ΗΠΑ: Αναζητούν επιζώντες κάτω από το χιόνι – Λεηλασίες σε καταστήματα

08:09 28/12/2022 - Πηγή: Enikos

Στους 64 ανέρχονται οι νεκροί από τη «χιονοθύελλα του αιώνα» που πλήττει πολιτείες των ΗΠΑ. Ορισμένα καταστήματα άνοιξαν προκειμένου να τροφοδοτήσουν τους πολίτες με είδη πρώτης ανάγκης ωστόσο το χάος παραμένει.

Στο Μπάφαλο που φαίνεται να δέχτηκε το μεγαλύτερο πλήγμα της πρωτοφανούς χιονοθύελλας, το χιόνι έχει ξεπεράσει το 1,30 μέτρα. Τουλάχιστον 34 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να αναζητούν επιζώντες ή θύματα κάτω από το χιόνι που έχει καλύψει τα πάντα.

Tragic news out of Buffalo. Pray for them…Meanwhile @GovKathyHochul is too busy talking about climate change. All I know is the liberals would be all over DeSantis right now for what is happening in Buffalo and other parts of New York. pic.twitter.com/LYBmwG93d2

Florida Grand (@florida_grand) December 26, 2022

«Έχουμε τόσα πολλά πτώματα που διάφορα νοσοκομεία είναι γεμάτα και πρέπει απλώς να περάσουμε και να προσδιορίσουμε εάν τα άτομα πέθαναν από λόγο που σχετίζεται με τη χιονοθύελλα», είπε στο CNN ο Mark Poloncarz, στέλεχος της Κομητείας Έρι.

Το νερό έχει κοπεί σε Ατλάντα και Μισισίπι λόγω σπασμένων αγωγών.  Οι αεροπορικές πτήσεις ακυρώνονται η μία μετά την άλλη. «Εξακολουθεί να χιονίζει. Αλλά αυτό δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες», λέει ο μετεωρολόγος Μπομπ Όραβετς.

Παράλληλα, το αμερικανικό NBC News μεταδίδει πως έως τις 20:00 της Τρίτης (27.12.2022) είχαν ανακοινωθεί συνολικά 64 νεκροί, οι 28 εκ των οποίων μόνο στο Μπάφαλο.

There’s looting in Buffalo NY b/c it snowed?????? pic.twitter.com/LItUw0T0zJ

— Luke Rudkowski (@Lukewearechange) December 26, 2022

Λεηλασίες σε καταστήματα

Μέσα σε όλα τα προβλήματα, υπάρχουν και επιτήδειοι που χρησιμοποίησαν έως και έλκηθρα για να λεηλατήσουν καταστήματα και περιουσίες. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το BBC «οι λεηλασίες δίνουν και παίρνουν στο Μπάφαλο, με πολλούς να εκμεταλλεύονται τους άδειους δρόμους, καθώς οι χιονοπτώσεις και οι συνθήκες χιονοθύελλας τους έκαναν απροσπέλαστους».

Ιδιοκτήτης καταστήματος υποστήριξε πως του άρπαξαν πράγματα αξίας 50.000 ευρώ. «Πήραν τα πάντα. Από παιχνίδια και ηλεκτρονικά έως ηχεία», είπε συγκεκριμένα.

Στο Οχάιο, 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τροχαία δυστυχήματα που συνδέονται με την κακοκαιρία. Σύμφωνα με τη New York Times, περισσότεροι από 30 θάνατοι έχουν αναφερθεί στις κομητείες Ίρι και Νιαγάρα. Ορισμένα θύματα εγκλωβίστηκαν επί ώρες μέσα στα αυτοκίνητά τους, άλλοι υπέστησαν έμφραγμα προσπαθώντας να φτυαρίσουν το χιόνι. Ανάμεσα στα θύματα και η Αντέλ Τέιλορ, το αυτοκίνητο της οποίας παγιδεύτηκε στο χιόνι το απόγευμα της Παρασκευής, καθώς επέστρεφε από τη δουλειά.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η κοπέλα έστειλε ένα βίντεο στην οικογένειά της, όταν πια είχε συνειδητοποιήσει ότι οι ελπίδες για τη διάσωσή της εξανεμίζονται. Πέρασαν 18 ώρες πριν τη βρουν νεκρή.

Crazy videos of snow drifts emerged from the USA as the monster winter storm brought heavy snow, high winds and brutal cold to most parts of the country.#AajNEWJDekhaKya pic.twitter.com/Qw65tgJSja

— NEWJ (@NEWJplus) December 26, 2022

Συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε περιοχές όπου σημειώθηκαν διακοπές. Υπολογίζεται ότι περίπου 122.000 νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα σε ολόκληρη τη χώρα (έναντι 1,8 εκατ. το Σάββατο), σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο PowerOutage.us. Πάνω από το 72% αυτών εντοπίζονται στο Όρεγκον και στην Καλιφόρνια.

Death toll in historic winter storm hits 50; Buffalo, NY, preps for more snow in worst blizzard in 4 decades: What we know – USA TODAY https://t.co/XX8HoF6ako

nick james (@nickjam96618574) December 27, 2022

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΗΠΑ, Αναζητούν, – Λεηλασίες,ipa, anazitoun, – leilasies