Ο Βασίλης Τσιάρτας βγήκε ξανά οφσάιντ: Η πολιτική, οι μετανάστες, ο Αντετοκούνμπο και η ομοφυλοφιλία

17:49 8/2/2023 - Πηγή: Enikos

Έχουν περάσει ανεπιστρεπτί οι στιγμές που ο Βασίλης Τσιάρτας πρωταγωνιστούσε στα γήπεδα της Ελλάδας και της Ισπανίας και μάγευε με το αριστερό του πόδι σκοράροντας υπέροχα γκολ ή δίνοντας ασίστ. Τώρα πλέον μόνο (παρά) μιλάει επί παντός επιστητού, βγάζοντας τον εαυτό του συνέχεια… οφσάιντ. Ακόμη και η ίδια η οικογένεια του «αποκήρυξε» με ανακοίνωση της μητέρας και της αδελφής του τις πολιτικές του θέσεις και την απόφαση του να κατέβει υποψήφιος με τον κόμμα των Τζήμερου – Κρανιδιώτη «Εθνική Δημιουργία».

Ο άλλοτε «El mago» προσπαθεί να βγει στην αντεπίθεση, αλλά ποτέ η ταχύτητα δεν ήταν ένα από τα ποδοσφαιρικά προσόντα του. Φαίνεται ότι μάλλον έχει χαθεί και η ποδοσφαιρική οξυδέρκεια του.  Κατηγορεί τους άλλους για τσουβάλιασμα και ο ίδιος φροντίζει σε κάθε δημόσια τοποθέτησή του να τα βάζει όλα σε ένα… πλυντήριο.  Με ένα κρεσέντο δηλώσεων του μπλέκει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τις πολιτικές πεποιθήσεις του πατέρα του, το Euro 2004, την Αριστερά και την LGBTQ+ κοινότητα… Ρούχα μαζί που πλύθηκαν και έχουν γίνει… ροζ ή μαύρα στο μυαλό ενός από τα πιο σημαντικά «10άρια» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η σημερινή περιπλάνηση του Βασίλη Τσιάρτα στα γήπεδα των ΜΜΕ ξεκίνησε από τον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» 90.1 FΜ,  και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» στην οποία αναφέρθηκε στον πατέρα του και στις αντιδράσεις της οικογένειας του: «Επί της συγκεκριμένης δήλωσης τοποθετήθηκα συγκεκριμένα, επεξηγηματικά και κατανοητά στο κάθε ένα από αυτά τα οποία μου καταλογίζουν.  Ο πατέρας μου ήταν ενεργός πολύ με το ΠΑΣΟΚ αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να είμαι και εγώ ΠΑΣΟΚ. Και να το πάω ένα βήμα παραπάνω, ο πατέρας μου τον οποίο σεβόμουν και εκτιμούσα πάρα πολύ, με βοήθησε πάρα πολύ στην ποδοσφαιρική μου καριέρα, ήταν Παναθηναϊκός εγώ έπαιξα μόνο στην ΑΕΚ στην Ελλάδα. Δεν νομίζω ότι ο πατέρας μου αν ζούσε σήμερα, παρότι ΠΑΣΟΚ, δεν νομίζω ότι θα τον ικανοποιούσε η σημερινή κατάσταση του ΠΑΣΟΚ. Είχα και από άλλα κόμματα βολιδοσκοπήσεις, και από το κόμμα του κ.Βελόπουλου και από τη ΝΔ κάποια στελέχη με βολιδοσκοπήσανε. Αυτή η βολιδοσκόπηση έγινε τα τελευταία 1-2 χρόνια».

Ερωτηθείς σε ποιους αναφέρεται στην ανακοίνωσή του όταν λέει ότι η Ελλάδα δεν ανήκει σε όσους επιδιώκουν να εγκαθιδρύσουν στη χώρα μας με το προκάλυμμα της θρησκείας ένα ολοκληρωτικό κοινωνικό και νομικό πλαίσιο ζωής απάντησε: «Αυτό το βλέπουμε και από την αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και στην πρόσφατη τοποθέτηση του πρωθυπουργού αναφέρθηκε σε πράγματα τα οποία αφορούσαν όλους αυτούς οι οποίοι παρανόμως μπήκανε στη χώρα μας. Για μένα δεν είναι μετανάστες, είναι λαθροεισβολή. Μετανάστες έφυγαν και Έλληνες και πήγαν στη Γερμανία και στην Αμερική και παντού στον κόσμο αλλά πήγαν νόμιμα, εγώ είμαι υπέρ της νομιμότητας δεν λέω να μην έρθει κανένας στη χώρα μας».

