Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

05:05 28/11/2022 - Πηγή: Enikos

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Παρκάρισμα για Όσκαρ… γαϊδουριάς στην Πετρούπολη – ΦΩΤΟ αναγνώστη

Μπορεί το παρκάρισμα στην Αθήνα και γενικά στα αστικά κέντρα να αποτελεί έναν εφιάλτη για πολλούς οδηγούς, όμως το θράσος μερικών δεν έχει όριο.

Σε όλη τη χώρα υπάρχουν οι ασυνείδητοι οδηγοί που παρκάρουν τα οχήματά τους όπου βρουν, αδιαφορώντας για το αν ενοχλούν την κυκλοφορία των υπόλοιπων οχημάτων ή των πεζών.

Ένας οδηγός

στην Πετρούπολη κερδίζει με ευκολία το Όσκαρ… γαϊδουριάς, καθώς άφησε το αυτοκίνητό του μπροστά σε ράμπα για άτομα με κινητικά προβλήματα. Το ακόμα πιο εξοργιστικό είναι ότι ο συγκεκριμένος οδηγός έχει ένα από τα πιο μικρά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στον κόσμο και θα μπορούσε πολύ εύκολα, αν έψαχνε λίγα λεπτά παραπάνω, να βρει μία νόμιμη θέση για να σταθμεύσει το όχημά του.

Δείτε φωτογραφία από το παρκάρισμα

ΕΛ.ΑΣ.: Διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί κατάργησης της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας

Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα δημοσιεύματα που αναπαράγονται σε ιστοσελίδες για κατάργηση των Ομάδων Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρει.:

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, δημοσιεύματα που αναπαράγονται σε ιστοσελίδες και αναφέρονται σε κατάργηση των Ομάδων Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.) δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Στο πλαίσιο αυτό διευκρινίζεται ότι, οι Ομάδες Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων συνεχίζουν να εκτελούν κανονικά τα καθήκοντά τους στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα (ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΑΠΘ) που έχουν οριστεί, για την αποτροπή οποιονδήποτε έκνομων ενεργειών.

Η παρουσία των δυνάμεων αυτών στους χώρους των πανεπιστημίων πραγματοποιείται πάντα σε συνεννόηση με τις αντίστοιχες πρυτανικές αρχές, στο πλαίσιο της εφαρμογής των σχεδίων ασφαλείας που έχουν τα ίδια τα Πανεπιστήμια».

Κιβωτός του Κόσμου: «Είναι όλα αλήθεια και έχω αποδείξεις, θέλω να δω μέχρι που θα το πάνε» λέει πρώην φιλοξενούμενη

«Bγήκα με το πρόσωπό μου, γιατί δεν έχω να κρύψω κάτι. Ξέρω ότι όλα είναι αλήθεια και έχω αποδείξεις. Θέλω να δω μέχρι που θα το πάνε», δηλώνει η Ευγενία, πρώην φιλοξενούμενη στην Κιβωτό του Κόσμου.

Η Ευγενία, το κορίτσι που μεγάλωσε από την ηλικία των 9 ετών στην Κιβωτό του Κόσμου και συγκλόνισε με τις αποκαλύψεις της, μίλησε ξανά στο Mega και δήλωσε πως εξακολουθεί να εμμένει στις καταγγελίες της. Για εκείνη, καθώς και για άλλα ταλαιπωρημένα παιδιά, η Kιβωτός δεν ήταν σανίδα σωτηρίας:

«Έχω πει για άτομα, έχω πει ονόματα, έχω βγει με το πρόσωπό μου. Και γι’ αυτόν τον λόγο βγήκα με το πρόσωπό μου, γιατί δεν έχω να κρύψω κάτι. Ξέρω ότι όλα είναι αλήθεια και για το κάθε τι έχω αποδείξεις. Θέλω να δω μέχρι που θα το πάνε», δήλωσε.

Η Ευγενία οδηγήθηκε με εισαγγελική εντολή σε ηλικία εννέα ετών μαζί με τα 4 αδέλφια της αρχικά στη δομή της Κιβωτού στον Κολωνό, στη συνέχεια στην Πωγωνιανή στα Γιάννενα, και τιμωρητικά, όπως λέει στο τέλος στη Χίο, όπου οι υπεύθυνοι της δομής τη χώρισαν από τα αδέλφια της.

Όπως καταγγέλλει, εργαζόμενος – παιδαγωγός στην Πωγωνιανή την ξυλοκόπησε: «Ανέβηκε πάνω, με έπιασε από τους ώμους, με έβαλε στην τουαλέτα και με τον ποπό μου, επειδή εγώ τραβιόμουν, τσίριζα, έκλαιγα, με έβαλε πάνω με πολλή φορά και με κοπάνησε και έσπασε το καπάκι της τουαλέτας».

