Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

05:15 17/3/2023 - Πηγή: Enikos

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν 15 άτομα σε εκκένωση κατάληψης – Πορεία αντιεξουσιαστών για τους συλληφθέντες – ΦΩΤΟ

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι προσαγωγές στις οποίες προχώρησε η Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη μετά από επιχείρηση στην πρώην κατάληψη «Mundo Nuevo». Συγκεκριμένα, νωρίτερα το βράδυ της Πέμπτης στη συμβολή των οδών Σιατίστης και Φιλίππου συνελήφθησαν

15 άτομα, την ίδια ώρα που πραγματοποιούνταν πορεία στο κέντρο της πόλης από μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου που αντιδρούν στις συλλήψεις.

Νωρίτερα στη συμβολή των οδών Σιατίστης και Φιλίππου συνελήφθησαν 15 άτομα, 11 άντρες και 4 γυναίκες και αύριο αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Η κατάληψη είχε εκκενωθεί τον Νοέμβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Thesstoday, πορεία πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, από μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου που αντιδρούν για τις συλλήψεις που έγιναν νωρίτερα , κατά την διάρκεια της εκκένωσης της κατάληψης «Mundo Nuevo».

Η πορεία ξεκίνησε από την περιοχή της Καμάρας κι αυτή την ώρα κατευθύνονται προς τα δυτικά.

Πηγή: makthes.grΕπίσημο: Κλείνει η υψηλή γέφυρα των Σερβίων – Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Επίσημη πλέον είναι η απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης στο να κλείσει επ αόριστων η υψηλή γέφυρα των Σερβίων.

Μέσα από την εν λόγω απόφαση γίνεται γνωστό πως απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους οχήματος στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων.

Το βράδυ της Πέμπτης και ύστερα από νέες πληροφορίες που έλαβε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης, αποχώρησε εκτάκτως από την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, καθώς όπως ανέφερε, έλαβε τις πρώτες καταγραφές που δείχνουν ότι υπάρχει μια διεύρυνση ρωγμών, γεγονός που δεν αποτελεί, κατά τον ίδιο, καλό σημάδι.

Μάλιστα ανακοίνωσε στο σώμα του Περιφερειακού Συμβουλίου, ότι επιστρέφει στο γραφείο του καθώς τα πράγματα είναι δύσκολα και ο ίδιος θέλει μαζί με τους επιστήμονες καθηγητές να εξετάσει τα νέα δεδομένα σε νέα σύσκεψη από την οποία προέκυψε το άμεσο κλείσιμο της γέφυρας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Α) Η απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους οχήματος, στην Εθνική Οδό Κοζάνης-Λάρισας, από τη Χ/Θ 18+900 έως τη Χ/Θ 20+300 (Υψηλή Γέφυρα Σερβίων), λόγω εκτέλεσης εργασιών ενίσχυσης της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων που βρίσκεται στην Εθνική Οδό Κοζάνης – Λάρισας και έπειτα από Απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης.

B) Η κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται, ακολουθώντας ένα εκ των τεσσάρων κάτωθι ενδεικτικώς αναφερόμενων δρομολογίων:

Από Αθήνα, Λάρισα κ.τ.λ., για Κοζάνη μέσω του αυτοκινητοδρόμου (Ε92) για Τρίκαλα-Καλαμπάκα, Εθνική Οδός Τρικάλων – Γρεβενών, Εγνατία Οδός προς Κοζάνη και αντιστρόφως.Από Αθήνα, Λάρισα κ.τ.λ., για Κοζάνη μέσω της Εθνικής Οδού Λάρισας – Κοζάνης, Ελασσόνας, Δεσκάτης, Γρεβενών, Εγνατίας Οδού για Κοζάνη και αντιστρόφως.Από Αθήνα, Λάρισα κ.τ.λ., για Κοζάνη μέσω ΠΑΘΕ, (Αθήνα – Θεσσαλονίκη) και από κόμβο με Εγνατία Οδό (Ανισόπεδο Κόμβο Κλειδίου) προς Βέροια και Κοζάνη και αντιστρόφως.Τα επιβατηγά αυτοκίνητα καθώς και τα λεωφορεία και φορτηγά οχήματα με μέγιστο ύψος 4 μέτρα από Αθήνα, Λάρισα για Κοζάνη από το 30ο χλμ της Ε.Ο. Κοζάνης-Λάρισας (διασταύρωση Αυλών)- Αυλές- Γούλες- Ρύμνιο- Γέφυρα Ρυμνίου- Επαρχιακή Οδός Ρυμνίου – Αιανής, Αιανή – Δημοτική Οδός Αγίου Αθανασίου, Δημοτική Οδός Αιανού, Επαρχιακή Οδός Κοζάνης-Αιανής- Κυκλικός Κόμβος εισόδου πόλεως Κοζάνης- Βατερό- Ενωτική Οδός ή Εγνατία Οδός και αντιστρόφως.

