Ο πιστός σκύλος του βρήκε τον ηλικιωμένο που είχε χαθεί στην έρημο για μία εβδομάδα

22:30 4/1/2023 - Πηγή: Enikos

Ο Gregorio Romero, ένας 84χρονος άνδρας από την πολιτεία Σονόρα του Μεξικού, ο οποίος χάθηκε στην έρημο για μία εβδομάδα οφείλει τη ζωή του στον σκύλο του, τον El Palomo, ο οποίος οδήγησε τους διασώστες στο σημείο που βρίσκονταν ο ιδιοκτήτης του.

Στις 27 Νοεμβρίου, ο Gregorio Romero έφυγε από το σπίτι του στην Moctezuma για να πάει μια βόλτα, αλλά δεν επέστρεψε. Η οικογένειά του δεν ανησύχησε αρχικά, καθώς ο ηλικιωμένος άνδρας συνήθιζε μερικές φορές να επισκέπτεται τα κοντινά χωριά της περιοχής και να επιστρέφει λίγες μέρες αργότερα. Ωστόσο, μετά από τέσσερις ημέρες, η ανιψιά του, η Ramona,

ειδοποίησε τις αρχές για την εξαφάνισή του και συγκροτήθηκε ομάδα αναζήτησης. Έψαξαν την περιοχή γύρω από το σπίτι του Romero, αλλά μια εβδομάδα μετά την εξαφάνισή του, ο 84χρονος δεν είχε βρεθεί πουθενά. Τελικά, ο πιστός σκύλος του άνδρα ήταν αυτός που έσωσε την κατάσταση.

Η Μεξικανική Εθνοφρουρά, η Δημοτική Αστυνομία, η Δημοτική Μονάδα Πολιτικής Προστασίας, ακόμη και ένας εκπαιδευμένος σκύλος-ανιχνευτής επιστρατεύτηκαν για να αναζητήσουν τον Romero, γνωστός και ως Don Goyo, αλλά αφού έψαξαν την περιοχή γύρω από το σπίτι του στη Sonora για πάνω από τρεις ημέρες, δεν είχαν τίποτα να επιδείξουν. Τότε ήταν που επιστρατεύτηκε ο πιστός σκύλος του άνδρα, ο El Palomo, ως έσχατη λύση.


Σύμφωνα με ένα μέλος της ομάδας αναζήτησης, ο σκύλος τους οδήγησε μέσα από λόφους και χαράδρες στο σημείο όπου ο Gregorio Romero είχε ξεμείνει, αφού περιπλανήθηκε άσκοπα στην έρημο. Η ανιψιά του είπε στις αρχές ότι ο Don Goyo είχε μερικές φορές κενά μνήμης και πιθανολογείται ότι αυτό τον έκανε να χάσει το δρόμο του κατά τη διάρκεια της βόλτας του.

Ο εμφανώς εξασθενημένος και αφυδατωμένος άνδρας μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο του Μεξικανικού Ινστιτούτου Κοινωνικών Ασφαλίσεων (IMSS), όπου χρειάστηκαν δύο ημέρες για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του. Η Εισαγγελία έγραψε στο Twitter ότι “ο ‘El Palomo’ παρέμεινε δίπλα στην πόρτα του νοσοκομείου μέρα και νύχτα περιμένοντας την ανάρρωση του αγαπημένου του Don Goyo”.

“Η άνευ όρων αγάπη του κατοικίδιου ζώου του επέτρεψε στον Don Goyo να επανενωθεί με την οικογένειά του, επειδή ήταν ο ‘El Palomo’ που οδήγησε τις αρχές στο σημείο όπου βρισκόταν”, έγραψε η Εισαγγελία στο Twitter, μαζί με μια φωτογραφία του El Palomo στο πλευρό του Don Goyo μετά την επιστροφή του στο σπίτι.

Keywords
Τυχαία Θέματα