς ο τραγουδιστής υπήρξε ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους και επιδραστικούς τραγουδιστές της γενιάς του.
Πηγή φωτό: MADΠοιος ήταν ο Γιώργος ΜαζωνάκηςΟ Γιώργος Μαζωνάκης γεννήθηκε στη Νίκαια Αττικής, στις 4 Μαρτίου 1972, με καταγωγή από τη Σητεία. Μεγάλωσε ακούγοντας κλασικά λαϊκά τραγούδια από φωνές σαν του Στράτου Διονυσίου, του Γιάννη Πάριου, της Μαρινέλλας, της Χάρις Αλεξίου αλλά και πολύ ξένο ροκ.
Πολύ γρήγορα, σε ηλικία μόλις 15 χρόνων, συνειδητοποίησε ότι εκείνο που πραγματικά ήθελε ήταν να γίνει επαγγελματίας τραγουδιστής.
Για πρώτη φορά τραγούδησε σε νυχτερινό κέντρο της Πάτρας, εκεί όπου το καλοκαίρι του 1992 τον ανακάλυψε η Universal Music. Ο Γιώργος Μαζωνάκης με το ιδιαίτερο ταπεραμέντο του, τη ξεχωριστή ερμηνεία του και τις πρωτοποριακές απόψεις του, άλλαξε τον τρόπο της νυχτερινής διασκέδασης, με τις ιδιαίτερα πετυχημένες εμφανίσεις του σε γνωστά νυχτερινά κέντρα της Αθήνας.
Παράλληλα, έχει πραγματοποιήσει πολλές εμφανίσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα, την Κύπρο, την Γερμανία, την Αυστραλία, αλλά και σε διάφορες πολιτείες της Αμερικής, όπως: Νέα Υόρκη, Νιου Τζέρσεϊ, Ατλάντικ Σίτυ και Σικάγο.
Το 2002 τραγούδησε δύο τραγούδια του Σταμάτη Κραουνάκη στο soundtrack της ταινίας του Νίκου Παναγιωτόπουλου «Κουράστηκα να σκοτώνω τους αγαπητικούς σου», τα «Καμικάζι» και «Ξημερώνει πάλι». Ο Γιώργος Μαζωνάκης ήταν γνωστός για την πορεία αλλαγών στο στυλ και στο ρεπερτόριο.
Ο πρώτος δίσκος του Γιώργου Μαζωνάκη κυκλοφορεί το 1993, το «Μεσάνυχτα και κάτι». Την επόμενη χρονιά το άλμπουμ «Με τα μάτια να το λες» που τον έστειλε στην κορυφή των charts με τις επιτυχίες «3 το πρωί», «Ανήκω σε μένα» και «Μη μου ζητάς». Το 1996 έβγαλε το single «Μου λείπεις», το οποίο έγινε χρυσό.
Ακολούθησαν πολλά cd singles και albums, όπως το «Παιδί της Νύχτας» το 1997 που έγινε πλατινένιο, το single «Θέλω να γυρίσω» σε στίχους Νίκου Βουρλιώτη κ.α.
Ο Γιώργος Μαζωνάκης, κατά τη διάρκεια της σπουδαίας καριέρας του, είχε κάνει σημαντικές συνεργασίες με άλλους καλλιτέχνες, όπως τον Σταμάτη Γονίδη, τους Goin’ Through, τον Νότη Σφακιανάκη, αλλά και τη Μαίρη Λίντα, η οποία τραγούδησε για το album του «Μπροστά σ’ ένα Μικρόφωνο» το τραγούδι «Δεν θέλω πια να ξαναρθείς».
Ένα από τα χαρακτηριστικά της καριέρας του Μαζωνάκη ήταν το τολμηρό, εκκεντρικό και συχνά προκλητικό στυλ ένδυσης και οι ευφάνταστες σκηνοθεσίες στις εμφανίσεις του, συνδυάζοντας στοιχεία performance, ενσωματώνοντας μοντέρνα pop και rock στοιχεία στο κλασικό λαϊκό τραγούδι.
