Δυσοίωνες οι εκτιμήσεις για το τιγράκι- Τι λέει στο enikos.gr ο διευθυντής του Αττικού Πάρκου για το ενδεχόμενο ευθανασίας

20:14 9/3/2023 - Πηγή: Enikos

Το μικρό λευκό τιγράκι που βρήκαν οι υπάλληλοι καθαριότητας εγκαταλελειμμένο κάτω από έναν κάδο απορριμμάτων έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, βρίσκεται υπό την φροντίδα των εργαζομένων του Πάρκου, όμως οι εκτιμήσεις για την επιβίωσή του είναι δυσοίωνες.

Το enikos.gr επικοινώνησε με τον διευθυντή του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, Ζαν Ζακ Λεσουέρ, ο οποίος ανέφερε πως το αιλουροειδές περιθάλπτεται στην κλινική του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου. Το τιγράκι είναι φιλικό, δεν παρουσιάζει επιθετική συμπεριφορά

και είναι προφανές ότι έχει μεγαλώσει με ανθρώπους.

Αναφορικά με την υγεία του άγριου ζώου, ο κ. Ζαν Ζακ Λεσουέρ τόνισε ότι η κατάσταση δεν είναι καλή. Ενεργείται πάνω του και δεν μπορεί να μετακινηθεί καθόλου, καθώς τα πίσω πόδια του είναι παράλυτα. Μάλιστα ανέφερε ότι από τις πρώτες εξετάσεις φαίνεται ότι στο παρελθόν το τιγράκι είχε κάποιο ατύχημα και υποβλήθηκε σε κάποια επέμβαση. «Έχει βρεθεί στο πόδι του ήλος, από κάποια παλαιότερη εγχείρηση» είπε και πρόσθεσε ότι δεν δέχθηκε την απαραίτητη ιατρική φροντίδα.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, την επόμενη εβδομάδα, πιθανότατα την Τετάρτη, το τιγράκι θα υποβληθεί σε πλήρεις ιατρικές εξετάσεις και μαγνητική τομογραφία, προκειμένου να διαπιστωθεί η έκταση του προβλήματος που έχει στον σκελετό και τα κόκκαλά του.

Επίσης θα διαπιστωθεί εάν η παράλυση που έχει στα πίσω πόδια του είναι αναστρέψιμη ή μη. Στην περίπτωση που είναι μη αναστρέψιμη, αυτό που προβλέπεται από τα πρωτόκολλα, είναι η ευθανασία. Όπως είπε και ο κ. Ζαν Ζακ Λεσουέρ, «δεν γνωρίζουμε ακόμη αλλά η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη».

Η απόφαση για την ευθανασία του ζώου είναι θέμα των αρμόδιων κτηνιατρικών υπηρεσιών της Περιφέρειας και της διεύθυνσης Δασών του ΥΠΕΝ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δυσοίωνες, Αττικού Πάρκου,dysoiones, attikou parkou