LIVE – Σαρώνει η κακοκαιρία την χώρα – Πού εντοπίζονται προβλήματα

17:13 26/1/2023 - Πηγή: Enikos

Πολλά προβλήματα, κυρίως σε Αττική, Ζάκυνθο και Λακωνία έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που πλήττει μεγάλο μέρος της χώρας, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Ισόγεια και υπόγεια πλημμύρισαν, ενώ δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν οδηγοί και να χρειαστεί η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Από χθες, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έχει λάβει συνολικά 394 κλήσεις. Οι κλήσεις, αφορούν κυρίως αντλήσεις υδάτων, απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες, κοπές δέντρων και μεταφορά πολιτών προς ασφαλή σημεία.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου

του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός, Ιωάννης Αρτοποιός, τα περισσότερα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν στην Αττική όπου έγιναν 204 κλήσεις στην Πυροσβεστική, ενώ ενέργειες πραγματοποιήθηκαν σε 113 περιπτώσεις, κυρίως για αντλήσεις υδάτων, απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες, μεταφορές ατόμων -κυρίως οδηγών- προς ασφαλή σημεία. Ακόμη, 100 κλήσεις δέχθηκαν στη Ζάκυνθο, ενώ ενέργειες πραγματοποιήθηκαν σε 30 περιπτώσεις κυρίως για αντλήσεις υδάτων. Ο κ. Αρτοποιός επανέλαβε την ισχυρή σύσταση για περιορισμό των μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες κατά την εκδήλωση των καιρικών φαινόμενων.

Σημειώνεται ότι σήμερα και έως αυτή την ώρα έχουν σταλεί μηνύματα μέσω του 112 στους κατοίκους της Αττικής, της Εύβοιας, της Μαγνησίας, των Σποράδων, της Κέρκυρας, της Θάσου, της Σαμοθράκης, της Λήμνου, της Λέσβου, της Χίου, της Σάμου και της Ικαρίας, της Τεγέας, του Κορυθίου, της Αρκαδίας και των Δωδεκανήσων για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις άνεμοι) τις επόμενες ώρες. Επίσης, συστήνεται στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

⚠️Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣

Keywords
Τυχαία Θέματα