Qatar Gate: Οι διάλογοι του Παντσέρι με την οικογένειά του – «Τα κουτάκια τα έχεις δει;»

09:15 20/12/2022 - Πηγή: Enikos

Μια σειρά από υποκλοπές που πραγματοποιήθηκαν από την Κρατική Ασφάλεια του Βελγίου, τις οποίες έχουν στα χέρια τους οι εφημερίδες “Le Soir” και “La Repubblica”, δίνει μια ιδέα για τις ερωτήσεις του ανακριτή Claise σχετικά με την εμπλοκή στην υπόθεση της οικογένειας του κ. Παντσέρι.

Η Dolores Colleoni, η σύζυγος του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, θα εκδοθεί στη βελγική Δικαιοσύνη, αν και οι δικηγόροι της αρνήθηκαν οποιαδήποτε παράβαση εκ μέρους της και ανέφεραν ότι δεν γνώριζε τίποτα για τις ενέργειες του συζύγου της. Το ίδιο και η κόρη του.

Στις 4 Ιουνίου

2022, ο κ. Παντσέρι επικοινώνησε με την σύζυγο και την κόρη του, που ταξίδευαν και οι δύο στο Μαρόκο. «Όλα πήγαν καλά, μας πέρασαν για VIP, πήγαμε στον Atmoun (Ο Μαροκινός διπλωμάτης που αναφέρεται στον φάκελο) για να πιούμε έναν καφέ…», τον καθησυχάζει η κα Colleoni.

Ο Παντσέρι συνεχίζει: «Τα κουτάκια τα έχεις δει;». «Ναι! Τα είδα. Γιατί μετά πέταξε κάποια προϊόντα στις σακούλες πριν φύγει! Χεχεχε!» απαντά η σύζυγος. Ο Παντσέρι ανταποκρίνεται με γέλια.

Η υπηρεσία πληροφοριών, στο σημείωμά της που εστάλη στην ομοσπονδιακή εισαγγελία, πιστεύει ότι ήταν ένα ταξίδι που έγινε για τις συναλλαγές αναφορικά με τις παρεμβάσεις προς όφελος του Μαρόκου.

Σε άλλη ακρόαση την ίδια μέρα, ο ίδιος ο Abderrahim Atmoun επιβεβαιώνει στον Παντσέρι ότι έριξε «προϊόντα» στην τσάντα της γυναίκας του. Κάτι που κάνει τον Ιταλό ξανά να γελάει.

Σε μια άλλη ακρόαση που καταγράφηκε από το Sûreté, το ζευγάρι μιλά στο σπίτι του στην Ιταλία για περιουσία που απέκτησε με δυνητικά παράνομο τρόπο: «Πρέπει να ελπίζουμε ότι δεν θα επιστρέψουμε εδώ, θα βρίσκαμε τα πάντα», αναφωνεί στα τέλη Ιουλίου 2022 η κα Colleoni.

Κατά τη διάρκεια έρευνας την περασμένη εβδομάδα, Ιταλοί ανακριτές ανακάλυψαν σε αυτό το σπίτι 17.000 ευρώ σε μετρητά.

Keywords
Τυχαία Θέματα