Βουλή: Κατάθεση του Σπ. Παπανικολάου, στην Εξεταστική για το έλλειμα του 2009

00:00 14/3/2012 - Πηγή: E-Typos
Τον Δεκέμβριο του 2009, η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να δανειστεί τα 25 δις που της προσφέρονταν, γιατί η προσφορά αυτή δεν ήταν πραγματική. Θα έπρεπε ωστόσο βγει πιο γρήγορα στην αγορά το 2010, ακόμα και αν αυτό δεν θα άλλαζε κατ' ανάγκην τις μετέπειτα εξελίξεις - κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής
για τα δημοσιονομικά στοιχεία του 2009, ο πρώην γενικός διευθυντής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, Σπύρος Παπανικολάου.

Με δεκαπενταετή θητεία στην Τράπεζα της Ελλάδος, ο κος Παπανικολάου διορίστηκε στη θέση του γενικού διευθυντή του ΟΔΔΗΧ τον Ιανουάριο του 2005 όπου και παρέμεινε μέχρι τα τέλη του Φεβρουαρίου του 2010. Ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, διευκρίνισε πως ο ΟΔΔΗΧ δεν έχει καμία αρμοδιότητα στη διαμόρφωση του ελλείμματος - ούτε καν συμβουλευτική. Ο μάρτυρας ωστόσο, ήταν εκ θέσεως αρμόδιος να σκιαγραφήσει το κλίμα υπό το οποίο η χώρα έβγαινε στις αγορές προς αναζήτηση χρημάτων.

Κυρίαρχο στοιχείο για την άνοδο των spreads το 2009, υπήρξε σύμφωνα με τον κο Παπανικολάου, η κατάρρευση της Lehman Brothers το φθινόπωρο του 2008, η οποία έκανε τον δανεισμό πιο δύσκολο.
Keywords
Τυχαία Θέματα