Ο Βασίλης Τσιάρτας χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ανθελληνικό κόμμα, καθώς όπως υποστήριξε: «άνοιξε τα σύνορα και έγινε η χώρα χαβούζα, γίναμε σουρωτήρι. Τώρα, αυτή τη στιγμή, δεν έχει ψηφίσει κανένα εξοπλιστικό πρόγραμμα, ακολουθεί την ίδια ρητορική με τους Τούρκους εσείς αυτό το βλέπετε ελληνικό κόμμα; Είναι ελληνική στάση;»

Ερωτηθείς αν έχει ομοφοβικές απόψεις και οι δηλώσεις του για τις αλλαγές φύλου στα παιδιά ανέφερε: «Όχι φυσικά. Η δήλωση μου αυτή προήλθε από τεράστια οργή γιατί μιλάμε για παιδιά, ανήλικα. Δεν μιλάμε για ενήλικους που ξέρουν, που έχει διαμορφωθεί το σώμα τους, η προσωπικότητά τους, ο ψυχισμός τους, που ξέρουν τι θέλουν. Εκείνο το νομοσχέδιο πήγε να περάσει ελεύθερα. Ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν μπορεί να επιβάλλεται με το έτσι θέλω για κάποια παιδιά ανήλικα που δεν έχουν διαμορφώσει ακόμη τίποτα σχεδόν.

Αυτό που ήταν ο γενικότερος στόχος ήταν να μην υπάρχει ηλικιακό σεξουαλικό όριο όμως με την τότε τοποθέτησή μου υπήρξαν κάποια κόμματα μέσα στη Βουλή, τα οποία είπαν να δημιουργηθεί μια επιστημονική επιτροπή, η οποία θα εξετάζει αν αυτά τα παιδιά χρήζουν αλλαγής φύλου. Στο δικαστήριο που είχα πρόσφατα που καταδικάστηκα πρωτόδικα για τρανσφοβία, μια ψυχολόγος μάρτυρας της αντίπαλης πλευράς είπε ότι με τη δήλωσή μου αυτή προκάλεσα να δημιουργηθεί μέσα στη Βουλή αυτή η επιστημονική επιτροπή. Αυτή η ίδια είπε ότι εξέτασε 300 παιδιά και από αυτά τα 300 παιδιά στην Επιτροπή πήγαν μόνο 4 και μάλιστα χαρακτηρίσανε την Επιτροπή ότι κάνει bulling στα παιδιά. Σκέφτεστε πόσα παιδιά έσωσα τότε με αυτή μου την τοποθέτηση. Γνωρίζετε ότι η LGBTQ+ κοινότητα φτάνει μέχρι την παιδοφιλία».

Ερωτηθείς αν θα έκανε παρέα με έναν ομοφυλόφιλο τόνισε:« Εγώ είμαι υπέρ της πολύτεκνης οικογένειας και υπέρ της υιοθεσίας παιδιών από ζευγάρια, τα οποία δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν. Το παιδί πρέπει να έχουν μητέρα και πατέρα για να μπορούν να μεγαλώσουν σωστά. Εγώ με τους ομοφυλόφιλους δεν έχω κανένα πρόβλημα αλλά το τι κάνει ο κανένας στο κρεβάτι του είναι καθαρά δικό του θέμα. Προσβάλλομαι όταν βλέπω σε pride παρελάσεις να τοποθετούνται ενδυμασίες με το Χριστό, την Παναγία και όλες αυτές οι προσβολές που γίνονται. Να ξεκαθαρίσουμε λίγο τα πράγματα γιατί αυτός ο τρόπος που θέλουν όλοι αυτοί να επιβάλλουν αυτό είναι φασιστικό και ρατσιστικό».

«Ο Αντετοκούνμπο είναι 50% Έλληνας και 50% Νιγηριανός»

Ο Βασίλης Τσιάρτας, όμως δεν έμεινε εκεί και συνέχισε να βγαίνει… οφσάιντ και σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Πρωινό». Εκτός από τα… αγαπημένα του θέματα αναφέρθηκε και πάλι στον Γιάννη Αντετοκούνμπο μίλησε για την εποχή του τσουβαλιάσματος, εξαιρώντας, όπως φαίνεται, τον εαυτό του.

«Επέλεξα ένα κόμμα με εκφράζει απόλυτα. Ναι με είχαν προσεγγίσει κι άλλα κόμματα, όπως από τον κ.Βελόπουλο και στελέχη της ΝΔ και από άλλα κόμματα μικρότερα, ακόμη και από το κόμμα του Κασιδιάρη , αλλά η επιλογή μου είναι συνειδητή, είναι πατριωτικό το κόμμα που επέλεξα, υπέρ των μεταρρυθμίσεων και με σεβασμό στους θεσμούς χωρίς να έχει καμία σχέση με τα άκρα. Ασπάζεται την απόφαση του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου με την οποία καταδικάζει ναζισμό και τον κομμουνισμό. Η επιλογή μου ήταν ξεκάθαρα συνειδητή».

Πώς φάνηκε το γεγονός της επιστολής της μητέρας και της αδερφής του: «Είναι διαχωρισμός, δεν είναι δήλωση έτσι όπως την παρουσιάζει μια μειοψηφία η οποία κατά τη γνώμη της με αποκηρύσσουν. Έκαναν μία τοποθέτηση, απάντησα. Τις αποφάσεις για το τι θα κάνω τις παίρνω μόνος. Θα σας πω κάτι και κλείνω με αυτό το θέμα. Ο πατέρας μου με στήριξε και με βοήθησε στην καριέρα μου, ήταν αντικειμενικός πάνω απ’ όλα, ήταν Παναθηναϊκός, εγώ σε ποια ομάδα έπαιξα στην Ελλάδα μόνο;… στην ΑΕΚ. Αναφορικά με αυτό που ανέβασα, είναι ξεκάθαρες οι θέσεις μου. Σέβομαι και εκτιμώ τη μητέρα μου. Πείτε μου πού είμαι ομοφοβικός, πού φασίστας και πού ρατσιστής… Απάντησα χθες με μια τοποθέτηση στην οποία είμαι ξεκάθαρος, απάντησα», ανέφερε.

Για τη δήλωση του με τον μικρό Αμίρ και ποιος πρέπει να κρατά την ελληνική σημαία: «Ήταν μια εθνική γιορτή και προτεραιότητα έχουν τα Ελληνόπουλα. Φυσικά και ασπάζομαι όποιος θέλει να κρατά τη σημαία. Δίπλα στον Αμίρ ήταν και η μητέρα του φορώντας τη μαντίλα; Αυτό τι σημαίνει; Το παιδί κράτησε τη σημαία, αλλά δίπλα η μάνα ήταν ντυμένη με το πως ήταν ντυμένη στη χώρα της. Εμένα με ενοχλεί. Δεν ενοχλεί μόνο εμένα, ενόχλησε την πλειοψηφία των Ελλήνων», τόνισε.

Για το ότι χαρακτηρίστηκε ως ομοφοβικός: «Ακούγοντας χτες την εκπομπή σας και με χαρακτηρίσατε. Σας πληροφορώ όλα αυτά τα χρόνια μίλησα με χιλιάδες κόσμο, δε βρέθηκε ένας να μου πει “τι είναι αυτά που λες”. Από ακροαριστερές οργανώσεις έχω δεχθεί πόλεμο. Ακόμα και την κ. Ακρίτα που βγάλατε, η οποία είναι ακροαριστερή και μου είναι αδιάφορη η γνώμη της. Δεν καταλαβαίνω γιατί η κ. Ακρίτα μπορεί να χαρακτηρίζει κάποιον ακροδεξιό και όταν την λέμε ακροαριστερή θα πρέπει να ξεσηκώνονται αντιδράσεις».

Για το ότι υπάρχει μια καταδικαστική απόφαση –πρωτόδικη- για τις απόψεις του: «Είναι υπάρχει πρωτόδικη και με ελαφρυντικά πρότερου έντιμου βίου. Να πείτε στον συνεργάτη σας να αποδείξει πότε μπήκε το πρόστιμο των 5.000 ευρώ. Ο συνεργάτης δίπλα σας. Κάνετε ερευνητική δημοσιογραφία και να παραπληροφορείτε ότι έφαγα πρόστιμο; Είπατε ότι υπάρχει πρόστιμο 5.000 ευρώ. Δεν ισχύει αυτό. Δεν έχει τελεσιδικήσει. Να κάνετε σωστό ρεπορτάζ και να ενημερώνετε σωστά τον κόσμο».

Στην ανακοίνωση του που αναφέρει για «γονέας Α και Β» και ότι οι γονείς πρέπει να μην είναι του ίδιου φύλου: «Τα παιδιά δεν είναι για πειράματα, πρέπει να μεγαλώνουν με μητέρα και πατέρα, να έχουν τα πρότυπα τα σωστά. Είμαι υπέρ να υιοθετούν παιδιά, ζευγάρια που δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν. Δεν είμαι υπέρ να μεγαλώνει με δύο μπαμπάδες. Είχα κάνει τη δήλωση ότι αυτό που πάει να γίνει σε ανήλικα παιδιά (σ.σ. για αλλαγή φύλου), το θεωρώ έγκλημα».

Αν θα ανακαλούσε κάποιες δηλώσεις που έχει κάνει όπως για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Γιατί είναι ακραία; Τον σέβομαι και τον εκτιμώ ως αθλητή. Δεν είναι ρατσιστική η δήλωσή μου. Στην αναφορά μου για την συγκεκριμένη εκδήλωση και φωτογραφία είπα ότι θα μπορούσε να είναι ο Διαμαντίδης ή ο Παπαλουκάς, γιατί γιορτάζουμε μια εθνική γιορτή. Είναι Έλληνας, όπως μπήκαν και οι περισσότερες φωτογραφίες με τους Έλληνες. Θεωρώ και θεώρησα ότι γιορτάζοντας τα 200 χρόνια της απελευθέρωσης, να μπει κάποιος Έλληνας, ο ίδιος έχει πει -με όλη την εκτίμηση που του έχω- ότι είμαι 50% Έλληνας και 50% Νιγηριανός. Το ότι γεννήθηκε στην Ελλάδα, ανδρώθηκε, καταξιώθηκε, πήγε στην Αμερική διαπρέπει νιώθει Έλληνας, δε διαφωνεί κανείς. Είμαστε στην εποχή του τσουβαλιάσματος και αυτό προκαλεί την μεγαλύτερη σύγχυση, κάτι που προέρχεται από την ακροαριστερή πλευρά».

Keywords
Τυχαία Θέματα