Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

05:02 21/10/2022 - Πηγή: Enikos

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Κολωνός: Στην ΓΑΔΑ δυο ακόμη άνδρες – Ο ένας συνομιλούσε με το προφίλ της 12χρονης

Ακόμη δύο άνδρες, που εμπλέκονται στην υπόθεση του βιασμού και της εκπόρνευσης της 12χρονης από τον Κολωνό, παρουσιάστηκαν αυτοβούλως σήμερα στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων Αττικής στη ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα την ΕΛ.ΑΣ., ο ένας αυτοποιήθηκε 43χρονος ημεδαπός,

χρήστης διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, που συνομιλούσε με τον διαχειριστή του προφίλ της ανήλικης. Επίσης Παρουσιάστηκε αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ και 54χρονος ημεδαπός, χρήστης της ίδιας εφαρμογής.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
«Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την ταυτοποίηση χρηστών που φέρεται να συνομιλούσαν με την ανήλικη παθούσα, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, ταυτοποιήθηκε 43χρονος ημεδαπός, ο οποίος μεσημβρινές ώρες σήμερα (20/10) προσήλθε αυτοβούλως στην ανωτέρω Υπηρεσία.

Όπως ανέφερε, τον μήνα Ιούνιο του τρέχοντος έτους απέκτησε επαφή, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, με άτομο που προσομοιάζει στην ανήλικη που φέρεται να έχει πέσει θύμα μαστροπείας στον Κολωνό.

Επίσης, μεσημβρινές ώρες σήμερα (20/10) παρουσιάστηκε αυτοβούλως και έτερος ημεδαπός, 54 ετών, ο οποίος δήλωσε ότι είναι χρήστης διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, χωρίς ωστόσο να έχει μιλήσει με ανήλικο άτομο.

Οι ανωτέρω ημεδαποί, αφού εξετάστηκαν ενόρκως, αποχώρησαν, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους στην υπόθεση»

Κολωνός: Πειθαρχική έρευνα από τον ΔΣΑ για την διαρροή της δικογραφίας για την υπόθεση της 12χρονης

Με πρωτοβουλία του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας (ΔΣΑ) Δημήτρη Βερβεσού διατάχθηκε από τον πρόεδρο της Ολομέλειας των Πειθαρχικών Συμβουλίων έρευνα για την διερεύνηση τυχόν πειθαρχικών αδικημάτων εκ μέρους δικηγόρων, στην υπόθεση του βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό.

Ο κ. Βερβεσσός ζήτησε από τον κ. Κωνσταντίνου να προχωρήσει σε αυτεπάγγελτη πειθαρχική έρευνα, για να διαπιστωθεί κατά πόσον η διαρροή των στοιχείων της δικογραφίας (η οποία ως γνωστόν είναι κατά πάγια τακτική απόρρητη) έγινε με ευθύνη των συνηγόρων που εμπλέκονται στην υπόθεση:

Η ανακοίνωση του ΔΣΑ αναφέρει:
«Με αφορμή τη διαρροή προανακριτικού υλικού της μυστικής προδικασίας, αλλά και τις δηλώσεις που εμφιλοχώρησαν στην υπόθεση της 12χρονης ανήλικης στον Κολωνό, ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Πειθαρχικών Συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Ζήσης Κωνσταντίνου, μετά από σχετικό αίτημα του Προέδρου του ΔΣΑ, κ. Δημήτρη Βερβεσού, διέταξε αυτεπάγγελτα τη διενέργεια επείγουσας πειθαρχικής προκαταρκτικής έρευνας για τη διερεύνηση τυχόν πειθαρχικών παραπτωμάτων από δικηγόρους που έχουν χειριστεί τη συγκεκριμένη υπόθεση μέχρι σήμερα».

Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει η 45χρονη που έπεσε θύμα βιασμού – «Παρακάλεσα αμέτρητες φορές να τελειώσει αυτό το μαρτύριο»

Συγκλονίζουν τα λόγια της 45χρονης, που έπεσε θύμα των αρρωστημένων ορέξεων ενός 49χρονου στη Θεσσαλονίκη. Ο δράστης την κρατούσε «φυλακισμένη» για περισσότερες από 24ωρες στο σπίτι του και την βίαζε επανειλημμένα. Ο βιασμός έγινε το 2017. Τότε, ο δράστης δεν είχε προφυλακιστεί, ωστόσο, με χθεσινή απόφαση το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης του επέβαλε ποινή κάθειρξης 12 ετών.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 49χρονος είχε γνωρίσει την γυναίκα σε δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, μέσω του οποίου επικοινωνούσαν για ενάμισι χρόνο. Τον Μάρτιο του 2017, εκείνη ταξίδεψε από την Αθήνα – όπου ζει – στη Θεσσαλονίκη για να τον συναντήσει για πρώτη φορά. Εκεί, βίωσε τον εφιάλτη.

Η γυναίκα εξιστόρησε τα όσα έζησε στην κάμερα του LIVE NEWS. «Ξεκίνησε η πρώτη διείσδυση η οποία δεν περίμενα ότι θα κρατήσει για ώρες. Στην αρχή είχα τις αισθήσεις μου, μπορούσα να φωνάξω. Μου έλεγε ρατσιστικά σχόλια. Του είπα να φύγω και μου είπε ‘τι περίμενες’, ‘δεν σ’ αρέσει, δεν είναι αυτό που περίμενες;».

Η ίδια, μόλις συνάντησε τον άνδρα ένιωσε την ανάγκη να φύγει από το διαμέρισμά του, εκείνος όμως επέμενε να μπει μέσα. «Κοιτούσα μήπως καταφέρω να βρω τρόπο να φύγω. Αισθανόμουν άβολα», λέει η γυναίκα.

Οι δικαστές εμβρόντητοι άκουγαν την 45χρονη να μιλάει για την πρώτη επαφή που είχε πηγαίνοντας στο σπίτι του άνδρα που είχε γνωρίσει διαδικτυακά. «Παλέψαμε, έκλαιγα, φώναζα, έλεγα σε παρακαλώ ‘άφησέ με’», τονίζει η γυναίκα, που κακοποιήθηκε για περισσότερες από 24 ώρες.

Όπως εξήγησε, «προσπαθούσα να αντισταθώ, ήταν αδύνατον γιατί είναι πολύ ψηλός και έχει μεγάλη μυϊκή δύναμη». «Θα σε κάνω ξεφτίλα, δεν θα πεις τίποτα σε κανέναν», της έλεγε εκείνος.

Η γυναίκα ακόμα και σήμερα μιλάει με απόγνωση στα μάτια, λέγοντας πως φοβόταν μήπως χάσει την επαφή με τα παιδιά της. «Είχα ντροπή και φόβο, λέω θα γίνω βούκινο», ανέφερε και πρόσθεσε: «Παρακάλεσα αμέτρητες φορές, ‘θεέ μου βοήθα να τελειώσει αυτό το μαρτύριο’».

Ο δράστης, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, παρά την καταδίκη του έως το τέλος υποστήριζε ότι ήταν αθώος και πως δεν έκανε τίποτα παρά την θέληση της γυναίκας. Οι ισχυρισμοί του, ωστόσο, βρίσκονταν σε πλήρη αντίθεση με τα ιατροδικαστικά ευρήματα.

Μειωμένα τα τιμολόγια της ΔΕΗ για τον Νοέμβριο

Μειωμένο κατά 33-35 % σε σχέση με τον Οκτώβριο είναι το τιμολόγιο της ΔΕΗ για την οικιακή κατανάλωση τον Νοέμβριο, που ανακοινώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Συγκεκριμένα η χρέωση ανά κιλοβατώρα διαμορφώνεται ως εξής:

Για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες τον μήνα: 39,7 σεντς ανά κιλοβατώρα (από 59,5 τον Οκτώβριο).Από 500 κιλοβατώρες και πάνω: 40,9 σεντς ανά κιλοβατώρα (από 60,7 τον Οκτώβριο).Νυχτερινό τιμολόγιο: 35,6 σεντς (από 55,4).

Οι τελικές χρεώσεις θα προκύψουν μετά την ανακοίνωση των κρατικών επιδοτήσεων. Αναμένονται οι ανακοινώσεις και των λοιπών προμηθευτών.

