Εύβοια: Ρομά άναψαν φωτιές στην Χαλκίδα – Συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της πόλης

18:22 13/12/2022 - Πηγή: Enikos

Σκηνικό έντασης επικρατεί αυτή την ώρα στην Χαλκίδα όπου συγκεντρώνονται Ρομά, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 16χρονου από τα πυρά αστυνομικού κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη.

Οι Ρομά συγκεντρώνονται στην περιοχή Καμάρες, όπου και άναψαν φωτιές, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το evima.gr. Αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία προς το κέντρο της πόλης αλλά και την αστυνομική

διεύθυνση Εύβοιας, διαμαρτυρόμενοι για τον θάνατο του 16χρονου.

Σύμφωνα με το eviathema.gr έχουν κλείσει οι οδοί γύρω από την περιοχή με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, λίγο μετά τις 18:00 άγνωστα άτομα έσπασαν ένα αυτοκίνητο, το οποίο ήταν παρκαρισμένο έξω από το περιφερειακό μέγαρο.

Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.

Νωρίτερα ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. έστειλε γραπτή εντολή στην αστυνομική διεύθυνση Ευβοίας, όπου γίνεται λόγος για έκτακτους, σοβαρούς και κατεπείγοντες υπηρεσιακούς λόγους με τους οποίους άπαντες τίθενται σε γενική επιφυλακή. Όσα αστυνομικά τμήματα βρίσκονται στην Εύβοια, και είναι κοντά σε καταυλισμούς Ρομά, έχουν ήδη αρχίσει να λαμβάνουν τα μέτρα τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα