Κολωνός – Λύτρας: «Υπάρχουν κι άλλα ανήλικα παιδιά θύματα αλλά οι οικογένειες φοβούνται να μιλήσουν»

05:23 10/11/2022 - Πηγή: Enikos

«Υπάρχουν και άλλα παιδιά θύματα του κυκλώματος» υποστήριξε ο δικηγόρος της προφυλακισμένης μητέρας της 12χρονης, κ. Απόστολος Λύτρας, μιλώντας για την υπόθεση του βιασμού της 12χρονης από τον Κολωνό.

«Δεν ερευνήθηκαν τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας, εξετάστηκαν στα πλαίσια που τα πήρε το Χαμόγελο του Παιδιού όχι σε σχέση με την υπόθεση. Το έκανε το Χαμόγελο επειδή τα πήρε στην αγκαλιά του» ξεκαθάρισε μιλώντας στον Alpha ο κ. Λύτρας,  ενώ διέψευσε την φήμη ότι η μητέρα της 12χρονης και ο Μίχος είχαν σχέση στο παρελθόν. «Έχει εξαντληθεί

το θέμα αυτό. Δεν είχε σχέση μαζί του. Ούτε ο Μίχος είπε κάτι τέτοιο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην συνέχεια ο δικηγόρος της προφυλακισμένης μητέρας της 12χρονης εξέφρασε την πεποίθησή του πως η υπόθεση αυτή δεν έχει ως θύμα μόνο την 12χρονη, έκανε λόγο για κύκλωμα που εκμεταλλευόταν κι άλλα ανήλικα, οι οικογένειες των οποίων φοβούνται να μιλήσουν για να μη στιγματιστούν.

«Θα έχει πολύ βάθος η υπόθεση αυτή. Ασχολούμαστε ακόμη όχι με το σοβαρό της υπόθεσης. Είμαι πεπεισμένος ότι μιλάμε για κύκλωμα και πολύ φοβάμαι ότι θύμα του κυκλώματος δεν ήταν μόνον η 12χρονη. Πιστεύω ότι υπάρχουν κι άλλα ανήλικα παιδιά που οι οικογένειές τους φοβούνται να μιλήσουν λόγω στιγματισμού.» δήλωσε ο κ. Λύτρας. Επίσης, τόνισε πως «η 12χρονη ποτέ δεν γυρνούσε σπίτι στις 2 το βράδυ. Όσα γίνονταν, γίνονταν απόγευμα ή νωρίς το βράδυ. Αυτό ισχυρίζεται η μητέρα της». Και πρόσθεσε: «Δεν σημαίνει κάτι αυτό. Δεν την απαλλάσσει από κάτι. Για να είμαι ξεκάθαρος».

Κολωνός – Λύτρας «Τα χρήματα κατέληγαν στο κύκλωμα»

Ο δικηγόρος της προφυλακισμένης μητέρας της 12χρονης μίλησε για καθυστερήσεις στην υπόθεση. Επίσης υποστήριξε ότι τα χρήματα από την εκπόρνευση της 12χρονης «προφανώς κατέληγαν στο κύκλωμα μαστροπείας και όχι στη μητέρα».

«Μου κάνει τρομερή εντύπωση πως από τις τέσσερις καταθέσεις σε λογαριασμό της μητέρας, δεν έχουμε δει ακόμα συλλήψεις, ενώ υπάρχουν τα στοιχεία των ατόμων. Δεν γνωρίζω αν έχουν κληθεί. Πολλά πράγματα είναι περίεργα στην υπόθεση, και η καθυστέρηση που υπάρχει είναι περίεργη. Έρευνα των δικηγόρων έχουν προσδιορίσει 80 ανθρώπους. Είναι δυνατόν να υπάρχει αυτή η καθυστέρηση; Πόσες φορές θα κληθεί το παιδί να αναγνωρίσει; Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν καταθέσει χρήματα στον λογαριασμό και δεν έχουμε μάθει αν έχουν κληθεί καν», ανέφερε ο κ Λύτρας.

Αναφορικά με τα δύο κινητά που είχε στην κατοχή της η 12χρονη, ο κ. Λύτρας ανέφερε: «Το ένα κινητό, το ακριβό που λέμε είναι ένα παλαιό κινητό που της το πήρε ο Μίχος αντί του ποσού των 80 ευρώ. Την κάρτα της την είχε δώσει ο Μίχος. Το άλλο κινητό ήταν μια συσκευή πάρα πολύ παλιά από την οικογένεια και την κάρτα, την βρήκε το παιδί από περαστικούς που μοιράζουν αριθμούς».

Επίσης ο κ. Λύτρας αναφέρθηκε και σε φωτογραφίες οι οποίες βρέθηκαν στο κινητό της μικρής και εικόνιζαν δέσμες με χρήματα είπε, ότι πρόκειται για φτωχή οικογένεια, και ότι αν είχε αυτά τα χρήματα, η μητέρα «δεν θα ζήταγε 10 ευρώ από το παιδί να πάρει τσιγάρα». «Η ροή αυτών των χρημάτων δεν πήγαινε στην μητέρα, ούτε στο παιδί. Αν υπάρχουν αυτά τα χρήματα προφανώς πήγαιναν στο κύκλωμα και τον Μίχο. Όπως σε άλλες υποθέσεις μαστροπείας τα χρήματα δεν πάνε στις γυναίκες, αλλά στα κυκλώματα και τους μαστροπούς», ανέφερε.

«Η μητέρα δεν έπαιρνε τα χρήματα του παιδιού, τα ζήταγε από τη γιαγιά και τη θεία. Αντιλαμβάνεστε ότι η μητέρα δεν θα έμπαινε σε αυτή τη διαδικασία αν είχε χρήματα από την εκπόρνευση του παιδιού» πρόσθεσε ο κ. Λύτρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα