Διπλό φονικό στα Ανώγεια: «Ανέθρεψα τον φονιά του γιου μου» ξέσπασε η μητέρα του Ξυλούρη

16:22 10/11/2022 - Πηγή: Enikos

Ενώπιον του Εφετείου Δυτικής Κρήτης στα Χανιά και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας διεξάγεται από το πρωί της Πέμπτης η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την ανθρωποκτονία του Γιώργου Ξυλούρη από τον Μανώλη Καλομοίρη. Παρόλο που κατατέθηκαν τρία αιτήματα αναβολής της δίκης και σήμερα, τα αιτήματα απορρίφθηκαν και η εκδίκαση της υπόθεσης εξελίσσεται κανονικά.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισε ο γιος του 62χρονου μαντιναδολόγου, Μανώλης Καλομοίρης,

ο οποίος πρωτόδικα, τον Απρίλιο του 2021, και έπειτα από ακροαματική διαδικασία που διήρκεσε τέσσερις ημέρες, είχε κριθεί ομόφωνα ένοχος, χωρίς ελαφρυντικά.  Ωστόσο, ενώ ο Εισαγγελέας είχε προτείνει ποινή κάθειρξης 15 ετών, το δικαστήριο με ψήφους 5 έναντι 2 αποφάσισε να του επιβάλει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

«Μακάρι να πέθαινα εγώ»

Η πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε από τον κατηγορούμενο πρώτα, τι έχει να δηλώσει για την πράξη του. Συγκινησιακά φορτισμένος, ο Μανώλης Καλομοίρης είπε: “Επτά παιδιά ορφάνεψαν. Δυστυχώς ζω ακόμα. Μακάρι να πέθαινα εγώ. Διέπραξα έγκλημα χωρίς λογική σκέψη. Ζήτω να δικαστώ για αυτό”.

Η διαδικασία εξελίσσεται με τις καταθέσεις μαρτύρων.

Ξέσπασε η μητέρα του Γιώργου Ξυλούρη: “Εγώ ανέθρεψα τον φονιά του γιου μου”

“Δεν ήξερα τίποτα για το συμβάν. Έχασα τα αδέρφια μου, τον πατέρα μου και το παιδί μου. Οι οικογένειές μας είναι απέναντι η μία στην άλλη. Αυτόν που σκότωσε τον γιο μου, εγώ τον ανάθρεψα. Τον ανάθρεψα για να σκοτώσει το παιδί μου. Θέλω να μάθω γιατί σκότωσε το παιδί μου. Δεν αντέχω άλλο”, ξέσπασε η μητέρα του δολοφονηθέντος Γιώργου Ξυλούρη, σύμφωνα με το flashnews.gr.

Όπως είπε η μητέρα του θύματος, “στο χωριό δεν υπήρχε καλύτερο παιδί και μου το ξέβγαλε” και πρόσθεσε ότι “ο Λευτέρης Καλομοίρης ήταν πολύ καλός άνθρωπος. Τον αγαπούσαν όλοι”, επεσήμανε.

“Εγώ δεν πιστεύω ότι ο γιος μου σκότωσε τον Λευτέρη Καλομοίρη. Ούτε τον χτύπησε. Κι αυτός όπως ο γιος μου, έφυγε άδικα” , τόνισε στη συνέχεια.

Αμέσως μετά, κατέθεσε η αδερφή του Γιώργου Ξυλούρη που προσπάθησε να εξηγήσει από τη δική της πλευρά, το συμβάν. Η κατάθεσή της κράτησε πάνω από μία ώρα, και δέχτηκε πλήθος ερωτήσεων από τους συνηγόρους υπεράσπισης του κατηγορούμενου.

Στο δικαστήριο κατέθεσε ως μάρτυρας και ένας αστυνομικός, ο οποίος τόνισε ότι κάποιοι μετά το φονικό επεδίωξαν να αλλοιώσουν τα ευρήματα (όπως κάλυκες κτλ). Τόνισε δε ότι πιθανόν να χρησιμοποιήθηκαν δύο όπλα εκείνο το βράδυ.

Στο δικαστήριο παρίστανται οι συγγενείς των δύο οικογενειών και, όπως συνέβη και πριν μερικούς μήνες, είναι χωρισμένοι σε δύο πλευρές του δικαστηρίου, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Διπλό, Ανώγεια, Ανέθρεψα, Ξυλούρη,diplo, anogeia, anethrepsa, xylouri