Οι αποκαλύψεις για τα όσα γίνονταν στα σκοτεινά δωμάτια της Κιβωτού του Κόσμου συνεχίζονται με νέες σοκαριστικές μαρτυρίες τροφίμων.

«Επειδή είχα φόβο το σκοτάδι, στην Αλικαρνασσού υπήρχε μια αποθήκη που δεν είχε φώτα, με βάλανε εκεί πέρα μέχρι να ηρεμήσω. Ξύλο, σφαλιάρες, σπρωξίματα», ανέφερε πρώην τρόφιμος της Κιβωτού.

Πρώην τρόφιμος στα σπίτια της Κιβωτού από τα 8 έως τα 18 του χρόνια, ο νεαρός σήμερα μίλησε για την τιμωρία της απομόνωσης που του επέβαλλαν εργαζόμενοι στη δομή, αλλά και για την επιβράβευση με κρουαζιέρες και ταξίδια στο εξωτερικό, μόνο σε όσους ήταν υπάκουοι.

Στο στόχαστρο των αρχών έχει μπει και ένας θεολόγος, εργαζόμενος της Κιβωτού. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν καταγγελίες σε βάρος του από το 2015 για ξυλοδαρμούς παιδιών τόσο στη δομή των Ιωαννίνων, όσο και στη δομή του Βόλου. Μαζί του στις δομές εργάζονταν και η σύζυγός του.

Θεσσαλονίκη: Οι καταγγελίες για άλλους τρεις θανάτους στο ίδρυμα ΑμεΑ και η συγκλονιστική μαρτυρία της μητέρας του άτυχου Πάρη

Συγκλονίζει η μητέρα του 21χρονου Πάρη, ο οποίος ήταν τρόφιμος σε ίδρυμα για ΑμεΑ στη Θεσσαλονίκη και έχασε τη ζωή του πριν από έναν χρόνο. Τις τελευταίες ημέρες η συγκεκριμένη δομή φροντίδας ατόμων με αναπηρία έχει μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών καθώς μαρτυρίες κάνουν λόγο για βασανισμούς, ενώ επιχειρήθηκε ακόμη και η απόκρυψη θανάτου τρόφιμου. Το πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας αναφέρεται σε δύο περίεργα περιστατικά θανάσιμων τραυματισμών, ωστόσο μητέρα φιλοξενούμενου καταγγέλλει ότι υπήρξαν ακόμη τρεις θάνατοι ατόμων που διέμεναν εκεί. Επίσης, οι Αρχές διαπίστωσαν τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και την εκπαίδευση εξειδικευμένου προσωπικού.

«Θα δεχόμουν την απώλεια του παιδιού μου, αν έφευγε από παθολογικά αίτια, αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο.  Μου στέρησαν τη μυρωδιά του, μόνο αυτή ήθελα. Είναι ο χρόνος του, αλλά τώρα για μένα δεν έχει σημασία τίποτα, μόνο να ηρεμήσει η ψυχούλα του και να μην συμβεί σε κανένα άλλο παιδί» λέει στον ΑΝΤ1 η Κατερίνα Τσακιράκη, μητέρα του άτυχου 21χρονου.

Όπως αποκαλύφθηκε το παιδί της ξυλοκοπήθηκε από υπάλληλο δομής.  «Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ένας άνθρωπος υποτίθεται με νοημοσύνη θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο σε ένα ανυπεράσπιστο παιδί. Οι γονείς του καταγγέλλουν πως το ίδρυμα προσπάθησε να αποκρύψει την πραγματική αιτία θανάτου του παιδιού της», τονίζει.   «Ψευδής ενημέρωση ότι ο Πάρης μεταφέρθηκε στα επείγοντα του Παπανικολάου γιατί ένας άλλος περιθαλπόμενος τον χτύπησε στο κεφάλι με παντόφλα και τον πήγαν εκεί για προληπτικές εξετάσεις. “Και μην ανησυχείτε, αυτές ήταν οι λέξεις τους. Και μετά από 24 ώρες ενημέρωσαν τον σύζυγό μου ότι έφυγε από τη ζωή ο Πάρης», περιγράφει.

Το πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

Ο αυτεπάγγελτος έλεγχος εμπειρογνωμόνων σε μονάδα φροντίδας παιδιών με αναπηρία στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μετά τον θανάσιμο τραυματισμό περιθαλπόμενου, αποκάλυψε σοβαρές ανεπάρκειες στη λειτουργία της δομής, αλλά και ένα δεύτερο περιστατικό θανάτου που η διοίκηση της μονάδας το κράτησε στο σκοτάδι και δεν το ανέφερε στις αρμόδιες αρχές, όπως έχει την υποχρέωση.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται:

Τον Νοέμβριο του 2021 συνέβη περιστατικό με συνέπεια τον σοβαρό τραυματισμό περιθαλπομένου, ο οποίος απεβίωσε στο Νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν. Αναφορικά με τις σχετικές ενέργειες της Διοίκησης για την απόδοση ευθυνών για το περιστατικό, διαπιστώθηκε η εκπρόθεσμη παραπομπή υπαλλήλου ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου. Η υπόθεση διερευνάται από τον εισαγγελέα στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης. Τον Δεκέμβριο 2021, συμβάν μεταξύ περιθαλπομένων είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός εξ αυτών και τη νοσηλεία του επί ένα μήνα σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Μετά την έξοδό του από τη ΜΕΘ, ο περιθαλπόμενος επέστρεψε στην ελεγχόμενη δομή όπου σε δύο ημέρες απεβίωσε. Εγείρονται αμφιβολίες ως προς τη διαχείριση του περιστατικού, το οποίο δεν αναφέρθηκε στο κλιμάκιο ελέγχου παρότι ο περιθαλπόμενος κατέληξε πέντε ημέρες πριν την επίσκεψη του μικτού κλιμακίου. Επίσης, δεν έγινε γνωστοποίηση του συμβάντος και του θανάτου του περιθαλπομένου στις αρμόδιες Αρχές όπως ορίζεται στις κείμενες διατάξεις. Η μαρτυρία μητέρας για άλλους τρεις θανάτους

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία μητέρας που μίλησε στο Open και αναφέρθηκε σε τρεις θανάτους που προήλθαν από έλλειψη φροντίδας, ενώ όπως είπε ένα παιδί είχε υποστεί εγκαύματα. «Υπάρχουν και πάρα πολλά άλλα τα οποία δεν μαθαίνονται. Για παράδειγμα σας το αναφέρω τώρα, υπάρχει παιδί που κάηκε το Πάσχα, το οποίο δεν έχει βγει στην επιφάνεια. Το παιδί δεν έχει γονείς. Ξέρουν πότε έγινε επακριβώς , το παιδί πήγε στο νοσοκομείο, μεταφέρθηκε μετά από μερικές ημέρες. Έχω πάει στα δικαστήρια, έχω δώσει κατάθεση, δεν έχω κανένα πρόβλημα να το αναφέρω», είπε χαρακτηριστικά η Ευαγγελία Νούνη.

«Ο Πάρης που χάθηκε πέρυσι στο τέλος της χρονιάς είχε και αυτός συνοδό μέσα στο ίδρυμα, μετά τον Covid όμως απαγορεύτηκαν όλα, δεν μπορούσαν τα παιδιά να βγαίνουν, δεν μπορούσε ούτε καν σχολείο να πάει ο γιος μου, τον πήγαμε για ενάμιση χρόνο, δεν μπορέσαμε περισσότερο», ανέφερε.

Όπως λέει το δικό της παιδί δεν κακοποιήθηκε αλλά γνωρίζει πως τρία ακόμα άτομα πέθαναν στη δομή. «Δεν τολμούσαν τον δικό μου να τον χτυπήσουν. Το δικό μου το παιδί δεν είδα χτυπημένο να είναι. Είχε παλαιότερα κάποιες εκχυμώσεις στους μηρούς, αλλά πέρασαν, δεν ξαναέγιναν δηλαδή. Δεν μπορώ να κατηγορήσω κάποιον, δεν ξέρω ποιον, ρωτούσα το παιδί μου, δεν μου είπε τίποτα αλλά ξέρω όμως ότι δίπλα στο γιο μου πέθαναν άλλα τρία παιδιά», σημειώνει στο Open. Διευκρίνισε ότι τα θύματα ήταν ενήλικοι και τα περιστατικά αυτά έγιναν παλαιότερα.

«Δεν θεωρώ ότι έγιναν από ξυλοδαρμό αυτοί οι θάνατοι, αλλά συνέπεσαν δίπλα στο παιδί μου, που ήταν ανήλικο. Και ήταν άτομα που δεν πήγαν να νοσηλευτούν μετά, δηλαδή είχαν χρόνια προβλήματα και έφυγαν έτσι. Έφυγαν έτσι. Δεν θεωρώ ότι ήταν από κακοποίηση αυτοί οι θάνατοι, αλλά ήταν από άλλου είδους κακοποίηση, από έλλειψη φροντίδας», τόνισε.

Σε ερώτηση για την κατάσταση που επικρατούσε στη δομή, σημείωσε: «Τι έβλεπα; Καταρχήν, όπως αναφέρεται στην Αρχή Διαφάνειας, ήταν τα περιστατικά ανακατωμένα μεταξύ τους. Δηλαδή στον αυτισμό πρέπει να υπάρχει ηρεμία. Και μόνο ηρεμία δεν υπήρχε εκεί μέσα. Αυτιστικά με νοητική υστέρηση ταυτόχρονα, άτομα με διαφορετικές ηλικίες, για χρόνια αυτό, για χρόνια. Τα τελευταία χρόνια ο γιος μου ήταν μόνος του στο δωμάτιο και στα διπλανά ήταν τρία και τέσσερα παιδιά μαζί γιατί δεν τολμούσαν να βάλουν μαζί και το δικό μου. Είχε εκρήξεις. Όπως ξέρω και στα παιδιά που έχουν εκρήξεις, δεν γινόταν καμία παρέμβαση. Δεν γινόταν τίποτα για τα αυτιστικά παιδιά, τίποτα».

Θρίλερ στην Χαλκίδα: Άνδρας εντοπίστηκε νεκρός στις παλιές αποθήκες των τρένων

Γύρω στις 7. 30 το απόγευμα εντοπίστηκε στις παλιές αποθήκες των τρένων στην Χαλκίδα η σορός ενός άνδρα. Στο σημείο έφτασαν άνδρες του Λιμεναρχείου και της Ασφάλειας Χαλκίδας.

Ο νεκρός άνδρας, όπως αναφέρει το eviathema, δεν βρισκόταν σε κατάστασης σήψης γεγονός που σημαίνει ότι ο θάνατος του δεν έχει συμβεί πριν από μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί η ηλικία του ούτε αν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Έχει ειδοποιηθεί ιατροδικαστής για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του Θανάτου.

Από τη νεκροψία νεκροτομή θα δοθούν απαντήσεις για το αν ο θάνατος προήλθε από εγκληματική πράξη ή εάν πρόκειται για άστεγο που με τα πρώτα έντονα κρύα δεν άντεξε και ξεψύχησε.

Ωρωπός: Συνελήφθη 14χρονος – Εντοπίστηκαν 7 μαχαίρια σπίτι του

Τέσσερις άνδρες, μεταξύ αυτών και ένας 14χρονος, συνελήφθησαν για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράβασης του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.  Στο σπίτι του ανήλικου μάλιστα εντοπίστηκαν επτά μαχαίρια.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Παρασκευής συνελήφθησαν στο Μαρκόπουλο (Ωρωπού) και στον Κάλαμο Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, 4 Έλληνες, 32, 23, 22 και 14 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράβασης του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και του νόμου περί όπλων.

Έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με την δράση των κατηγορούμενων στη διακίνηση ποσοτήτων κάνναβης, στην ευρύτερη περιοχή του Ωρωπού, επετεύχθη ο εντοπισμός τους και η πιστοποίηση της δράσης τους.

Από έρευνα στα σπίτια των κατηγορουμένων και σε αυτοκίνητο, το οποίο κατασχέθηκε, ως μέσο μεταφοράς τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

ποσότητα κάνναβης 113,4 γραμμ.το χρηματικό ποσό των -805- ευρώζυγαριά ακριβείαςτρίφτες κάνναβης-7- μαχαίρια διαφορετικών τύπων και μεγεθώνπτυσσόμενη ράβδος (γκλοπ)κινητό τηλέφωνο

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Θεσσαλονίκη: «Ένας ασυνείδητος οδηγός έκανε το παιδί μου άγγελο στον ουρανό» λέει ο πατέρας της 21χρονης φοιτήτριας

Θρήνος για τον θάνατο της 21χρονης φοιτήτριας στη Θεσσαλονίκη, που νοσηλευόταν σε ΜΕΘ στο νοσοκομείου Παπαγεωργίου με βαριά τραύματα, καθώς τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης στην Εγνατία την παρέσυρε με αυτοκίνητο και στη συνέχεια την εγκατέλειψε, ένας 26χρονος.

Οι γονείς της Εμμανουέλας, δείχνοντας μεγαλείο ψυχής, αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά της,  προκειμένου μέσα από τον άδικο χαμό του παιδιού τους, να δοθεί ζωή σε άλλους συνανθρώπους μας. Τα λόγια του πατέρα της 21χρονης φοιτήτριας μαρτυρούν τον πόνο και την οργή του. Η κόρη του έχασε τη μάχη στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη, όπου νοσηλευόταν διασωληνωμένη, μετά το τροχαίο με εγκατάλειψη στην Καμάρα, τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης.

Ο πατέρας της 21χρονης μίλησε στον Alpha και αρκέστηκε να πει: «Ένας ασυνείδητος οδηγός έκανε το παιδί μου άγγελο στον ουρανό».

Νωρίτερα είχε κάνει μια σπαρακτική ανάρτηση η γυναίκα του. Είχε αποχαιρετήσει την κόρη της με μια μαντινάδα που ραγίζει καρδιές. Έγραψε η μητέρα της 21χρονης:

«Είμαστε όνειρο σκιάς, η μιά σκιά ονείρου; μέσα στα μαύρα μάθια τζη, η ομορφιά του απείρου… Καλό ταξίδι ψυχούλα μου, στα πέρατα του σύμπαντος…»

.. δε σου λέω αντίο αγάπη μου αλλά στο επανιδείν! Σε αγαπώ ως τον ουρανό και πίσω .. και θα σε αγαπώ όσο ζω και αναπνέω

Νωρίτερα, μιλώντας στο ThessToday.gr έστειλε ένα σπαρακτικό μήνυμα: «Η Εμμανουέλα ήταν ένα παιδί θαύμα από όταν γεννήθηκε και φεύγοντας ήθελε να κάνει ακόμη ένα θαύμα, να χαρίσει ζωή… αυτή που της στέρησαν».

H 21χρονη, το βράδυ της Δευτέρας ήταν στα Χανιά και είχε πάρει την τελευταία πτήση για Θεσσαλονίκη. Λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα της Τρίτης η κοπέλα κατευθυνόμενη προς το σπίτι φίλων της, διέσχισε την οδό Εγνατία όταν την παρέσυρε το αυτοκίνητο με οδηγό τον 26χρονο Αλβανό.

Η κηδεία της νεαρής φοιτήτριας η οποία σπούδαζε στην Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ, αναμένεται να γίνει στον τόπο καταγωγής της, στα Χανιά.

Keywords
ειδήσεις, φωτο, αθηνα, εκπα, εμπ, ΑΠΘ, αποδειξεις, mega, ώμους, ηρεμήσω, θεσσαλονικη, αμεα, ΑΝΤ1, πασχα, χαλκιδα, σημαίνει, συλληψεις, δραση, alpha, χανια, κηδεία, κινηση στους δρομους, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, δωρο πασχα, eurobank alpha, alpha eurobank, Καλή Χρονιά, πασχα 2012, δωρο πασχα 2012, Ημέρα του παιδιού, τελος του κοσμου, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, εσπα 2021, ξανα, βγαινουν, ως τον ουρανο, αμεα, αυτοκινητα, αυτοκινητο, γυναικα, εμπ, θανατος, μητερα, ξυλο, ομορφια, ονοματα, ονειρο, περιεργα, πλαισιο, φωτογραφια, φωτο, alpha, mega, αγαπη, ανθρωπος, αναπηρια, αμφιβολιες, απωλεια, βραδυ, γεγονος, γινει, γιαννενα, γονεις, δευτερο, διαστημα, διοικηση, δοθει, δομη, δωσει, δωματια, εγινε, εγνατια, ευγενια, ευκολα, ειπε, υπαρχει, εκπαιδευση, ελλειψη, εμμανουελα, ενεργεια, ενημερωση, εξετασεις, επτα, ερευνα, ετων, ευαγγελια, εφυγε, ζωη, κηδεία, ιδια, ηλικια, υποθεση, ηρεμια, ηρεμήσω, θαυμα, θρασος, ιδρυμα, κτηνιατρικη, λειτουργια, λογια, λογο, μαχαιρια, νεκροτομη, νοητικη υστερηση, νοημοσυνη, νοσοκομειο παπαγεωργιου, ξημερωματα, παντα, οδηγος, οχηματων, οχηματα, οχημα, παιδι, παιδια, πετρουπολη, πιστοποιηση, προβληματα, πρωι, πτηση, ποπο, ραβδος, συζυγο, συνεχεια, σορος, σπιτι, σπιτια, σχολειο, ταξιδια, τιμωρια, τρια, φευγοντας, φορα, χαθηκε, χρονος, ωρες, ωρωπου, δωματιο, εννεα, χωρα, καηκε, καμαρα, κοπελα, καρδιες, λεξεις, μπροστα, νοσοκομειο, οδηγοι, ομαδες, οργανα, οργη, πληροφοριες, σημαίνει, ταξιδι, θελω να, θεολογος, ώμους
Τυχαία Θέματα