Λιμενικό: Επιχείρηση διάσωσης αλλοδαπών νότια της Πελοποννήσου

Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης 80 με 100 μεταναστών που επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος, 3 ναυτικά μίλια νότια του ακρωτηρίου Μαλέα στην Πελοπόννησο, βρίσκεται αυτήν την ώρα σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, λίγο μετά τις 11 ειδοποιήθηκε το 112 και αμέσως σήμανε συναγερμός στις αρμόδιες αρχές. Στο σημείο έσπευσαν σκάφη του Λιμενικού αλλά και ένα ιδιωτικό σκάφος το οποίο ρυμουλκεί το ιστιοφόρο. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεων 6 με 7 μποφόρ.

Νυχτερινές υπερπτήσεις τουρκικού μη επανδρωμένου UAV πάνω από Κανδελιούσσα και Καλόγερους

Τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και πέταξε το βράδυ της Πέμπτης στις 23:29 πάνω τους Καλόγερους, στα 19.000 πόδια.

Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο μη επανδρωμένο αεροσκάφος, είχε πραγματοποιήσει υπερπτήση στις 22:06 άνωθεν της Κανδελιούσσας, στα 19.000 πόδια. Το τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος αναγνωρίστηκε και αναχαιτίστηκε, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Πεύκη: Διαρρήκτες έριξαν χρηματοκιβώτιο από μπαλκόνι

ία επεισοδιακή διάρρηξη σημειώθηκε στην Πεύκη όταν χρηματοκιβώτιο έπεσε από το μπαλκόνι πολυκατοικίας. Η διάρρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα σε διαμέρισμα και επαγγελματικό χώρο μίας οικογένειας στον 1ο όροφο πολυκατοικίας στην Πεύκη. Οι τρεις δράστες σκαρφάλωσαν από τις εξωτερικές μονάδες των κλιματιστικών στο μπαλκόνι, καθώς δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την πόρτα ασφαλείας.

Σε βίντεο ντοκουμέντο που παρουσίασε ο ALPHA, φαίνονται οι διαρρήκτες να σκαρφαλώνουν προς το μπαλκόνι, να σπάνε το τζάμι της μπαλκονόπορτας για να μπουν στο εσωτερικό του χώρου. Μέσα στον χώρο εντόπισαν ένα χρηματοκιβώτιο, το οποίο έριξαν από το μπαλκόνι. Στη συνέχεια το σήκωσαν, το έβαλαν στο πορτμπαγκάζ του ΙΧ και εξαφανίστηκαν με κατεύθυνση το Ολυμπιακό Χωριό.

Κάτοικοι της περιοχής υποστηρίζουν πως οι διαρρήξεις στην περιοχή είναι συχνές και οι κλέφτες συνήθως σκαρφαλώνουν στα μπαλκόνια.

Σοβαρό τροχαίο στο Ρέθυμνο – Βαριά τραυματισμένος ο οδηγός μιας μηχανής

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης 20 Οκτωβρίου 2022 στον Πλακιά στο Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ένα δίκυκλο συγκρούστηκε με διερχόμενο Ι.Χ. αυτοκίνητο με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του οδηγού της μηχανής. Άμεσα στο σημείο βρέθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μετέφερε τον τραυματισμένο άντρα στο νοσοκομείο. Τα αίτια του ατυχήματος ερευνώνται από την τροχαία

Ρέθυμνο: Στο νοσοκομείο ανήλικος έπειτα από κατανάλωση χαπιών

Συναγερμός σήμανε την Πέμπτη σε ΕΚΑΒ και Αστυνομία για έναν ανήλικο στο Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πήγες, ο 15χρονος κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα χαπιών ωστόσο η πράξη του έγινε γρήγορα αντιληπτή από συγγενικό του πρόσωπο και μεταφέρθηκε εγκαίρως με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο. Όπως αναφέρει το ekriti.gr, ο ανήλικος παρελήφθη σε καλή κατάσταση και δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του. Οι αστυνομικές Αρχές ερευνούν τους λόγους που οδήγησαν τον ανήλικο να προβεί σε αυτήν την πράξη.

