Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Αυτή είναι η γυναίκα που θεωρείται ύποπτη – «Θα τιμωρηθούν οι ένοχοι» λέει ο Ερντογάν

19:15 13/11/2022 - Πηγή: Enikos

Οι τουρκικές αρχές ερευνούν την αιτία της φονικής έκρηξης στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη με μία γυναίκα να βρίσκεται στο μικροσκόπιό τους.

Ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανέφερε ότι «υπάρχει άρωμα τρομοκρατίας σ’ αυτή την υπόθεση. Λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις Ερντογάν, τουρκικά Μέσα μετέδωσαν εικόνες με μια γυναίκα η οποία θεωρείται ως ύποπτη. Η γυναίκα φέρεται να τοποθέτησε ένα ύποπτο δέμα στην οδό Ιστικλάλ. Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν την έκρηξη,

σημειώθηκαν πυροβολισμοί στην περιοχή Σισχανέ που είναι κοντά στην οδό Ιστικλάλ.

Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 53 τραυματίστηκαν από μια έκρηξη που συγκλόνισε στις 16:20 σήμερα τον πλέον πολυσύχναστο πεζόδρομο στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, σε ένα συμβάν που ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκάλεσε μια βομβιστική επίθεση που «μυρίζει τρομοκρατία».

Ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο στην κατάμεστη λεωφόρο Ιστικλάλ, την οποία η αστυνομία απέκλεισε γρήγορα. Η περιοχή, στη συνοικία Μπέγιογλου στο ευρωπαϊκό τμήμα της τουρκικής μητρόπολης, ήταν γεμάτη, ως συνήθως τα σαββατοκύριακα, από ανθρώπους που έκαναν ψώνια, από τουρίστες και οικογένειες.

Βίντεο που έλαβε το Reuters δείχνει τη στιγμή που σημειώθηκε η έκρηξη στο κέντρο της λεωφόρου, στέλνοντας συντρίμμια στον αέρα και αφήνοντας ανθρώπους να κείτονται στο έδαφος.

«Οι προσπάθειες να νικήσουν την Τουρκία και τον τουρκικό λαό μέσω τρομοκρατίας θα αποτύχουν σήμερα όπως και στο παρελθόν, όπως θα αποτύχουν ξανά στο μέλλον», είπε ο Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου πριν αναχωρήσει για την Ινδονησία για να παρευρεθεί στη σύνοδο της G20.

#Taksim de #patlama can kaybı ve yaralılar var.
Hayatını kaybedenlerin mekanı cennet olsun

Keywords
Τυχαία Θέματα