Δίκη Φιλιππίδη: «Φορούσε μια λευκή μπλούζα και από κάτω ήταν γυμνός» – Τι κατάθεσε στέλεχος καναλιού

17:47 24/11/2022 - Πηγή: Enikos

Σε κλίμα έντασης συνεχίστηκε και σήμερα η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Ο ηθοποιός κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος συναδέλφων του.

Της Άννας Κανδύλη 

Μετά την Κάτια Δανδουλάκη, η οποία έκανε λόγο για μία συνεργασία με τον Πέτρο Φιλιππίδη που «κακοφόρμισε», στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε στέλεχος του τηλεοπτικού σταθμού AΝΤ1, η οποία, όπως δήλωσε, το 2016 συνεργάστηκε με τον Πέτρο Φιλιππίδη στο σόου «your face sounds familiar». Η μάρτυρας υποστήριξε ότι δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση από τον κατηγορούμενο, τουλάχιστον δύο φορές.

Μιλώντας για ένα «ξέσπασμα» που φέρεται να είχε ο Π. Φιλιππίδης σε ένα από τα live του σόου, η μάρτυρας κατέθεσε τα εξής: «Σηκώθηκε από την καρέκλα του και άρχισε να φωνάζει μπροστά σε όλο τον κόσμο. Μας είπε ‘με κάνετε ρεζίλι, με ξευτιλίζετε, μου στέλνει μηνύματα η γυναίκα μου και ο Κιμούλης’ (…) Αργότερα μου τηλεφώνησε και μου ζήτησε να πάω στο καμαρίνι του. Ζήτησε από συναδέλφους να πάνε και να καθίσουν  σε διπλανό καμαρίνι. Χτύπησα την πόρτα, την άνοιξε. Κάλυπτε το σώμα του με αυτή, έβγαλε μόνο το κεφάλι του. Μου είπε ‘πέρνα’. Φορούσε μια λευκή μπλούζα και από κάτω ήταν γυμνός. Κλείδωσε την πόρτα. Τα έχασα όταν τον είδα γυμνό. Τον πλησίασα και του είπα ‘τι κάνεις ρε μ…;’. Και τότε μου είπε: ‘πάρτον στο στόμα σου’ Τον έσπρωξα, γύρισα το κλειδί και έφυγα τρέχοντας. Μαζί με τους συναδέλφους που ήταν στο διπλανό καμαρίνι πήγαμε τρέχοντας στο παρκινγκ».

Αναφέρθηκε στη συνέχεια και σε μια βιντεοκλήση που φέρεται να της έκανε ο ηθοποιός πριν από το εν λόγω περιστατικό. Όπως είπε η μάρτυρας, ο ηθοποιός ήταν γυμνός από την μέση και κάτω. «Φαίνονταν το μόριο του και το άγγιζε», κατέθεσε. Όπως είπε η ίδια, είχε ενημερώσει για την συμπεριφορά αυτή του ηθοποιού το τότε στέλεχος του καναλιού Τζ. Καλημέρη αλλά και τον κ. Θ. Κυριακού.

Το 2019, όπως κατέθεσε η μάρτυρας, άρχισε να δέχεται πολλά τηλεφωνήματα και μηνύματα από τον κατηγορούμενο. Όπως είπε στο δικαστήριο, όταν πήγε να τον συναντήσει εκείνος της ζήτησε συγγνώμη για το παραπάνω περιστατικό και της είπε ότι έχει ανάγκη για δουλειά. «Του είπα πως δε μπορώ να ξεχάσω το περιστατικό του 2016 αλλά επειδή όπως τον είδα, τον λυπήθηκαν, του ανέφερα ότι θα ενημερώσω τον διευθυντή μου και ότι δεν ήταν όλο αυτό στο χέρι μου. Μου είπε χαρακτηριστικά πως ‘ένας ηθοποιός όπως εγώ δεν είναι δυνατόν να μην παίζει στις Άγριες Μέλισσες’, είπε η μάρτυρας.

Σύμφωνα με την ίδια, στη συνέχεια είπε σε άλλο διευθυντικό στέλεχος του σταθμού για την εν λόγω συζήτησή της με τον Π. Φιλιππίδη και την ανάγκη που είχε για δουλειά. Συμπλήρωσε ότι πριν απ’ αυτό που είχε βιώσει στο καμαρίνι του ηθοποιού το 2016, ο Π. Φιλιππίδης της είχε κάνει βιντεοκλήση και ήταν ξανά γυμνός. «Είχε πάρει ένα αέρα – μπορεί να φταίω και εγώ που τον έδωσα – είχε φτάσει σε σημείο να μου κάνει μια βιντεοκλήση. Σε αυτή τη βιντεοκλήση φορούσε κόκκινα γυαλιά και λευκή μπλούζα και μου είπε ‘τι κάνεις μωράκι’. Από κάτω ήταν γυμνός. Το μόριο του φαίνονταν και το άγγιζε», κατέθεσε συγκεκριμένα η μάρτυρας.