Αγρίνιο: Πώς μαϊμού «τεχνικός της ΔΕΗ» εξαπάτησε ηλικιωμένη και της άρπαξε τις οικονομίες της

Θύμα εξαπάτησης έπεσε σήμερα ηλικιωμένη σε χωριό του Αγρινίου, όταν άγνωστος της παρουσιάστηκε ως «τεχνικός της ΔΕΗ».

Το περιστατικό συνέβη όταν ο άγνωστος χτύπησε την πόρτα της 83χρονης και της είπε πως είναι εργαζόμενος της ΔΕΗ και έπρεπε να κάνει έναν έλεγχο. Όπως αναφέρει το agrinionews ήταν ετοιμόλογος, πειστικός και… εργατικός, καθώς δεν άφησε πρίζα για πρίζα να μην ελέγξει.

Εντόπισε λοιπόν σοβαρά προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης της κατοικίας και έπεισε τη γιαγιά πως κινδύνευαν τα υπάρχοντα της.

Με μια απίθανη συλλογιστική την έπεισε μάλιστα να συγκεντρώσει σε ένα σημείο τα χρήματα της και άλλα αντικείμενα. Η ανυποψίαστη 83χρονη τα έβαλε σε μια μαξιλαροθήκη.

Ο απατεώνας, βρήκε τον τρόπο άρπαξε τα χρήματα (700 ευρώ) και τα άλλα χρυσαφικά και έγινε καπνός.

Δύο συλλήψεις για διακεκριμένη κλοπή και ληστεία σε Αττική και Βοιωτία

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου στο Μαρούσι, δύο αλλοδαποί (43 και 34 ετών) για διακεκριμένη κλοπή και ληστεία, απείθεια και πλαστογραφία, ενώ αναζητείται ο συνεργός τους.

Οι δύο συλληφθέντες είχαν παραβιάσει σπίτι στην περιοχή της Παιανίας από όπου αφαίρεσαν πλήθος αντικειμένων και στην συνέχεια διέφυγαν με αυτοκίνητο.

Αστυνομικοί της Ομάδα ΔΙ.ΑΣ εντόπισαν μετά από αναζητήσεις το όχημα των δύο αλλοδαπών στην Αττική οδό και κάλεσαν τον οδηγό να σταματήσει, ωστόσο εκείνος ανέπτυξε ταχύτητα με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη. Τελικά το όχημα ακινητοποιήθηκε στην περιοχή του Αμαρουσίου, όπου ακολούθησε πεζή καταδίωξη των δραστών, οι οποίοι ακινητοποιήθηκαν και οδηγήθηκαν στο Τ.Α. Αμαρουσίου όπου και συνελήφθησαν.

Μετά από σωματική έρευνα και έρευνα στο αυτοκίνητο που επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: διαρρηκτικά εργαλεία, το χρηματικό ποσό των 1.700 ευρώ, πλήθος κοσμημάτων, γυναικείων τσαντών και ρολογιών, σπαθί, τόξο και φαρέτρα με δέκα βέλη, νομίσματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Τα περισσότερα αντικείμενα είχαν αφαιρεθεί νωρίτερα από σπίτι στην περιοχή της Παιανίας, καθώς αναγνωρίστηκαν ανεπιφύλακτα από τον ιδιοκτήτη τους.

Από τη διενεργηθείσα προανάκριση του Τ.Α. Αμαρουσίου, προέκυψε ότι τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2022, οι κατηγορούμενοι είχαν ενωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών από σπίτια σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής και της Βοιωτίας. Στο πλαίσιο της προανακριτικής έρευνας, εξιχνιάστηκε περίπτωση ληστείας σε οικία, η οποία διαπράχθηκε πριν από λίγες μέρες στην περιοχή του Σχηματαρίου. Μάλιστα, όταν οι δύο κατηγορούμενοι έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, τον χτύπησαν προκειμένου να διατηρήσουν τα κλοπιμαία.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στα σπίτια τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, πληθώρα κοσμημάτων, ρολογιών, ηλεκτρονικών συσκευών, τσαντών και γυαλιών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα