Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Πότε θα αποφασιστεί εάν θα ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα

09:38 4/2/2023 - Πηγή: Enikos

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» θα πλήξει τα επόμενα 24ωρα τη χώρα, με την Αττική και την Εύβοια να βρίσκονται σε «κόκκινο συναγερμό». Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό, εάν τη Δευτέρα το πρωί τα σχολεία θα λειτουργήσουν. Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί το μεσημέρι της Κυριακής, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

«Το καιρικό φαινόμενο θα εξελιχθεί από αύριο και θα ενταθεί τη Δευτέρα. Εμείς θα το παρακολουθήσουμε. Το μεσημέρι έχουμε σύσκεψη με τους 66 δημάρχους. Αν υπάρξει

θέμα μεγάλης κακοκαιρίας σύμφωνα με τις προβλέψεις, τότε το μεσημέρι της Κυριακής θα έχουμε σχετικές ανακοινώσεις για τη Δευτέρα. Αυτό που θα κυριαρχήσει είναι προληπτικές αποφάσεις για να μην διακινδυνεύσουν τα παιδιά μας. Προφανώς η πρόληψη είναι πάντα καλύτερη της θεραπείας», ανέφερε ο κ. Πατούλης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Είμαστε έτοιμοι και σε επίπεδο αλατιού και σε μηχανήματα. Κατά τη διάρκεια του καιρικού φαινομένου, όταν είναι σε ένταση, να αποφευχθούν οι μετακινήσεις και μόνο αν υπάρχει λόγος να συμβαίνει αυτό. Τα αυτοκίνητα να έχουν αλυσίδες και οι οδηγοί να γνωρίζουν να τις τοποθετούν», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κακοκαιρία Μπάρμπαρα, Πότε, Δευτέρα,kakokairia barbara, pote, deftera