Όπως είπε ενώπιον του δικαστηρίου, αποφάσισε να σπάσει την σιωπή της όταν οι καταγγέλλουσες μίλησαν δημόσια για τα δικά τους περιστατικά. «Αν το κάνουν εκείνες θα πρέπει να το κάνω και εγώ σκέφτηκα. (…) Κάλεσα τον φίλο μου, τον ηθοποιό Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και εκείνος μου είπε να καλέσω τον κυρία Παπαχαραλάμπους προκειμένου να με φέρει σε επαφή με τον συνήγορο πολιτικής αγωγής κ. Μίντζια. Σε διάφορα τηλέφωνα που έκαναν μετά οι δημοσιογράφοι του σταθμού στην κ. Νίνου (σύζυγο του Πέτρου Φιλιππίδη) εκείνη τους έλεγε ‘δεν θα σας μιλήσω γιατί εκεί μέσα έχετε ένα φίδι κολοβό’. Την ρώταγαν ποιο είναι το φίδι το κολοβό και εκείνη τους έλεγε ‘μια κοκκινομάλλα που πήγε να μας κλείσει το σπίτι‘. Εγώ είμαι η κοκκινομάλλα στο σταθμό», τόνισε η μάρτυρας. Εξήγησε ότι έπειτα απ’ όλα αυτά, ο Πέτρος Φιλιππίδης φέρεται να μετέφερε σε τηλεοπτικό παραγωγό, ότι «εγώ τον έκοψα από δουλειά και ότι ήμουν πολύ ερωτευμένη μαζί του και του δημιουργούσα πρόβλημα».

Καταλήγοντας, η μάρτυρας υποστήριξε: «Δεν έχω δύναμη εγώ να τον κόψω να πω σε κάποιον ‘μην πάρεις τον Φιλιππίδη για δουλειά…’. Ο λόγος που δεν τον κατήγγειλα ήταν καθαρά προσωπικός. Δεν ήθελα να μπλέξω, κανείς δεν με επηρέασε σε αυτή την απόφαση. Ήταν παντοδύναμος ο κ. Φιλιππίδης τότε. Όλα αυτά τα χρόνια είχαμε ακούσει για κακές συμπεριφορές του. Σε συνεννόηση που είχα με τον άνδρα μου, είπα δεν έχω λόγο να μπλέξω, έχω παιδί».

Την κατάθεση της μάρτυρα αμφισβήτησε ο συνήγορος υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο οποίος ζήτησε, επίσης, την άμεση κλήτευση του κ. Καλημέρη, προκειμένου να βεβαιώσει αν η μάρτυρας του είπε, όσα υποστηρίζει ότι του είπε. «Είναι ένα σενάριο από τον ίδιο συγγραφέα, κομμάτια του πηγαίνουν στους μάρτυρες και στις καταγγέλλουσες, υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός», τόνισε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, κ. Μίντζιας, από την πλευρά του υπογράμμισε ότι συναινεί στο αίτημα και μάλιστα το επεκτείνει, προκειμένου να κλητευθεί, όπως είπε, και ο κ. Κυριακού.

Επιπλέον, ο κ. Δημητρακόπουλος ζήτησε από την μάρτυρα να προσκομίσει στο δικαστήριο τα μηνύματα που, όπως λέει, της έστελνε ο εντολέας του.

Από την πλευρά της, η κ. Κυριακή Πακιρτζίδου, (επίσης συνήγορος του κατηγορούμενου), απηύθυνε ερώτημα στην μάρτυρα γιατί μετά απ’ όλα αυτά έστελνε μηνύματα στον εντολέα της να πάει σε ντισκοτέκ Επίδαυρο, όπου βρισκόταν μαζί με μια φίλη της.

Το κάλεσμα, απάντησε η μάρτυρας, έγινε κατόπιν προτροπής της φίλης της. Πρόσθεσε ότι η ίδια δεν ήθελε να της μιλήσει για όσα είχε υποστεί από τον κατηγορούμενο. «Απ’ ότι θυμάμαι του έστειλα ένα μήνυμα δεν έστειλα 15, η φίλη μου είπε τρεις – τέσσερις φορές ‘κάλεσε τον Πέτρο να γελάσουμε‘. Μετά από τρεις φορές που μου το ζήτησε του έστειλα αυτό το μήνυμα», κατέθεσε η μάρτυρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δίκη Φιλιππίδη, Φορούσε,diki filippidi, forouse