Πέρα από τις ζωντανές εμφανίσεις σε μεγάλες πίστες και συναυλιακούς χώρους, ο Γιώργος Μαζωνάκης συμμετείχε ως μέλος της κριτικής επιτροπής σε δημοφιλή τηλεοπτικά μουσικά ταλέντα (όπως το The X Factor), κερδίζοντας την αγάπη του κοινού για τον αυθορμητισμό, τις ατάκες και την υποστήριξή του στους νέους καλλιτέχνες.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Blogs
- Γιώργος Πατούλης για το σχόλιο της Μαρίνας Σταυράκη: «Ο καθένας χαρακτηρίζεται ανάλογα με τα λόγια και τις πράξεις του»
- Τα 2 ζώδια που αφήνουν πίσω τους 2 δύσκολα χρόνια με πολλές δοκιμασίες – «Επιτέλους έρχονται καλύτερες μέρες»
- Έργο «KIDSWELL»
- Συμπληρωματική έγκριση, κατ’ εξαίρεση λειτουργία ολιγομελών τμημάτων ΕΠΑΛ και Π. ΕΠΑΛ
- Τραγωδία: πέθανε σε ηλικία 54 ετών ο γιώργος μαζωνάκης – υπέστη ανακοπή καρδιάς σε ιατρείο που είχε επισκεφθεί
- Υπόθεση σήφη βαλυράκη: “νικήσαμε, δικαιωθήκαμε”, είπε η χήρα βαλυράκη βγαίνοντας από τα δικαστήρια
- «The Girls: A Khloé Kardashian Project»: Καλώς ήρθατε στον κόσμο της Khloé Kardashian – Η νέα σειρά είναι τώρα διαθέσιμη
- Ξέπλυμα χρήματος: Πώς 46 πρόσωπα φέρεται να έστησαν δίκτυο 152 εταιρειών
- Τσίπρας από τη ΔΕΘ: «Ανοίγει τα χαρτιά» για εκλογές, συνεργασίες και ΣΥΡΙΖΑ
- Σάντρα Μπούλοκ: Μίλησε για τις δύο φορές που αντιμετώπισε τριχόπτωση λόγω στρες
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Enikos
- Γιώργος Πατούλης για το σχόλιο της Μαρίνας Σταυράκη: «Ο καθένας χαρακτηρίζεται ανάλογα με τα λόγια και τις πράξεις του»
- Τα 2 ζώδια που αφήνουν πίσω τους 2 δύσκολα χρόνια με πολλές δοκιμασίες – «Επιτέλους έρχονται καλύτερες μέρες»
- Νορβηγία: Δάκρυα στην κηδεία του βασιλιά Χάραλντ – Ο Χόιμπι με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, έως 224.000 άνθρωποι στο Όσλο για το ύστατο χαίρε
- Ένταση μεταξύ Κυρανάκη – Παπακωστοπούλου: «Εάν σας αρέσει να προσβάλλετε γυναίκα, δεν έχω πρόβλημα, θα σας ανταπαντήσω»
- Συγκλονιστικό βίντεο από το Κίεβο: Διασώστες παλεύουν να επαναφέρουν στη ζωή γάτα ύστερα από ρωσικό πλήγμα
- Μαρινάκης: «Καμία απολύτως» πιθανότητα συνεργασίας με Σαμαρά – Τι είπε για Τσίπρα, ελληνοτουρκικά και ακρίβεια
- Champions League: Απόψε το «δεύτερο πιάτο» – Σε Λίβερπουλ και Νάπολη τα πιο δυνατά παιχνίδια
- Πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης από ανακοπή σε ηλικία 54 ετών
- Επίσημο: Στη Sunel Arena η προσωρινή έδρα του Ολυμπιακού μέχρι την ολοκλήρωση των έργων στο ΣΕΦ
- Μερτς κατά AfD: «Η επαναμετανάστευση που προτείνει ισοδυναμεί με εθνοκάθαρση»
- Τελευταία Νέα Enikos
- Πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης από ανακοπή σε ηλικία 54 ετών
- Χαλκιδική: Ανησυχία στον Ταξιάρχη από τις επιθέσεις λύκων σε σκύλους
- Συγκλονιστικό βίντεο από το Κίεβο: Διασώστες παλεύουν να επαναφέρουν στη ζωή γάτα ύστερα από ρωσικό πλήγμα
- Ένταση μεταξύ Κυρανάκη – Παπακωστοπούλου: «Εάν σας αρέσει να προσβάλλετε γυναίκα, δεν έχω πρόβλημα, θα σας ανταπαντήσω»
- Θεσσαλονίκη: Καταδίκες για κύκλωμα που άδειαζε τραπεζικούς λογαριασμούς με στοιχεία από το Dark Web – Εμπλέκονται πρώην ιερέας, ο ανιψιός του και αστυνομικός
- Το μήνυμα Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου για τις θαλάσσιες ζώνες: «Οι συμφωνίες οριοθέτησης να συνάπτονται βάσει Διεθνούς Δικαίου»
- Ντούα Λίπα: Έκανε κατακόρυφο πάνω σε SUP – Οι φωτογραφίες από την απόδρασή της στις ΗΠΑ
- Γιώργος Πατούλης για το σχόλιο της Μαρίνας Σταυράκη: «Ο καθένας χαρακτηρίζεται ανάλογα με τα λόγια και τις πράξεις του»
- H συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στην 90ή ΔΕΘ – «Με το ΠΑΣΟΚ είμαστε ανταγωνιστές, αντίπαλός μας είναι ο Μητσοτάκης»
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Blogs
- Τραγωδία: πέθανε σε ηλικία 54 ετών ο γιώργος μαζωνάκης – υπέστη ανακοπή καρδιάς σε ιατρείο που είχε επισκεφθεί
- Νέες προσθήκες πανεπιστημιακών στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας
- Η ελένη βρεττού διέψευσε τα σενάρια για συγχώνευση της credia bank με την εθνική
- Ξέπλυμα χρήματος: Πώς 46 πρόσωπα φέρεται να έστησαν δίκτυο 152 εταιρειών
- Τσίπρας από τη ΔΕΘ: «Ανοίγει τα χαρτιά» για εκλογές, συνεργασίες και ΣΥΡΙΖΑ
- Τέμπη –μητέρα μηχανοδηγού: “αντιμετώπισαν τα παιδιά μας ως εμπορικό τρένο, όχι ως θύματα – ανυπόστατα τα σενάρια για λαθρεμπόριο”
- Συμπληρωματική έγκριση, κατ’ εξαίρεση λειτουργία ολιγομελών τμημάτων ΕΠΑΛ και Π. ΕΠΑΛ
- Κουίζ για την παλιά Αθήνα: Αναγνωρίζετε την πλατεία; Είναι από τις πιο γνωστές
- Νέο επικίνδυνο περιστατικό στους δρόμους της Κρήτης: Αγροτικό προσπέρασε βυτιοφόρο και σταμάτησε απότομα μπροστά του – ΒΙΝΤΕΟ



