Βρετανία: Στο 63% οι υποστηρικτές της πυρηνικής ενέργειας

20:11 2/7/2012 - Πηγή: E-Typos
Αυξήθηκε το ποσοστό των Βρετανών που υποστηρίζει τη χρήση πυρηνικής ενέργειας στο πλαίσιο της εθνικής ενεργειακής πολιτικής, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση του YouGov που δημοσιεύτηκε σήμερα, 16 μήνες μετά την καταστροφή στην πυρηνική μονάδα στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας η οποία ενέτεινε την παγκόσμια ανησυχία για την πυρηνική ενέργεια.
Στην δημοσκόπηση ένα 63% των ερωτηθέντων συμφωνεί ότι οι μονάδες πυρηνικής ενέργειας
θα πρέπει συμβάλλουν στην ηλεκτροπαραγωγή μελλοντικά στη Βρετανία. Πριν από δύο έτη το αντίστοιχο ποσοστό βρισκόταν στο 61%. Την ίδια ώρα οι αντιτιθέμενοι στην πυρηνική ενέργεια από το 15% το 2011, φέτος μειώνονται στο 11%.
Ο Βινσάν ντε Ριβάζ, ο εκτελεστικός διευθυντής του παραγωγού πυρηνικής ενέργειας EDF Energy, ο οποίος παρήγγειλε την δημοσκόπηση -επιδιώκει να κατασκευάσει πυρηνικές μονάδες σε διάφορα σημεία της Βρετανίας-, τόνισε ότι "ενθαρρύνομαι από τη διαπίστωση ότι η πυρηνική ενέργεια, μετά από όσα συνέβησαν στη Φουκουσίμα, επανακάμπτει και υποστηρίζεται από μεγαλύτερο ποσοστό συγκριτικά με πέρυσι".
Μάλιστα στη δημοσκόπηση το 50% των ερωτηθέντων φέρεται ότι επιθυμεί νέες μονάδες πυρηνικής ενέργειας στο έδαφος της Βρετανίας, από 46% που ήταν πέρυσι το αντίστοιχο ποσοστό.
Αντιθέτως, ανάμεσα στους ερωτηθέντες 7% λιγότεροι, φέτος, δηλαδή ένα ποσοστό 57%, ευνοεί την παραγωγή ενέργειας από εξωχώρια συστήματα γεννητριών αιολικής ενέργειας.
Keywords
Τυχαία Θέματα