Euroleague: Πύρρειος νίκη για την Ζαλγκίρις κόντρα στη Φενέρμπαχτσε – Σοκ με Έβανς – Χάνει το υπόλοιπο της σεζόν

00:56 6/1/2023 - Πηγή: Enikos

Στο Κάουνας, η Ζαλγκίρις έκανε… πάρτι απέναντι στη Φενερμπαχτσέ, υποχρεώνοντας την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη στην πέμπτη διαδοχική ήττα της στην Euroleague. Οι Λιθουανοί επικράτησαν άνετα με 86-66, παρά το γεγονός ότι έχασαν με τραυματισμό τον Κίναν Έβανς στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης. Με αυτή τη νίκη η Ζαλγκίρις βελτίωσε το ρεκόρ της σε 9-8 και πάτησε στην οκτάδα, ενώ η Φενερμπαχτσέ υποχώρησε στο 10-7.

Η άμυνα των τριών πρώτων δεκαλέπτων έκανε τη διαφορά για τη Ζαλγκίρις,

η οποία κράτησε κάτω από τους 20 πόντους τους Τούρκους σε κάθε περίοδο, κάνοντας εύκολη τη ζωή της…

Οι Ίγκνας Μπραζντέικις και Τόμας Ντίμσα σημείωσαν από 17 πόντους για τους νικητές, ενώ ο Ντέβιν Μπούκερ με 10 ήταν ο μοναδικός διψήφιος από τη Φενέρ. Από 4 πόντους πέτυχαν οι Κώστας Αντετοκούνμπο και Νικ Καλάθης.

Τα δεκάλεπτα: 21-15, 41-30, 67-40, 86-66

Σοκ με Έβανς

Οι αρχικοί φόβοι στη Ζαλγκίρις Κάουνας επιβεβαιώθηκαν, με τους Λιθουανούς να γνωστοποιούν ότι ο Κίναν Έβανς θα μείνει εκτός δράσης για 6-8 μήνες, όπερ σημαίνει ότι χάνει το υπόλοιπο της εφετινής αγωνιστικής περιόδου.

Ο Αμερικανός τραυματίστηκε στο πρώτο λεπτό του αγώνα της Ζαλγκίρις με την Φενερμπαχτσέ, με τα αποτελέσματα των εξετάσεων να δείχνουν ρήξη Αχιλλείου τένοντα.

Η Ζαλγκίρις καλείται πλέον να καλύψει το τεράστιο κενό που δημιουργείται από την απουσία του Κίναν Έβανς, ο οποίος είχε εφετινό μέσο όρο 15.9 πόντους (56% στο δίποντο, 46% στο τρίποντο, 81% στις βολές), 3.2 ριμπάουντ, 3.7 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 17 συμμετοχές στη Euroleague.

Keywords
Τυχαία Θέματα