Αυτή είναι η γνώμη του Brian May για τους Rolling Stones και τους Led Zeppelin

19:41 28/11/2022 - Πηγή: Enikos

Ο αστροφυσικός με δίπλωμα, ο κιθαρίστας των Queen Brian May έγραψε ιστορία με το βρετανικό γκρουπ, μαζί με τα άλλα μέλη, τον ντράμερ Roger Taylor, τον μπασίστα John Deacon και τον αείμνηστο τραγουδιστή Freddie Mercury, έχοντας πουλήσει εκατομμύρια άλμπουμ σε όλο τον κόσμο.

Του Ιωσήφ Αβράμογλου

Κατά

τη διάρκεια των δεκαετιών της καριέρας του, μίλησε για πολλές μπάντες σε συνεντεύξεις του. Δύο όμως από αυτές παρουσιάζουν ξεχωριστό ενδιαφέρον και είναι οι Rolling Stones και οι Led Zeppelin.

Ποια είναι λοιπόν η γνώμη του Brian May για τους Rolling Stones και τους Led Zeppelin;

Σε μια συνέντευξη του στο ραδιόφωνο του BBC 2 το 2019, ο Brian May μιλώντας για το έτος 1969, είπε τη γνώμη του για τους Stones και θυμήθηκε ότι είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη δωρεάν συναυλία τους στο Hyde Park εκείνη τη χρονιά. “Εκείνες τις μέρες έπρεπε να είσαι οπαδός των Rolling Stones ή οπαδός των Beatles. Προφανώς δεν θα μπορούσες να ήσουν και τα δύο. Αλλά στην πραγματικότητα, υποθέτω ότι εμείς ήμασταν και τα δύο, γιατί πηγαίναμε να δούμε και τους Rolling Stones”. Και συνέχισε: “Το 1969 οι Rolling Stones ήταν μεγάλοι, ήταν παγκόσμιοι, μόλις είχαν βγάλει το «Honky Tonk Women».

Στην συνέχεια, στην ίδια συνέντευξη ο Brian May μίλησε και για τους Led Zeppelin, αφού ακούστηκε στην εκπομπή το κομμάτι τους “Communication Breakdown” από το ντεμπούτο άλμπουμ των Led Zeppelin. “Εκείνο το πρώτο τους άλμπουμ ήταν ένα εκπληκτικό και συγκλονιστικό έργο. Θυμάμαι είχαν δώσει 5 παραστάσεις στο Lyceum Ballroom στο Λονδίνο, τον Οκτώβριο του 1969. Ήμουν εκεί με τον Roger Taylor. Το να βλέπουμε τους Zeppelin ζωντανά σε συναυλία, για εμάς ήταν ένα γλυκό βασανιστήριο, γιατί ήταν αυτό ακριβώς που θέλαμε να είμαστε”.

Επίσης, το 2020 ο Brian May μίλησε και για τον κιθαρίστα Jimmy Page: “Είναι σχεδόν η γενιά μου, αλλά λίγο μεγαλύτερος από μένα και πήγαμε στο ίδιο δημοτικό σχολείο. Ζούμε αρκετά κοντά ο ένας με τον άλλον αυτή την εποχή. Για μένα είναι μάστορας της κιθάρας. Είναι μια σημαντική δύναμη στον καθορισμό του τι σημαίνει heavy rock. Δεν βαριέμαι ποτέ να ακούω αυτά τα άλμπουμ των Zeppelin”.

(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, για τρεις ώρες, από τις 10 μ.μ. μέχρι την 1 π.μ., ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή “Round Midnight, όπως έλεγε και η Ella Fitzgerald”, με πολλή και καλή μουσική). Twitter:@IosifAvramoglou Facebook.com/avramoglou Instagram:mus1cguru

Keywords
Τυχαία Θέματα