Βουλή: Ξεκίνησε η συζήτηση για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ - Το απόγευμα η ψηφοφορία

11:18 17/1/2013 - Πηγή: E-Typos

Στις 10.30 το πρωί, ανέβηκε στην έδρα ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης και κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης αναγιγνώσκοντας τα αδικήματα για τα οποία, κάθε κόμμα προτείνει τη συγκρότηση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.


Στην πρόταση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προτείνεται η παραπομπή του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου για νόθευση εγγράφου και παράβαση καθήκοντος.

Στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ

προτείνεται παραπομπή του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου για υπεξαγωγή και νόθευση εγγράφου, για παράβαση καθήκοντος, απιστία στην υπηρεσία και πλαστογραφία. Προτείνεται, επίσης, παραπομπή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου για υπεξαγωγή εγγράφου, παράβαση καθήκοντος και απιστία στην υπηρεσία.


Στην πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που στηρίζεται από τη Χρυσή Αυγή, προτείνεται παραπομπή των πρώην υπουργών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Ευάγγελου Βενιζέλου και των πρώην πρωθυπουργών Γιώργου Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμου για υπεξαγωγή και νόθευση εγγράφου, παράβαση καθήκοντος, απιστία στην υπηρεσία, άμεση συνέργεια σε φοροδιαφυγή.


Ο κ. Μεϊμαράκης ανακοίνωσε ότι η συζήτηση θα ολοκληρωθεί λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα και με μία σχετική ευελιξία μέχρι τις έξι ή έξι και μισή.


Εισηγήθηκε, επίσης, στην Ολομέλεια τρεις ξεχωριστές ψηφοφορίες και με κάλπη ανά πρόσωπο σε κάθε μία από αυτές. Όπως είπε, η εισήγηση αυτή γίνεται μετά από την απόφαση στην οποία κατέληξε η Διάσκεψη των Προέδρων κατά πλειοψηφία.

Keywords
Τυχαία Θέματα