Κακοκαιρία: Νέα μηνύματα από το 112 – Πού και πότε θα είναι έντονα τα φαινόμενα

19:02 25/1/2023 - Πηγή: Enikos

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι Αρχές ενόψει της κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει τη χώρα, φέροντας ισχυρές βροχές και καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους αλλά και χιονοπτώσεις. Ήδη έχουν σταλεί προειδοποιητικά μηνύματα μέσω του 112 σε περιοχές όπου αναμένονται επικίνδυνα φαινόμενα, τις επόμενες ώρες.

Iσχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται αύριο το απόγευμα και στην Αττική, όπως προειδοποίησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός, Ιωάννης Αρτοποιός κατά την ενημέρωση που πραγματοποίησε νωρίτερα. Όπως ενημέρωσε, από σήμερα το απόγευμα έως και την Παρασκευή αναμένονται

ισχυρές βροχές και καταιγίδες, συνοδεία ισχυρών ανέμων καθώς και χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν αρχικά στα δυτικά, κεντρικά και νότια και βαθμιαία θα επεκταθούν προς τα βορειοανατολικά της χώρας.

Στο μεταξύ, ενόψει της κακοκαιρίας, αύριο Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023 θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία σε Κεφαλονιά και Ιθάκη. Την απόφαση πήρε ο αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τραυλός λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, που αναμένεται να «χτυπήσουν» τα δυο νησιά. Σύμφωνα με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Κεφαλληνίας και Ιθάκης θα μείνουν κλειστά.

Μηνύματα από το 112

Σήμερα πραγματοποιήθηκε ευρεία συντονιστική σύσκεψη με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Κλιματικής Κλίσης και Πολιτικής Προστασίας, της Φυσικής Ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος, όλων των συναρμόδιων φορέων, αλλά και με επιστημονική ομάδα μετεωρολόγων και υδρολόγων. Σε συνέχεια της σύσκεψης αυτής εκδόθηκε προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους των περιοχών της Κεφαλονιάς, της Ιθάκης, της Λευκάδας, της Ζακύνθου, της Αιτωλοακαρνανίας, της Αχαΐας και της Ηλείας.

⚠️Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κακοκαιρία, 112 – Πού,kakokairia, 112 – pou