Γ) Η απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης παντός οχήματος, στις οδούς εντός των Δημοτικών Διαμερισμάτων Ρυμνίου, Αιανής και Λευκοπηγής, που διέρχονται τα οχήματα σύμφωνα με το ενδεικτικώς αναφερόμενο 4Ο δρομολόγιο της ανωτέρω (Β) παραγράφου.

Δ) Ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας επί της Γέφυρας Ρυμνίου, ορίζεται τα 40 χλμ/ώρα, μετά την τοποθέτηση της κατάλληλης σήμανσης.

Διαβάστε την επίσημη απόφαση ΕΔΩ

Χαλκίδα: Γυναίκα «μπούκαρε» σε κατάστημα και έκλεψε το κουτί με τα χρήματα για το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Ένα πρωτόγνωρο περιστατικό κλοπής σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 15 Μαρτίου στην Χαλκίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας eviathema.gr, λίγο μετά τις 22:00, μια γυναίκα -η οποία όπως διαπιστώθηκε αργότερα- έχει απασχολήσει αρκετές φορές τις αρχές, μπήκε σε κατάστημα ζαχαροπλαστείου επί της οδού Βενιζέλου και άρπαξε το κουτί με τα χρήματα για το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Άμεσα ο ιδιοκτήτης ειδοποίησε την Αστυνομία. Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης έσπευσαν στο σημείο για τον εντοπισμό της δράστριας η οποία είχε διαφύγει προς άγνωστη κατεύθυνση.

Καταγγελία στο enikos.gr: Απαράδεκτες εικόνες στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Απαράδεκτες συνθήκες καθαριότητας και υγιεινής στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» καταγγέλλει αναγνώστρια του enikos.gr.

Μία μητέρα-αναγνώστρια του enikos.gr, πήγε την περασμένη Κυριακή στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» καθώς το παιδί της είχε λιποθυμικό επεισόδιο. Χρειάστηκε η εισαγωγή του, και όταν πήγαν στο δωμάτιο στον 2ο όροφο του νοσοκομείου που θα περνούσαν το βράδυ, η μητέρα αντίκρισε αποκρουστικές εικόνες.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες και στο βίντεο που έστειλε στο enikos.gr, το δωμάτιο, στο οποίο διαμένει εδώ και καιρό ένα μικρό παιδί που κάνει αιμοκαθάρσεις, είναι σε άθλια κατάσταση. Παντού υπάρχουν πεταμένα βρόμικα ρούχα, αποφάγια, σκουπίδια και ακαθαρσίες. Μάλιστα στη μέση του δωματίου είναι παρατημένο ένα ράντζο. Επίσης στο μπάνιο του δωματίου υπάρχουν πεταμένες χρησιμοποιημένες πάνες ενώ ήταν σπασμένο το τηλέφωνο του ντους.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο

Το enikos.gr επικοινώνησε με την διοίκηση του νοσοκομείου, η οποία δεν προχώρησε σε κάποιο σχόλιο καθώς όπως ανέφερε, δεν ήταν εις γνώσης της το συγκεκριμένο περιστατικό.

Αποθήκευσε αυτόν τον αριθμό 6944 05 05 05

Το enikos.gr στηρίζεται στην διαδραστικότητα και την επικοινωνία με όλους τους αναγνώστες που καθημερινά επικοινωνούν, σχολιάζουν, καταγγέλλουν ή στέλνουν φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο όπου βρίσκονται.

Αν θέλεις να στείλεις φωτογραφία ή βίντεο για να δημοσιευθεί στο enikos.gr, αποθήκευσε στο κινητό σου τηλέφωνο αυτόν τον αριθμό 6944 05 05 05 και στείλε μέσω imessage (χωρίς χρέωση), μέσω Viber (χωρίς χρέωση), μέσω WhatsApp (χωρίς χρέωση) ή μέσω mms (με χρέωση του παρόχου).

Μπορείς να στείλεις φωτογραφίες ή βίντεο και μέσω Facebook στην σελίδα του enikos: https://www.facebook.com/enikosgr/ και με email[email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα