Η αποτίμηση του πολιτικού κλίματος στην Τουρκία – Ο Σάββας Καλεντερίδης στον Realfm 97,8

14:33 20/1/2023 - Πηγή: Enikos

«Στα ΜΜΕ στην Τουρκία δεν υπάρχει στο πρωτοσέλιδο καμία αναφορά για την επίσκεψη Τσαβούσογλου στις ΗΠΑ. Η Τουρκία πήγε για να επιβεβαιώσει τη στήριξη της κυβέρνησης Μπάιντεν στο θέμα των F-16. Αυτό ήταν το βασικό αίτημα αλλά συζητήθηκε και ο πόλεμος στην Ουκρανία, η είσοδος στο ΝΑΤΟ Σουηδίας και Φινλανδίας και οι σχέσεις Τουρκίας με την Συρία» δήλωσε στον Realfm

97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο γεωπολιτικός αναλυτής, συγγραφέας και αρθρογράφος, Σάββας Καλεντερίδης.

«Η Τουρκία όσες πιέσεις και να δεχθεί, όσο σοβαρό κι αν είναι το θέμα των F-16 δεν μπορεί τώρα προεκλογικά να περάσει από την Βουλή το θέμα της εισόδου των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ. Θα ήταν όχι μόνο ομολογία ήττας της Τουρκίας, αλλά προσβολής της ίδιας της Τουρκίας διεθνώς» σχολίασε.

«Με την Ελλάδα είναι γνωστό ότι αν ξεκινήσει κάτι ο Ερντογάν θα είναι μικρής διάρκειας. Δεν είναι σε θέση να συσπειρώσει τον κόσμο έστω κι αν πετύχει μια νίκη. Με την υπεροπλία της Ελλάδας στον αέρα, ακόμα και να τον διαβεβαιώνουν κάποιοι – για να τον παγιδεύσουν πιστεύω – από τον στρατό να κάνει κάτι, αυτό θα είναι παγίδα για τον Ερντογάν. Γιατί τεχνοκρατικά μιλώντας δεν μπορεί ο Ερντογάν και οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας να καταγάγουν μια εύκολη και γρήγορη νίκη έναντι της Ελλάδας. Οι περισσότερες πιθανότητες είναι να υποστούν ήττα. Και αυτό θα ήταν καταστροφή όχι μόνο για τον Ερντογάν, αλλά για όλη την Τουρκία γιατί μπορεί να οδηγήσει σε αλυσιδωτές αντιδράσεις» επεσήμανε ο Σάββας Καλεντερίδης.

Ακούστε το ηχητικό:

https://www.enikos.gr/wp-content/uploads/2023/01/20-01-2023_Sabbas_Kalenteridhs-Xatzhnikolaoy_id72459.mp3
Keywords
Τυχαία Θέματα