Υπόθεση Πιστόριους: Ο επικεφαλής των ερευνών κατηγορείται για 7 απόπειρες φόνου!

10:44 21/2/2013 - Πηγή: E-Typos
Ο ντετέκτιβ που είναι επικεφαλής των ερευνών στην υπόθεση του φόνου που φέρεται ότι διέπραξε ο χρυσός παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους, αντιμετωπίζει ο ίδιος κατηγορίες για απόπειρα φόνου επειδή το 2011 άνοιξε πυρ εναντίον ενός μικρού λεωφορείου-ταξί στο οποίο επέβαιναν επτά άνθρωποι, ανακοίνωσε σήμερα η νοτιοαφρικανική αστυνομία.
Ο Χίλτον Μπόθα, ο
οποίος κατέθεσε αυτή την εβδομάδα εναντίον του Πιστόριους κατά την ακροαματική διαδικασία για την αποφυλάκιση του αθλητή με εγγύηση, πρόκειται να εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου το Μάιο, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας ταξίαρχος Νέβιλ Μαλίλα."Ο Μπόθα και δύο άλλοι αστυνομικοί φέρονται ότι προσπάθησαν να σταματήσουν ένα μίνι λεωφορείο-ταξί με επτά επιβάτες. Άνοιξαν πυρ", δήλωσε ο Μαλίλα.
Οι κατηγορίες αποσύρθηκαν προσωρινά, αλλά διατυπώθηκαν και πάλι χθες Τετάρτη --κατ' εντολήν του εισαγγελέα-- αφού ο Μπόθα κατέθεσε στο δικαστήριο εναντίον του Πιστόριους, πρόσθεσε."Ενημερωθήκαμε χθες ότι οι κατηγορίες θα απαγγελθούν και πάλι", δήλωσε ο Μαλίλα. "Σ' αυτό το στάδιο δεν υπάρχουν σχέδια να αφαιρέσουμε (από τον Μπόθα) την υπόθεση Πιστόριους".
Δεν είναι σαφές γιατί οι κατηγορίες διατυπώθηκαν και πάλι εναντίον του Μπόθα ή το πώς η εξέλιξη αυτή θα επηρεάσει τις πιθανότητες του αθλητή να εξασφαλίσει την αποφυλάκισή του εν αναμονή της δίκης του.
Ο Πιστόριους αντιμετωπίζει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης αν καταδικαστεί για φόνο εκ προμελέτης σχετικά με το θάνατο της συντρόφου του, της Ρίβα Στέενκαμπ.Σύμφωνα με τα νοτιοαφρικανικά μέσα ενημέρωσης, εφόσον ο Μπόθα δεν βρισκόταν υπό κατηγορία όταν κατέθεσε ως μάρτυρας, οι αποκαλύψεις σχετικά με τις κατηγορίες εναντίον του για απόπειρα φόνου δεν σημαίνουν ότι η κατάθεσή του πρέπει να αποσυρθεί.Η εξέλιξη αυτή έρχεται έπειτα από ένα 24ωρο δύσκολο για τη νοτιοαφρικανική εισαγγελία.Κατά την εξέτασή του από τους δικηγόρους του Πιστόριους χθες, ο Μπόθα κατηγορήθηκε ότι αλλοίωσε τον τόπο του εγκλήματος στην κατοικία του Πιστόριους και αναγκάσθηκε να υπαναχωρήσει σε λεπτομέρειες, όπως η απόσταση των μαρτύρων από την κατοικία του αθλητή.
Ο βασικός συνήγορος υπεράσπισης Μπάρι Ρου κατηγόρησε την αστυνομία για παραλείψεις στην αρχική έρευνά της.Η ακροαματική συνεδρίαση για την αποφυλάκιση ή όχι του Πιστόριους με εγγύηση θα επαναληφθεί σήμερα στις 11:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας). Ο 26χρονος αθλητής κατηγορείται ότι σκότωσε την 29χρονη Ρίβα Στέενκαμπ στην κατοικία του τις πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Πέμπτης, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου.
Keywords
Τυχαία Θέματα